Ik ben een groot fan van pizza! Helemaal als we er ook nog wat groenten in kunnen verstoppen, en de bodem lekker veel vezeltjes bevat. Ik maakte daarom weer eens een pizza van havermout, en verstopte er dit keer een stuk courgette in. Je zet deze pizza al binnen 30 minuten op tafel, dus hij is ook perfect voor een doordeweekse avond!
De kwark zorgt voor een dunne, maar toch luchtige bodem. En eet je zoveel mogelijk lactose-vrij, dan kun je deze natuurlijk gewoon vervangen voor een plantaardige kwark of yoghurt. Gebruik een goede voorverpakte pesto, of maak hem lekker zelf. Pureer daarvoor de onderstaande ingrediënten tot een gladde pesto:
Ingrediënten voor een zelfgemaakte pesto
- 20 gram pecorino
- 20 gram pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 20 gram verse basilicum (alleen de blaadjes)
- 6 eetlepels (extra vergine) olijfolie
Uiteraard kun je deze pizza van havermout ook beleggen met tomatensaus en mozzarella, maar ik koos nu voor groen, groener, groenst! 😉
Courgette pizza van havermout met pesto & avocado
per éénpersoons-pizza
- 60 g havermout
- 25 g courgette, in kleine stukjes
- 1 ei
- 55 g (plantaardige) kwark
- snufje Keltisch zeezout
toppings
- 2 el pesto
- 1/2 avocado
- 1 tl pijnboompitjes
- babyspinazie, of rucola naar wens
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
- Meng de ingredienten voor de pizzabodem in een maatbeker, en pureer met een staafmixer tot een glad beslag.
- Schep het mengsel op het bakpapiertje, en maak er met de bolle kant van de lepel een mooie dunne bodem van.
- Zet de bodem in de oven en bak hem in 20 minuten mooi goudbruin.
- Beleg de pizzabodem met de pesto, avocado en pijnboompitjes en garneer met bladgroen naar smaak!
Simpel en snel, deze lekkere groene havermout pizza! Wil je liever mini-havermout pizza’s maken met een bodem zonder kwark en ei? Bekijk dan ook eens deze pizzaatjes.
Dit is trouwens één van de favorieten die ik heb verzameld in de Eat Fresh! bundel. Hier lees je daar meer over.
Liefs,
Saskia
Mmmmm, lekker, makkelijk en snel! Goed idee met de courgette in de bodem. Eentje op vandaag te maken. Dankjewel voor het recept.
Kan het ook zonder ei?
Ik eet vegan.
Ja hoor, je kunt een vervanger gebruiken, zoals 1 el chiazaad geweekt in 3 el water!
deze ga ik vanavond meteen maken! wat een heerlijke recepten staan er op jouw site en zomaar gratis in te zien en te gebruiken. Dat vind ik klasse!