• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Geroosterde venkel & zoete aardappel met rode ui en munt

21 mei 2018 Reageer

Geroosterde venkel & zoete aardappel met rode ui en munt

Deze geroosterde venkel, zoete aardappel en rode ui, maakt een ideaal bijgerecht. Het recept is supersimpel, maar toch ontzettend smaakvol. Ik maakte de geroosterde groenten namelijk af met een vinaigrette dressing van pittige paprika zonnebloempitten, citroen en balsamico azijn. Wil je er een volwaardige maaltijd van maken? Serveer deze groenten dan gerust met wat gekookte granen (zoals quinoa), of leg er een mooie zelfgemaakte bonenburger naast.

De munt die het gerecht helemaal afmaakt, plukte ik lekker vers uit de tuin. Ik ben zo blij dat er eindelijk weer een hoop verse kruiden staan te groeien in mijn tuintje! Een plukje verse munt, of rozemarijn, kan een gerecht helemaal opfleuren. Ik vond mijn inspiratie uiteraard weer eens via Pinterest. Ik kwam uit bij Bon Appetit: zij maakten een vergelijkbaar gerecht, alleen dan met wortelen!

Geroosterde venkel & zoete aardappel met rode ui en munt

Geroosterde venkel & zoete aardappel met rode ui en munt

voor 3 personen

  • 1 grote zoete aardappel (of 2 kleine, ongeveer 500 g totaal)
  • 1 grote venkelknol
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • versgemalen peper en zout
  • een handje verse munt, ter garnering

voor de pittige vinaigrette

  • 1 el olijfolie
  • 2 el zonnebloempitten
  • 1/3 tl hete paprikapoeder
  • een snufje chiliflakes
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el citroensap
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de zoete aardappel en snij hem in frieten. Hak dan de venkelknol doormidden, verwijder de harde kern en snij de rest in dunne partjes. Bewaar het fijne groen van de venkelknol, dit kun je later gebruiken als garnering. Pel als laatste de rode ui, en snij de in 8 partjes.
  3. Verdeel de groenten over twee verschillende ovenroosters (bekleed met bakpapier). Ik plaatse de zoete aardappel apart, want deze moet mogelijk iets langer in de oven dan de venkel en rode ui. Sprenkel de olijfolie eroverheen en wat versgemalen peper en zout naar smaak.
  4. Rooster de groenten ongeveer 25-35 minuten, tot alles goed donkerbruin kleurt, en de zoete aardappel gaar is.
  5. Rooster ondertussen de zonnebloempitten goudbruin in een koekenpan met een lepel olijfolie. Voeg ook de paprikapoeder en chiliflakes toe en bak deze even kort mee, maar voorkom dat deze verbranden door de pan tijdig van het vuur te halen en de gekruide pitjes in een kommetje te plaatsen. Laat dit mengsel even afkoelen en roer vervolgens de balsamico en het citroensap erdoor.
  6. Meng alle geroosterde groenten in een mooie schaal, en schep de zonnebloempitten dressing erdoor. Maak het gerecht helemaal af met een hand verse munt en het verse fijne groen van de venkel.

Geniet van deze heerlijke geroosterde groenten!

Liefs,

Saskia

PS. Op zoek naar meer pure recepten? Kijk dan ook eens in mijn shop!

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Kokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin DressingKokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin Dressing Bonen salade met Vegan Pesto & Volkoren Spelt CroutonsBonen salade met Vegan Pesto & Volkoren Spelt Croutons Biologische 5 Granen met Haricots Verts & Avocado Basilicum Saus5 Granen met Haricots Verts & Avocado Basilicum Saus Taboulé van quinoa met rode druivenTaboulé van quinoa met rode druiven & avocado

Categorie: Gezonde Salades, Hoofdgerechten, Vegan Tags: balsamico azijn, chiliflakes, geroosterde groenten, geroosterde venkel, hete paprikapoeder, munt, olijfolie, paprikapoeder, rode ui, venkel, verse munt, zoete aardappel, zonnebloempitten

Vorig bericht: « Ayurvedisch glutenvrij mungbonen brood met rozemarijn
Volgend bericht: Risotto van zonnebloempitten met groene asperges »

Lees Interacties

Beluister de Blij Dieetvrij podcast

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Download de gratis masterclass

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2022 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact
Posting....