Ik ben de laatste maanden weer écht in een couscous fase. Na het bereiden van zwarte rijst, quinoa, en volle haver (wat allemaal behoorlijk wat tijd kost), staat gemak weer even voorop. En dat mag ook gewoon. Soms slaan we met z’n allen zo lekker door in ons perfectionisme, dat we niet meer kunnen genieten van het gezonde koken. En dat is zonde, toch? Mijn simpele advies? Maak het jezelf vooral makkelijk! (Helemaal nu de feestdagen weer in aantocht zijn). Ik bereidde deze fijne kleurrijke volkoren couscous met halloumi en limoen! En dit recept is er één om op te slaan.
Extra kleur en vitamines!
Ik werd geïnspireerd door dit fijne recept, waarin de halloumi op smaak werd gebracht met limoen en knoflook. Wat een aanrader. Vol goede moed begon ik trouwens ook aan de gepofte paprika, maar daar had ik achteraf lichtelijk spijt van. Stiekem maakte dat van de keuken wel weer een kliederboel. Maar goed, de smaak van en kleur van die gepofte paprika maakt een hoop goed! Voor een snelle variant kun je de paprika natuurlijk ook gewoon even bakken in de pan bij de halloumi. Of je kunt geroosterde paprika uit een pot gebruiken.
Ik combineerde het geheel met broccoli (ik hou wel van extra veel groenten!) en garneerde de maaltijd met granaatappel-pitjes. En dat laatste, maakt hem lekker feestelijk.
Kleurrijke volkoren couscous met halloumi en limoen
Bereidingstijd: 30 min.
Benodigdheden: oven, koekenpan en gewone pan
voor 3-4 personen
- 3 rode paprika’s
- 1 el olijfolie
- 120 g volkoren couscous
- 2 el rozijnen
- 1 tl bouillonpoeder (of gebruik een 1/2 tl zeezout)
- 400 g broccoli
- 1 el olijfolie
- 1 limoen
- een teen knoflook, fijngehakt (of 1/2 tl knoflookpoeder)
- 1 pak halloumi à 250 g (in stukjes gesneden)
- 3 el amandelen
- bosje verse koriander
- 2 el granaatappel-pitjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden en was de paprika’s. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel ze met olijfolie.
- Pof de paprika’s gedurende 25 minuten in de oven, tot het vel goed loslaat.
- Maak ondertussen de couscous. Meng hiervoor de couscous met de rozijnen en bouillonpoeder in een kom en giet er kokend water over, tot de couscous net onder water staat. Roer even door, en bedek de kom met een theedoek.
- Snijd vervolgens de broccoli in roosjes en kook deze in 4 à 5 minuten beetgaar in een pan kokend water (stomen in een stoommandje kan ook, maar duurt iets langer).
- Verwarm dan de olijfolie in een koekenpan en rasp de limoen erboven. Hak de knoflook fijn en voeg deze toe. Voeg als laatste de halloumi toe en bak deze aan alle zijden goudbruin.
- Verwijder de halloumi en broccoli uit de pan, en roer deze door de couscous
- Hak de amandelen in stukjes en de koriander grof.
- Ontvel de paprika’s (kijk uit voor je vingers!) en snijd deze in grove repen.
- Serveer de couscous met de paprika, amandelen en koriander. Garneer jouw bord naar wens met granaatappel-pitjes.
Geniet van deze overheerlijke couscous schotel met halloumi en limoen! Wat doe jij deze feestdagen om het jezelf allemaal niet te moeilijk te maken?
In mijn Winterfeest bundel vind je 52 van mijn favoriete winterse recepten om extra vitamines toe te voegen aan jouw eetpatroon.
Leuk recept Saskia!
Met de feestdagen eten we wel wat extraatjes maar de maaltijden op zich zijn eenvoudig, en licht verteerbaar.