• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Gekruide broccoli rijst met falafel (vegan)

20 september 2018 Reageer

Gekruide broccoli rijst met falafel (vegan)

Als ik zin heb in rijst… dan eet ik natuurlijk gewoon rijst. Dat weten jullie inmiddels wel van mij! Zeker nu, na de lancering van Blij Dieetvrij waarbij ik aangaf me los te maken van alle eet- en dieetregels. 😉 Maar soms is broccoli rijst wel heel erg lekker. Helemaal als je deze goed kruid, en serveert met lekker gemengde groenten en falafel. Een smaakvolle vegan maaltijd, die hier zeker in de herhaling gaat!

En ja, ik koos dit keer voor een luie aanpak. 😉 Ik kocht de broccoli rijst gewoon voorverpakt in de winkel (wel een beetje jammer van al het plastic), en ik koos ook een lekkere voorverpakte falafel. Je vindt ze gelukkig steeds vaker zonder al teveel onnodige toevoegingen. En als je de beste kwaliteit zoekt, vind je falafel ook bij de natuurwinkel!

Uiteraard kun je ook die twee ingrediënten nog helemaal zelf maken, als je extra tijd over hebt.

Gekruide broccolirijst met falafel (vegan)

Gekruide broccoli rijst met falafel

voor 3 à 4 personen

Bereidingstijd: 25 min.

Ingrediënten

  • 100 g volkoren spelt couscous
  • 1 tl bouillonpoeder (of 1/2 tl zout)
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl kurkuma (poeder)
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl cayenne (poeder)
  • 100 g kastanjechampignons
  • 100 g wortel
  • 1 puntpaprika
  • 400 g broccolirijst (ik kocht dit voorverpakt bij de Plus, maar AH of Lidl verkoopt het ook)
  • 3 el (gezouten) pinda’s (of vervang door cashews)
  • 1 pakje (à 200 g) falafel (of zelfgemaakt!)

Instructies

  • Doe de spelt couscous in een kom, en giet er kokend water over tot de couscous net onder water staat. Roer er 1 tl bouillonpoeder door en plaats een deksel of theedoek over de kom.
  • Snij ondertussen de sjalot en de knoflook fijn.
  • Verwarm de olijfolie in een ruime hapjespan of wok op middelhoog vuur, en voeg de sjalot toe. Roer totdat deze glazig is, en voeg dan de knoflook toe en de kruiden toe.
  • Hak de champignons in fijne stukjes, en snijd de wortel in fijne schuifjes (gebruik hiervoor eventueel een julliennerasp). Voeg de groenten toe aan de pan, en roer het geheel door.
  • Hak als laatste te puntpaprika in kleine stukjes en voeg ook deze toe aan de pan. Bak de groenten een paar minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Verwarm ondertussen wat olie in een andere pan, om de falafel goudbruin te bakken. Voeg de falafel toe, en roer geregeld.
  • Voeg dan de broccoli rijst toe aan de groentenmix en bak deze onder continu roeren in ongeveer 1 à 2 minuten beetgaar. Roer als laatste de gewelde couscous erdoor en breng het geheel goed op smaak met zout en peper.
  • Serveer de broccoli rijst met de falafel en een paar pinda’s voor een knapperige bite!

Geniet van deze smaakvolle kruidige broccoli rijst! En heb je extra tijd, dan kun je uiteraard ook zelf broccoli rijst maken, door een broccoli fijn te malen in een keukenmachine, en de falafel zelf te maken van verse kruiden en kikkererwten!

Liefs,

Saskia

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
243Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Zoete Aardappel & Kikkererwten StoofZoete Aardappel & Aubergine Stoof Spelt Pasta met Bietjes, Kikkererwten & Tahin SausSpelt Pasta met Bietjes, Kikkererwten & Tahin Saus Parelgort Risotto met Kastanje ChampignonsParelgort Risotto met Kastanje Champignons Ananas Curry, Perfecte Peutermaaltijd #3Ananas Curry, Perfecte Peutermaaltijd #3

Categorie: Hoofdgerechten, Vegan Tags: broccoli rijst, broccolirijst, cayenne, champignons, couscous, falafel, kikkererwten, knoflook, kurkuma, olijfolie, pinda, pinda's, puntpaprika, rijst, rijst van broccoli, volkoren spelt, volkoren spelt couscous, wortel

Vorig bericht: « Havermout muffins met appelpuree en speculaaskruiden
Volgend bericht: Ik sta op het Better Health Event (+ gratis kaarten give-away!) »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact