• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Halloumi met Linzen & Gegrilde Zomergroenten

10 augustus 2017

Halloumi met Linzen & Gegrilde Groenten

Ok, we zijn toch wel een beetje in de ban van halloumi deze zomer. Dat lekker Cypriotische geitenkaasje! Sinds ik deze lekkere gierst salade met halloumi maakte, hebben we het al een aantal keer gegeten. Ook van de barbecue smaakt het namelijk best goed! Maar ook deze maaltijd met halloumi met linzen en gegrilde zomergroenten was een waar feestje op ons bord. Helemaal met een restje van de zelfgemaakte Baba Ganoush…

Heerlijk! Helemaal die ovengedroogde tomaatjes zijn zo ontzettend lekker. Ze worden namelijk niet alleen rimpeliger, maar ook een stukje zoeter van een ruim kwartiertje zweten in de oven. En wist jij dat tomaatjes ook nóg gezonder zijn als ze verhit zijn. Dan komt namelijk het stof lycopeen beter vrij. En dit stofje beschermt jouw in de zomer tegen de schadelijke zonnestralen!

Deze maaltijd kun je dus het hele jaar door maken, maar is natuurlijk perfect in de zomer, als de tomaatjes lekker vers en rijp zijn en de courgette in het seizoen…

Halloumi met Linzen & Gegrilde Groenten

Halloumi met Linzen & Gegrilde Groenten

voor 2 personen

  • 200 g snoeptomaatjes
  • 1 grote courgette
  • 2 el olijfolie
  • flinke snuf Keltisch zeezout
  • 1/4 tl pittige paprikapoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl komijnzaad, gemalen
  • 150 g halloumi
  • 150 g groene linzen, voorgekookt
  • 1 el sesamzaadjes
  • 6 el Baba Ganoush (het recept vindt je hier, of voorverpakt en suikervrij)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ovenrooster met bakpapier.
  2. Snij de tomaatjes doormidden en meng ze in een kom met 1 el olijfolie en een flinke snuf Keltisch zeezout.
  3. Plaats de tomaatjes met de snijkant naar boven op het bakpapier en bak de tomaatjes in 20 minuten rimpelig en goed bruin.
  4. Snijd de courgette met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakken (gooi het zachtste deel van de zaadlijst eventueel weg), en meng de plakken in een kom met 1 el olijfolie de paprikapoeder, kurkuma, komijn en een snuf zeezout.
  5. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en rooster de courgette in een paar minuten aan beide zijden donkerbruin.
  6. Snijd ook de halloumi in plakken en rooster de plakken aan beide zijden mooi donkerbruin.
  7. Spoel de linzen af en plaats ze op de borden. Leg de geroosterde groenten en halloumi erop en serveer de lauwwarme maaltijd met een flinke klodder Baba Ganoush en een lepeltje sesamzaadjes.

Geniet ervan!

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Courgette Spaghetti (Courgetti) met Vegan KaassausCourgette Spaghetti (Courgetti) met Vegan Kaassaus Gevulde Courgette met Volkoren CouscousGevulde Courgette met Volkoren Couscous Italiaanse Groentetaart met RijstbodemItaliaanse Groentetaart met Rijstbodem Mediterraanse Kikkererwten Pasta Salade met CourgetteMediterraanse Kikkererwten Pastasalade met Courgette

Categorie: Hoofdgerechten Tags: baba ganoush, courgette, gegrilde courgette, gegrilde groenten, geitenkaas, groene linzen, halloumi, kaas, linzen, sesamzaad, sesamzaadjes, snoeptomaatjes, tomaatjes, tomaten, zomergroenten, zomerse maaltijd

Vorig bericht: « Bananenbrood met Wilde Perzik & Moerbeien
Volgend bericht: De Lekkerste Zelfgemaakte Guacamole »

Beluister de Blij Dieetvrij podcast

Primaire Sidebar

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Download de gratis masterclass

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2022 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact
Posting....