• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Gegrilde Halloumi Salade met Gierst & Spinazie

1 juli 2017

Gegrilde Halloumi Salade met Gierst & Spinazie

Is dat tofu? vroeg mijn man. Nee, halloumi! Hallou, wat? Hahaha. Ja, het leven met een foodblogger ziet er ongeveer zo uit. Gelukkig schuift hij het merendeel van het onbekende eten gewoon naar binnen, hoor! Halloumi is een traditioneel Cypriotisch geitenkaasje. Ik had er inderdaad nog niet veel mee gekookt, dus we kunnen hem niets kwalijk nemen. Maar deze gegrilde halloumi salade vond hij zo lekker dat hij ook nog even de overgebleven halloumi in de grillpan gooide, toen de borden leeg waren.

Een leuke zomertip, trouwens! Met het mooie weer kun je de halloumi uiteraard ook gewoon even op de barbecue leggen. Ideaal voor als je vegetarische gasten hebt, die komen barbecueën. Mijn recept is gebaseerd op een recept voor een quinoa salade van de geweldige cheffin Donna Hay. Ik maakte er uiteraard weer mijn eigen ding van, zo gebruikte ik bijvoorbeeld gierst in plaats van quinoa…

Wat is gierst?

Ik maakte deze salade met gierst. (Dit is iets anders dan gerst, laat je niet verwarren.) Gierst wordt op z’n Engels millet genoemd, en ik kwam het zelf voor het eerst tegen in een boek van een vegan atleet. Het is een oergraan, met meer eiwitten en ijzer dan alle andere graansoorten. Daarnaast bevat het graan veel magnesium en vitamine B. In Amerika is het dus populair onder de sporters, juist vanwege deze eigenschappen. Het fijne aan gierst is daarnaast zijn vrij korte kooktijd, en het feit dat het glutenvrij en licht verteerbaar is.

Gegrilde Halloumi Salade met Gierst & Spinazie

Gegrilde Halloumi Salade met Gierst & Spinazie

voor 2 personen

  • 150 g gierst (dit vindt je bij de natuurwinkel, ik gebruikte deze)
  • 160-200 g halloumi (dit koop je in de reguliere supermarkt in het kaas-schap, de verpakking lijkt doorgaans een beetje op die van feta)
  • 1 citroen
  • een paar takjes verse tijm
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl yacon siroop (of een paar druppels stevia)
  • 4 handen babyspinazie
  • 200 g cherry tomaatjes, gehalveerd

Instructies

  1. Kook de gierst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Dit duurt ongeveer 15 min. Kook de gierst niet te ver door, want dan wordt het pap.)
  2. Snij de halloumi in plakjes.
  3.  Rasp de schil van de citroen en meng dit in een kommetje met de plakjes halloumi, 1 el olijfolie en de verse tijm.
  4. Meng in een ruime kom het sap van 1/2 citroen met de resterende olijfolie, 1 tl gerookte paprikapoeder en de zoetmaker.
  5.  Voeg de spinazie en cherrytomaatjes toe aan de kom, en hussel met de dressing.
  6. Verwarm een grillpan op het vuur en grill de halloumi aan beide zijden in een paar minuutjes mooi bruin.
  7. Serveer de spinazie en tomaatjes op een bord met de gierst en de plakjes gegrilde halloumi.

Je kunt er eventueel nog wat pijnboompitten, of andere lekkere zaadjes of nootjes overheen strooien.

Enjoy!

Liefs,

Saskia

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Spelt Salade met Kikkererwten & FetaSpelt Salade met Kikkererwten & Feta Zilvervliesrijst salade met kappertjes, pecannoten & spinazieZilvervliesrijst salade met kappertjes, pecannoten & spinazie Bonen salade met Vegan Pesto & Volkoren Spelt CroutonsBonen salade met Vegan Pesto & Volkoren Spelt Croutons Broccoli salade met Gegrilde Halloumi & HarissaBroccoli salade met Gegrilde Halloumi & Harissa

Categorie: Gezonde Salades, Hoofdgerechten Tags: cherrytomaatjes, citroen, gegrilde halloumi, gerookte paprikapoeder, gierst, halloumi, maaltijdsalade, salade, spinazie, tomaten, yacon siroop

Vorig bericht: « Mis je frisdrank? Laat je water sprankelen! + Winactie
Volgend bericht: Kokosyoghurt Ontbijt met Verse Vijgen & Nectarine »

Beluister de Blij Dieetvrij podcast

Primaire Sidebar

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Download de gratis masterclass

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2022 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact
Posting....