Ok, ik had jullie beloofd om nog meer van mijn simpele snelle avondmaaltijden te delen. En sorry, maar het is er alweer eentje met pesto! Ik ben ook echt verslaafd aan die groene saus. Hierbij treffen jullie een recept voor een snelle kikkererwtenpasta met geroosterde asperges en courgette. Deze bijzondere pasta kocht ik bij de natuurvoedingswinkel, en ik vind hem zelf heerlijk. Hij is namelijk iets minder stevig dan volkoren pasta, maar toch stukken beter voor je dan de standaard witte variant….
Als er één ding is blijven hangen van mijn jaar in Italië, dan is het toch wel een lichte pesto-verslaving. De perfecte groene pesto maken ze naar mijn mening in Ligurië, het prachtige stukje Italië aan de Noord-Italiaanse kust. Niet voor niets wordt het ook wel Pesto Genovese genoemd (pesto uit Genova). Het is een supersnelle smaakmaker voor soepen, quinoa recepten, en pasta’s. Ik koop graag een suikervrije variant met alleen maar goede oliën, zoals deze, of deze vegan versie. Maar ik maak ook zelf lekkere budget versies van cashewnoten of zonnebloempitten!
Kikkererwtenpasta met Gegrilde Groene Asperges
voor 2 personen
- 150 gram kikkererwtenpasta
- 200 gram groene asperges
- 100 gram courgette
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels suikervrije groene pesto
- 2 handjes cherry tomaatjes
- optioneel: wat verse pecorino ter garnering (harde schapenkaas)
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de asperges in stukjes en de courgette in plakjes. Verwarm een grillpan op het vuur en smeer deze in met de olijfolie. Grill de asperges en courgette in enkele minuten gaar, en blijf ze met regelmaat keren, zodat ze niet aanbranden. Roer dan de pesto door de pasta en voeg de groene groenten toe. Serveer met verse tomaatjes en een beetje Pecorino.
En klaar is je supersnelle maaltijd! Ik vind dit soort pasta’s ideaal voor doordeweeks. Ik ben benieuwd of ze bij jou ook in de smaak vallen. Laat je je reactie achter onder dit bericht of op social media, als je aan de slag gaat met dit recept?
Heerlijk! Ik ga dit vanavond maken en eten! Welke ‘suikervrije pesto’ gebruik je hier, of maak je het zelf? Ik dacht misschien is het wel leuk om ook voortaan 1 foto te maken en toe te voegen van alle ingrediënten die je hebt gebruikt. Dan zie je ook in één oogopslag welk merk etc. Of is dat niet de bedoeling? :))
Hallo Lotte, ik gebruik verschillende merken, het ligt maar net aan de winkel waar ik de boodschappen haal. Je kunt bijvoorbeeld de pesto van Terrasana gebruiken, die is suikervrij en erg lekker. 😉 Ik zal ook eens nadenken over je suggestie, dankjewel!
Hoi Saskia, lekker recept alleen had ik daarna nog wel trek. Dus mogelijk nog wat noten erdoor heen?
Groetjes, Lieneke