• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Ella’s Snelle Vegan Pasta

26 september 2016

Ella's Snelle Vegan Pasta

Ik ben dan misschien een redelijk actieve foodblogger, toch zijn er vaak genoeg dagen waarop ik geen flauw idee heb wat we moeten eten. De plank vol kookboeken is dan mijn redding. Zo kwam ik onlangs nog al bladerend uit bij deze vegan pasta van Ella Woodward en besloot dit recept te maken op een drukke dag. Een 10 minuten pasta, claimt zij. Dat moest ik uiteraard proberen!

Of het me echt maar 10 minuten duurde om de pasta te maken, dat kan ik niet in alle zekerheid zeggen. Ik was namelijk wel eventjes bezig met het verzamelen van alle ingrediënten in mijn voorraadkast. Maar ik geef het toe, de maaltijd was wel echt supersnel. Dit maakt het ideaal voor die dagen waarop je eigenlijk helemaal geen tijd (en zin) meer hebt om te koken, maar je toch iets goeds wil eten. Hij is namelijk niet alleen vegan, maar ook nog eens ontzettend gezond! Zij maakte overigens een immense portie van de pasta, dus ik heb de hoeveelheid iets verkleind. Mijn recept is voldoende voor 3-4 personen.

Het recept vind je in het mooie boek Deliciously Ella. Een boek vol snelle, simpele, vegan recepten.

Ella's Snelle Vegan Pasta

Ella’s Snelle Vegan Pasta

3-4 personen

  • 300 gram pasta naar keuze (bijvoorbeeld van bruine rijst, of volkoren spelt pasta)
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
  • 1 klein blikje tomatenpuree (ongeveer 2 eetlepels)
  • 3 eetlepels appel cider azijn
  • 1 eetlepel tamari
  • 200 gram zwarte bonen
  • 1/2 zak spinazie
  • (himalaya) zout en peper, naar smaak
  • optioneel: olijfolie

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en doe ze in een diepe koekenpan of wok, samen met de tomatenblokjes, tomatenpuree, appel cider azijn, tamari en zout en peper naar smaak. Voeg niet al teveel zout toe, want de tamari maakt het gerecht ook al zout. Roer het even door en laat het vijf minuten sudderen.

Spoel de zwarte bonen af en laat ze uitlekken. Roer deze dan samen met de spinazie door de saus.

Roer dan de gare pasta door de saus en druppel er eventueel nog wat olijfolie overheen.

Ben je op zoek naar meer vegan recepten? Kijk dan ook eens hier, naar een lijst vol met ideeën.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Zoete Aardappel & Kikkererwten StoofZoete Aardappel & Aubergine Stoof Volkoren avocado pasta, vegan dinerVolkoren Avocado Pasta Veggie Bowl met Gemarineerde Tempeh & PindasausVeggie Bowl met Gemarineerde Tempeh & Pindasaus Kikkererwten Curry met Pindakaas + Peutermaaltijd #8Kikkererwten Curry met Pindakaas + Peutermaaltijd #8

Categorie: Hoofdgerechten, Vegan Tags: 10 minuten, appel azijn, cherrytomaten, snelle pasta, spinazie, tamari, tomatenblokjes, tomatenpuree, vegan, vegan pasta, volkoren pasta, zwarte bonen

Vorig bericht: « Broodje met Geitenkaas en Vijgen
Volgend bericht: Pindakaas Smoothie met Aardbeien »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Merel Teunis zegt

    26 september 2016 om 2:40 pm

    Ziet er lekker uit dit recept en ook hartstikke makkelijk om te maken volgens mij! Heel herkenbaar trouwens haha, mijn collega’s zijn altijd ontzettend verbaasd als ik weer eens zeg dat ik niet weet wat ik moet koken… Toch weten wij foodbloggers het soms ook gewoon niet 😉

    Dank voor het delen van dit recept!

    Liefs, Merel

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact