• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Kruidige Pilaf met Pompoen en Bloemkool

16 december 2016

Kruidige Pilaf met Pompoen en Bloemkool

Deze vegetarische pilaf met pompoen en bloemkool is heerlijk kruidig en lekker gezond. Het is een simpel hoofdgerecht voor een doordeweekse dag, maar hij zou zeker ook niet misstaan als bijgerecht op een feestelijke kersttafel. Samen met de kruidige zilvervliesrijst serveer je een tweetal fijne groenten, zoete stukjes abrikoos en knapperig gebakken amandelschaafsel…

Dat klinkt niet verkeerd, toch? Overigens kun je aan dit gerecht ook makkelijk wat stukjes biologische kip toevoegen. Sterker nog, dit was eigenlijk mijn bedoeling, maar in alle chaos ben ik de kip glad vergeten. En we hebben hem ook niet echt gemist. Ik ontdekte namelijk pas een dag later dat de kip nog in de koeling stond! Dus, perfect voor meatless monday, voor alle vegetariërs of vegans…

Voor een ander lekker kruidig recept met bloemkool, probeer ook eens Jamie’s Indiase bloemkool met ananas!

Kruidige Pilaf met Pompoen en Bloemkool

Kruidige Pilaf met Pompoen en Bloemkool

  • 1/2 flespompoen, geschild en in blokjes gehakt
  • 1/2 bloemkool, in roosjes
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 1 grote rode ui
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel koriander, gemalen
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 flinke theelepel (suikervrije) bouillonpoeder (ik gebruik Your Organic Nature)
  • een paar saffraan draadjes of 1 theelepel kurkuma
  • 400 ml water
  • 20 gram gedroogde abrikozen (in stukjes gehakt, of vervang door rozijnen)
  • optioneel: een eetlepel purperkers, of tuinkers (ter garnering)

Hak de rode ui fijn. In een ruime pan, verwarm de olijfolie, en bak de rode ui glazig. Roer dan alle specerijen erdoor. Voeg de stukjes pompoen en bloemkool toe, en bak deze een paar minuten mee. Voeg dan de rijst toe, en bak deze een minuutje mee. Voeg vervolgens 400 ml water en de bouillonpoeder toe.

Kook het geheel dan op een laag vuurtje, tot de rijst en de groenten helemaal gaar zijn. Roer de laatste minuut ook de stukjes gedroogde abrikoos erdoor, zodat deze wat vocht kunnen absorberen.

Bak het amandelschaafsel even kort goudbruin in een koekenpan. Serveer de zilvervliesrijst pilav dan met het amandelschaafsel en optioneel wat purperkers.

Ga jij aan de slag met deze rijst pilaf met pompoen en bloemkool? Dan ben ik uiteraard heel benieuwd of hij in de smaak valt. Laat vooral je reactie, of vragen achter bij de comments. En wil je met mij je foto delen, gebruik dan #blijsuikervrij!

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
25Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Zoete Aardappel & Kikkererwten StoofZoete Aardappel & Aubergine Stoof Spelt Spaghetti met Vegan PompoensausSpelt Spaghetti met Vegan Pompoensaus Bloemkoolrijst & Linzen Taco's met GuacamoleVegan Bloemkoolrijst & Linzen Taco’s met Guacamole Romige Vegan Risotto met Courgette en BasilicumsausRomige Vegan Risotto met Courgette en Basilicumsaus

Categorie: Hoofdgerechten, Vegan Tags: abrikozen, amandelschaafsel, bloemkool, kurkuma, pilaf, pilaf met pompoen, pompoen, purperkers, rijst pilaf, saffraan, speculaaskruiden, tuinkers, vegan, zilvervliesrijst

Vorig bericht: « Pompoen Smoothie Bowl met Mandarijntjes
Volgend bericht: Kerst Chocolade met Cranberry’s en Pistachenootjes »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Merel zegt

    16 december 2016 om 1:13 pm

    Het klinkt inderdaad als een fijn simpel recept, lekker voor doordeweeks, maar toch net even wat specialer! Dankjewel voor dit lekkere gerecht 😉 Liefs, Merel

  2. Marianne zegt

    16 januari 2017 om 9:42 am

    Ga hier vanavond mee aan de slag!

  3. Sylvia zegt

    2 maart 2017 om 3:11 pm

    Ik ga hem voor de tweede keer maken. Vond t erg lekker!

    • Saskia zegt

      4 maart 2017 om 3:03 pm

      Wat leuk, Sylvia!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact