• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Gevulde Puntpaprika met Kurkuma Couscous

7 oktober 2016

Gevulde Puntpaprika met Kurkuma Couscous

Gevulde groenten zijn vaak zo simpel om te maken, maar ze zien er altijd weer feestelijk uit. Daarbij krijg je meestal ook flink wat groente binnen, als deze de basis vormt van je gerecht. Ik besloot om dit keer om eens een mooie lange puntpaprika te vullen. De vulling is kruidig en simpel om te maken en is lekker voedend door het gebruik van kurkuma en de toevoeging van zwarte boontjes. Easy peasy dus, deze lekkere gevulde puntpaprika met kurkuma couscous!

Als je wat van de couscous vulling wat extra maakt, heb je ook een fijne vulling voor je lunchbox de volgende dag. Want, laten we wel wezen: gezond lunchen hoeft echt niet zo moeilijk te zijn! Dit recept is voldoende voor twee personen, als je het eet als een mager hoofdgerecht. Je kunt ook een halve paprika per persoon serveren en het recept dus gebruiken als voor- of bijgerecht voor 4 personen. Net wat je wilt!

Ik gebruikte uiteraard weer volkoren couscous in dit recept, voor wat extra vezels. Maar als jouw buik beter reageert op gewone couscous, of rijst, dan kun je dit uiteraard vervangen.

Gevulde Puntpaprika met Kurkuma Couscous

Gevulde Puntpaprika met Kurkuma Couscous

voor 2 personen (als hoofdgerecht), of 4 personen (als voorgerecht)

  • 2 grote puntpaprika’s
  • 60 gram volkoren (spelt) couscous
  • 50 gram zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 50 gram feta
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 1 grote theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • een flinke snuf peper en (Himalaya-) zout
  • optioneel, een handje verse bieslook
  • olijfolie of koksolie, om in te vetten

Vet de ovenschaal in met wat olie en verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd dan de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Zet ze alvast 15 minuten in de oven, totdat ze goed zacht zijn.

Maak ondertussen de vulling. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer dan de kurkuma, komijnzaad en peper en zout door de couscous. Snijd de feta in blokjes, en meng deze samen met de zwarte bonen en 1 eetlepel zonnebloempitten, door de couscous.

Schep dan de couscous in de paprika’s en strooi de resterende zonnebloempitjes erover. Zet de ovenschaal dan nog 10 minuten in de oven. Bestrooi de gevulde paprika’s voor je ze serveert nog met een handje verse bieslook.

Eet smakelijk! Ga jij ook aan de slag met deze gevulde paprika met kurkuma couscous? Ik ben benieuwd naar jouw resultaat! Je kunt een reactie achter laten onder dit bericht of me vinden op Instagram.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Pasta met Courgette & Zonnebloempitten PestoSpelt Pasta met Courgette & Zonnebloempitten Pesto Bloemkoolnasi met Sojaboontjes & Gebakken EiBloemkoolnasi met Sojaboontjes & Gebakken Ei Gekruide broccoli rijst met falafel (vegan)Gekruide broccoli rijst met falafel (vegan) Kleurrijke volkoren couscous met halloumi en limoenKleurrijke volkoren couscous met halloumi en limoen

Categorie: Hoofdgerechten Tags: bieslook, couscous, feta, gevulde punpaprika, komijnzaad, kurkuma, kurkuma couscous, volkoren couscous, zonnebloempitten, zwarte bonen

Vorig bericht: « Ananas Pannenkoeken van Speltmeel
Volgend bericht: Ananas Havermout uit de Oven »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Carmen zegt

    26 november 2016 om 6:28 pm

    Ik heb het gemaakt met gierst, was erg lekker en manlief heeft het ook helemaal
    Opgegeten 😉

    • Saskia zegt

      27 november 2016 om 2:00 pm

      Oh, dat klinkt inderdaad ook erg goed!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact