Ok, we zijn toch wel een beetje in de ban van halloumi deze zomer. Dat lekker Cypriotische geitenkaasje! Sinds ik deze lekkere gierst salade met halloumi maakte, hebben we het al een aantal keer gegeten. Ook van de barbecue smaakt het namelijk best goed! Maar ook deze maaltijd met halloumi met linzen en gegrilde zomergroenten was een waar feestje op ons bord. Helemaal met een restje van de zelfgemaakte Baba Ganoush…
Heerlijk! Helemaal die ovengedroogde tomaatjes zijn zo ontzettend lekker. Ze worden namelijk niet alleen rimpeliger, maar ook een stukje zoeter van een ruim kwartiertje zweten in de oven. En wist jij dat tomaatjes ook nóg gezonder zijn als ze verhit zijn. Dan komt namelijk het stof lycopeen beter vrij. En dit stofje beschermt jouw in de zomer tegen de schadelijke zonnestralen!
Deze maaltijd kun je dus het hele jaar door maken, maar is natuurlijk perfect in de zomer, als de tomaatjes lekker vers en rijp zijn en de courgette in het seizoen…
Halloumi met Linzen & Gegrilde Groenten
voor 2 personen
- 200 g snoeptomaatjes
- 1 grote courgette
- 2 el olijfolie
- flinke snuf Keltisch zeezout
- 1/4 tl pittige paprikapoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl komijnzaad, gemalen
- 150 g halloumi
- 150 g groene linzen, voorgekookt
- 1 el sesamzaadjes
- 6 el Baba Ganoush (het recept vindt je hier, of voorverpakt en suikervrij)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ovenrooster met bakpapier.
- Snij de tomaatjes doormidden en meng ze in een kom met 1 el olijfolie en een flinke snuf Keltisch zeezout.
- Plaats de tomaatjes met de snijkant naar boven op het bakpapier en bak de tomaatjes in 20 minuten rimpelig en goed bruin.
- Snijd de courgette met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakken (gooi het zachtste deel van de zaadlijst eventueel weg), en meng de plakken in een kom met 1 el olijfolie de paprikapoeder, kurkuma, komijn en een snuf zeezout.
- Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en rooster de courgette in een paar minuten aan beide zijden donkerbruin.
- Snijd ook de halloumi in plakken en rooster de plakken aan beide zijden mooi donkerbruin.
- Spoel de linzen af en plaats ze op de borden. Leg de geroosterde groenten en halloumi erop en serveer de lauwwarme maaltijd met een flinke klodder Baba Ganoush en een lepeltje sesamzaadjes.
Geniet ervan!