• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Gepofte Zoete Aardappel met Pittige Kidneybonen & Yoghurt Saus

5 april 2017

Jacked Potato, maar dan met zoete aardappel in plaats van een gewone pieper. Deze gepofte zoete aardappel is overheerlijk. De pittige bonen vulling geeft hem een Mexicaans tintje en de frisse knoflook-yoghurt saus, maakt het recept helemaal af. We hebben toch redelijk onverwacht echt ontzettend gesmuld van deze maaltijd. Het was namelijk een creatie met alle restjes uit de voorraadkast!

Men neme: twee grote zoete aardappelen, een rode ui, een zak kidneybonen en een blikje maïs. Dat is de basis voor deze maaltijd. Best gezond dus, al had een mooie rode paprika er ook nog wel bij gekund. Dat bedacht ik achteraf pas.

De yoghurtsaus maakte ik in een paar minuten. Ik was even helemaal in de ban van Jamie Oliver, die altijd tijdens zo’n 30-minute meal in de laatste 30 seconden nog even een lekker yoghurt sausje maakt. Dat moest ik ook kunnen! Verse kruiden, zout, peper en knoflook. Oh, het doet zoveel wonderen voor deze maaltijd!

Overigens kun je dit recept ook vegan maken: vervang dan vooral de yoghurtsaus door een lekkere guacemole.

Gepofte Zoete Aardappel met Pittige Bonen & Yoghurt Saus

Gepofte Zoete Aardappel met Pittige Bonen & Yoghurt Saus

voor 2 personen

  • 2 grote zoete aardappelen (de maat afhankelijk van hoeveel trek je hebt… ;))
  • 1 zak of groot blik kidneybonen
  • klein blikje maïs
  • 1 rode ui
  • pittige kruidenmix (ik gebruikte een kruidenmix genaamd Crazy Cajun. Je kunt ook zelf een mix maken in de pan met kruiden naar smaak zoals paprikapoeder, zout & peper, chilipoeder en komijn, etc.)

knoflook-yoghurt saus

  • 8 eetlepels Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels verse peterselie
  • Himalaya zout & peper

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prik dan met een vork gaatjes in de schil van de zoete aardappels en leg ze op een met bakpapier bekleed rooster. Schuif het rooster in de oven gedurende 55-60 minuten. De aardappels zijn goed gaar als je er met een vork eenvoudig een gaatje in kunt prikken.

Maak ondertussen de pittige kidneybonen klaar: Pel en snipper de ui. Bak de rode ui in een beetje olijfolie glazig. Voeg dan de kruiden toe en bak deze even mee. Spoel de kidneybonen en maïs goed af onder de kraan, en voeg ze toe aan de pan. Laat ze nog even goed warm worden.

Maak de yoghurtsaus door de knoflookteen te pellen en met een knoflookpers uit te persen boven de yoghurt. Roer ook de zout, peper en verse peterselie erdoor.

Als de zoete aardappels gaar zijn, snij ze doormidden. Serveer ze op een bord in de schil, met een flinke berg bonen en een grote klodder yoghurtsaus. Garneer naar wens met verse peterselie.

Geniet van je Mexican style gepofte zoete aardappel! Dat wordt (gezond) smullen… Maak je ook een keer deze versie met kikkererwten en geitenkaas?

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Ananas Curry, Perfecte Peutermaaltijd #3Ananas Curry, Perfecte Peutermaaltijd #3 Naakte haver salade met kersen & peterselieNaakte haver salade met kersen & peterselie Pompoen Curry met Kokosmelk en Gekookte eierenPompoen Curry met Kokosmelk en Gekookte Eieren Default ThumbnailBonenschotel met Feta en Avocado

Categorie: Hoofdgerechten Tags: gepofte zoete aardappels, jacked potato, kindeybonen, knoflook, mais, peterselie, rode ui, verse peterselie, yoghurt, zoete aardappels

Vorig bericht: « Volkoren Spelt & Banaan Wentelteefjes met Yacon siroop
Volgend bericht: Suikerbewuste Chocoladetaart met Bietjes & Yoghurt Frosting »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact