• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Courgette Spaghetti (Courgetti) met Vegan Kaassaus

24 april 2017

Courgette Spaghetti (Courgetti) met Vegan Kaassaus

Ik maakte eigenlijk nooit courgetti, omdat ik het zoveel werk vond: die courgette in grote spaghettislierten raspen. Gelukkig kun je tegenwoordig gewoon verse voorverpakte courgetti kopen in de grotere supermarkten! Ik maakte er vandaag een snelle vegan kaassaus bij. Eigenlijk is het vooral een recept gebaseerd op tahin, maar door edelgist toe te voegen, creëer je een milde kaassmaak. Erg lekker als je het mij vraagt!

Ik ben zelf absoluut niet vegan, maar wel een fanatiek flexitariër. Ik maak doorgaans vrij weinig recepten met vlees en vis, en geniet graag van al het goede dat de (plantaardige) natuur ons te bieden heeft. Daarnaast valt het me altijd weer op dat vegan eten helemaal niet zo ingewikkeld is als het lijkt. Een aantal producten zijn misschien nieuw en onbekend, maar ontzettend veelzijdig als je ze eenmaal in huis hebt.

Denk bijvoorbeeld aan edelgist. Had je daar weleens van gehoord? Met edelgistvlokken geef je op een eenvoudige manier een lichte kaassmaak aan je gerecht. Je kunt het dus over je pasta strooien in plaats van kaas. Het is inactieve gist, die rijk is aan B vitamines. Heel goed voor je gezondheid!

Snelle vegan kaassaus, maak je met tahin en edelgist

Courgette Spaghetti (Courgetti) met Vegan Kaassaus

per persoon

  • 275 gram courgette noedels, courgetti (ik kocht ze bij de Plus, maar bij de Albert Heijn hebben ze ze ook)
  • 50 gram kleine roma tomaatjes, cherrytomaatjes, tommies of trostomaatjes
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • een eetlepel olijfolie
  • optioneel: wat chiliflakes

voor de kaassaus

  • 2 eetlepels tahin
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 1/4 theelepel gerookte paprikapoeder
  • optioneel: 1/2 theelepel misopasta
  • snufje zout en peper
  • 1 eetlepels olijfolie extra vergine

Verwam een eetlepel olijfolie in een wok en voeg de courgetti toe. Bak deze even 5 à 6 minuten,totdat ze beetgaar zijn. Halveer de tomaates.

Blend dan de ingrediënten van de kaassaus in een kleine keukenmachine of met een blender tot een romige saus. Voeg water toe, tot de saus de juiste textuur heeft.

Maak het bord om door de courgetti en tomaatjes te serveren met de vegan kaassaus, een eetlepel pompoenpitten en optioneel voor wat extra pit een snufje chiliflakes. Ik strooide ook nog wat extra edelgistvlokken over het bordje.

Enjoy! En eet vooral vaker lekker vegan met één van deze recepten.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Glutenvrije Quiche van KikkererwtenmeelGlutenvrije Quiche van Kikkererwtenmeel Spelt Spaghetti met Vegan PompoensausSpelt Spaghetti met Vegan Pompoensaus Romige Vegan Risotto met Courgette en BasilicumsausRomige Vegan Risotto met Courgette en Basilicumsaus Kikkererwten Curry met Pindakaas + Peutermaaltijd #8Kikkererwten Curry met Pindakaas + Peutermaaltijd #8

Categorie: Hoofdgerechten, Vegan Tags: chiliflakes, courgette, courgetti, edelgist, edelgist vlokken, groente, kaasaus, misopasta, paprikapoeder, pompoenpitten, spaghetti, tahin, tomaatjes, tomaten, vegan, vegan kaassaus

Vorig bericht: « Venkel Juice met Komkommer, Appel en Citroen
Volgend bericht: Glutenvrije & Suikervrije Worteltaart van Lupinemeel »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact