Oh, dit recept is écht de bom! Wie ooit heeft bedacht om pindakaas toe te voegen aan curry? Thank you, you made my day! Ik was allang fan van curry’s, hoor. Maar deze is wel heel erg lekker. Nu zijn we hier thuis dan ook wel fan van pindakaas. Ook mijn peuter, die altijd al een liefhebber was van kikkererwten, heeft hiervan zitten smullen! Dus tag alle mama’s, haha ;). Deze vegan kikkererwten curry met pindakaas moet snel op het menu!
Dit recept is namelijk ook easy peasy, en staat binnen 20 minuten op tafel. Wel even een tip van flip: mijn zoon moest even over de drempel van de spinazie heen. Maar toen hij ontdekte dat het in een lekkere saus zat, ging het zo naar binnen. (Gewoon even geen aandacht aan besteden en ze eerst een paar hapjes zonder spinazie laten proberen, werkt bij ons vaak het beste). Maar ik vond het stiekem toch wel fijn dat het bord uiteindelijk schoon opging. Tot nu toe ging spinazie er bij hem namelijk alleen verpakt in een smoothie naar binnen…
Kikkererwten Curry met Pindakaas
voor ongeveer 4 personen
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie, of koksolie
- 1 tl paprikapoeder, mild
- 1/4 – 1/2 tl cayennepoeder (afhankelijk van hoeveel pit je wilt)
- 1/2 tl koriander, gemalen
- snufje chiliflakes
- 1 rode paprika en een gele (of groene, net wat je lekkerder vindt)
- 1 stengel bleekselderij (optioneel)
- 4 el pindakaas, puur
- 1 blik tomatenblokjes
- 200 ml volvette kokosmelk
- 2 handen verse babyspinazie
- 400 g voorgekookte kikkererwten
- optioneel: verse kruiden (zoals peterselie of koriander) en pinda’s, ter garnering
Instructies
- Hak de uien fijn en pers de knoflooktenen uit. Verwarm de olijfolie in een ruime, diepe, (koeken)pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat even glazig worden en roer dan de specerijen erdoor.
- Snijd ondertussen de paprika’s en bleekselderij in stukjes. Vergeet niet soms even in de pan te roeren en voeg de groenten toe. Laat even kort bakken.
- Voeg dan de pindakaas, tomatenblokjes en kokosmelk toe aan de pan en laat het geheel even 5 minuten sudderen zodat de groenten iets zachter worden.
- Roer dan de spinazie en kikkererwten erdoor en bak nog ongeveer 5 minuten mee.
- Schep de curry op de borden en garneer naar wens met verse kruiden en pinda’s. Je kunt het optioneel ook met wat zilvervliesrijst of quinoa serveren, maar wij aten het zonder.
Geniet van deze makkelijke curry met pindakaas. Eet smakelijk!
Liefs,
Saskia
Hier vind je trouwens meer recepten die bij mijn peuter in de smaak vielen. 😉
In pindakaas zit ook suiker!!!
Hahaha, je moet natuurlijk wel even een 100% suikervrije selecteren in de winkel. Maar die zijn er echt, hoor. 😉