Geroosterde wortels. Net als de bietjes die ik laatst maakte, een perfect bijgerecht, voor als je nog wat meer groenten op tafel wilt zetten. En het leuke is: super kidsproof! Mijn peuter kon de “wortel frietjes” bijna niet weerstaan. Al zijn ze niet zo knapperig als echte friet, hoor. Maar ze zijn wel lekker kleurrijk oranje én een beetje extra zoet door de kruidige sinaasappel dressing. Smullen!
De dressing is geïnspireerd op een Marokkaans recept, echter gebruiken ze hierin ook nog bruine suiker om de wortels te karameliseren. Dit leek me een beetje overdreven, ook gezien de zoete dressing die je erbij serveert. Dus, blij suikervrij zoals wij zijn, deden wij het met een beetje versgeperste sinaasappelsap en verder zonder de suiker. Maar door de kruiden, en een klein beetje pit, zijn deze geroosterde worteltjes uit de oven onweerstaanbaar. En lekker makkelijk om te maken!
Geroosterde Wortels met Spicy Sinaasappel Dressing
bijgerecht voor 3 personen
- 600 gram wortels
- een scheutje olijfolie (ongeveer 2 eetlepels)
- zout en peper naar smaak
voor de dressing
- 2-3 eetlepels sinaasappelsap (ongeveer sap van een halve perssinaasappel)
- een snuf chiliflakes
- 1/8 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel komijn
Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de wortels en snijd deze in reepjes, ongeveer frietjesformaat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel de olijfolie erover. Schep de wortels even goed om zodat de olie goed verspreid is. Voeg peper en zout naar smaak toe en schuif dan de bakplaat in de oven. Bak de wortels gaar in ongeveer 20 minuten (maar let op: de baktijd kan per oven en ovenstand verschillen, let dus even op dat jouw worteltjes niet verbranden)
Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen in een kommetje. Serveer de wortels met de dressing.
Morgen komt er een heerlijk recept online waarbij wij zelf deze wortels aten. Dus stay tuned, voor meer kookinspiratie! 😉
Wanneer ga jij deze lekkere geroosterde wortels proberen? Laat me vooral weten of ze in de smaak vielen!
Dag Saskia, laatst las ik een recept van zoete aardappelfrietjes. Hierbij werd geen olie gebruikt. Ik heb het geprobeerd en ze waren idd knapperig. Misschien ook een optie voor de wortels?
Verder weer heerlijke recepten van jou hand gemaakt. Dank je wel.