• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Courgette pizza van havermout met pesto (glutenvrij)

1 juni 2018 4 Reacties

Courgette pizza van havermout met pesto (glutenvrij)

Ik ben een groot fan van pizza! Helemaal als we er ook nog wat groenten in kunnen verstoppen, en de bodem lekker veel vezeltjes bevat. Ik maakte daarom weer eens een pizza van havermout, en verstopte er dit keer een stuk courgette in. Je zet deze pizza al binnen 30 minuten op tafel, dus hij is ook perfect voor een doordeweekse avond!

De kwark zorgt voor een dunne, maar toch luchtige bodem. En eet je zoveel mogelijk lactose-vrij, dan kun je deze natuurlijk gewoon vervangen voor een plantaardige kwark of yoghurt. Gebruik een goede voorverpakte pesto, of maak hem lekker zelf. Pureer daarvoor de onderstaande ingrediënten tot een gladde pesto:

Ingrediënten voor een zelfgemaakte pesto

  • 20 gram pecorino
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram verse basilicum (alleen de blaadjes)
  • 6 eetlepels (extra vergine) olijfolie

Uiteraard kun je deze pizza van havermout ook beleggen met tomatensaus en mozzarella, maar ik koos nu voor groen, groener, groenst! 😉

Courgette pizza van havermout met pesto (glutenvrij)

Courgette pizza van havermout met pesto & avocado

per éénpersoons-pizza

  • 60 g havermout
  • 25 g courgette, in kleine stukjes
  • 1 ei
  • 55 g (plantaardige) kwark
  • snufje Keltisch zeezout

toppings

  • 2 el pesto
  • 1/2 avocado
  • 1 tl pijnboompitjes
  • babyspinazie, of rucola naar wens
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de ingredienten voor de pizzabodem in een maatbeker, en pureer met een staafmixer tot een glad beslag.
  3. Schep het mengsel op het bakpapiertje, en maak er met de bolle kant van de lepel een mooie dunne bodem van.
  4. Zet de bodem in de oven en bak hem in 20 minuten mooi goudbruin.
  5. Beleg de pizzabodem met de pesto, avocado en pijnboompitjes en garneer met bladgroen naar smaak!

Simpel en snel, deze lekkere groene havermout pizza! Wil je liever mini-havermout pizza’s maken met een bodem zonder kwark en ei? Bekijk dan ook eens deze pizzaatjes.

Dit is trouwens één van de favorieten die ik heb verzameld in de Eat Fresh! bundel. Hier lees je daar meer over.

Eat Fresh Banner, glutenvrij recepten, voor de zomer, zonder geraffineerde suikers

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Havermout Pizza met Paprika tapenadeHavermout Pizza met Paprika tapenade Spinazie flensjes gevuld met lauwwarme tuinbonen saladeSpinazie flensjes gevuld met lauwwarme tuinbonen salade Eiwitrijke Quiche met Courgette en CherrytomaatjesEiwitrijke Quiche met Courgette Pasta met Courgette & Zonnebloempitten PestoSpelt Pasta met Courgette & Zonnebloempitten Pesto

Categorie: Hoofdgerechten Tags: avocado, basilicum, courgette, ei, glutenvrije pizza, havermout, havermout pizza, knoflook, kwark, olijfolie, pecorino, pesto, pijnboompitjes, pizza, pizza van havermout, rucola, spinazie, zelfgemaakte pesto

Vorig bericht: « Groene smoothie met hennepzaad & mango
Volgend bericht: Waarom wilskracht niet genoeg is om eetbuien te verslaan »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Griet zegt

    2 juni 2018 om 10:07 am

    Mmmmm, lekker, makkelijk en snel! Goed idee met de courgette in de bodem. Eentje op vandaag te maken. Dankjewel voor het recept.

    Beantwoorden
  2. Sida zegt

    3 juni 2018 om 11:02 am

    Kan het ook zonder ei?
    Ik eet vegan.

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      7 juni 2018 om 10:15 am

      Ja hoor, je kunt een vervanger gebruiken, zoals 1 el chiazaad geweekt in 3 el water!

      Beantwoorden
  3. vera zegt

    13 maart 2021 om 9:39 am

    deze ga ik vanavond meteen maken! wat een heerlijke recepten staan er op jouw site en zomaar gratis in te zien en te gebruiken. Dat vind ik klasse!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact