Alles is lekker in deze zelfgemaakte pindasaus. Trust me. Het is namelijk niet zomaar een sausje, maar het is een supersausje, bomvol smaakmakers uit de natuur. Fris, licht zoet en vol van smaak. Een simpele maaltijd leeft er van op en kids likken hun vingers erbij af! Ik maakte hem bij een snelle maaltijd van rode linzen, een mix van verse groenten en ei. We mogen allemaal wel wat meer peulvruchten consumeren, toch? Helemaal nu onderzoek aantoont dat een portie peulvruchten per dag, ook nog eens helpt bij een slanke lijn. Dit snelle recept is daarom perfect voor een drukke doordeweekse dag.
Ik heb inmiddels wel ontdekt dat mijn zoontje van 1,5 vooral van eten met saus houdt. Of het nou tomatensaus is, een pittige stoof met kokosmelk…. Zolang iets maar lekker smeuïg of sappig smaakt gaat het er goed in! En broodjes met (suikervrije) pindakaas, die propt hij het liefst allemaal tegelijk in z’n mond. De saus was dan ook echt de ster van dit recept! Hij is met een staafmixer of keukenmachine gelukkig erg simpel om zelf te maken. Serveer hem met een mix van jouw favoriete groenten, wat linzen en ei. Of lekker old-fashioned met kip (dat moeten we volgens Rick binnenkort ook maar eens proberen!).
Linzen & Veggies met Zelfgemaakte Pindasaus
voor 4 personen
- 150 gram rode linzen
- 1 rode ui
- 3 kleuren paprika’s, rood, geel en groen
- 1 courgette
- 6 eieren (zacht- of hardgekookt)
- 1 eetlepel kokosolie
voor de zelfgemaakte pindasaus
- 4 flinke eetlepels suikervrije pindakaas (met alleen pinda’s als ingrediënt, deze vind je bij de natuurwinkel of Albert Heijn)
- 2 dobbelsteentjes gember
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel suikervrije sojasaus (bijvoorbeeld van Kikkoman)
- rasp en sap van een halve limoen
- een snuf cayennepeper
- een snuf zout
- 1 theelepel sesamolie
- 200 gram kokosmelk (een suikervrije variant)
Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maar ondertussen de pindasaus, door alle ingrediënten te mengen in een keukenmachine of met een staafmixer.
Hak de ui fijn, de courgette en de paprika’s in stukjes. Zet dan een wok op het vuur en verwarm de kokosolie. Voeg de ui toe, en laat deze even glazig worden. Voeg dan de groentes toe, en bak deze even goed mee. Als de groentes gaar zijn, voeg dan de gekookte linzen toe aan de pan en schep de pindasaus er doorheen.
Lekker met een gekookt eitje, voor extra eiwitten, of met wat zilvervliesrijst!
Alweer zo’n leuk recept, die ga ik snel maken. Dankjewel! Leuk dat je zoontje zo lekker kan eten.