• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Makkelijke Mango Curry met Kip & Doperwtjes

24 januari 2018 10 Reacties

Makkelijke Mango Curry met Kip & Doperwtjes

Ik vroeg jullie een paar weken terug naar jullie input: waar wilden jullie nog wel wat meer van zien? Een groot deel gaf aan ontzettend blij te zijn met alle nieuwe plantaardige recepten. Een klein deel was echter bang dat ik nooit meer iets met vlees of vis zou delen. Speciaal voor die laatste groep maakte ik dan ook weer eens een fijn recept! Een makkelijke mango curry met kip en doperwtjes. Ontzettend lekker, en verrassend misschien, ontzettend goed voor jouw bloedsuikerspiegel!

Mango’s voor een stabiele bloedsuikerspiegel

Onderzoek toonde namelijk aan dat mango’s, ook al zijn ze van nature rijk aan vruchtensuiker, erg goed zijn in het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Sterker nog, mango zou juist erg goed zijn voor diabetici en mensen met een hoog cholesterol (bron). Dat betekent natuurlijk niet, dat je twintig mango’s per dag moet eten (niets is goed als je er “teveel” voor zet), maar je hoeft in ieder geval dus niet bang te zijn voor de natuurlijke fruitsuikers. Mango helpt jouw glucose-, en insulinelevels op peil te houden (bron).

Makkelijke Mango Curry met Kip & Doperwtjes

Makkelijke Mango Curry met Kip & Doperwtjes

bereidingstijd: 25 min.

Benodigdheden: diepe koekenpan of wokpan, staafmixer

voor 3 personen

  • 200 g quinoa (of wilde rijst)
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 el kokosolie
  • 1 flinke el milde currypoeder
  • 260 g biologische kipfilet, in blokjes
  • een rode en een gele paprika’s (maar groen mag natuurlijk ook!)
  • 125 g doperwtjes (ik gebruikte ze uit de vriezer)
  • 50 ml ongezoete amandelmelk
  • 120 g (ontdooide) mangoblokjes uit de vriezer (of 1 rijpe mango)
  • verse kruiden naar smaak, zoals peterselie of koriander
Instructies
  1. Spoel de quinoa goed af onder stromend water, en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal ongeveer 15 minuten op laag vuur).
  2. Hak ondertussen de ui en knoflook fijn.
  3. Verwarm de olie op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak even kort, tot de ui licht glazig is, en voeg dan de kerriepoeder toe.
  4. Roer de kipblokjes erdoor en bak mee tot de kip aan alle kanten in dichtgeschroeid. Hak ondertussen de paprika in blokjes.
  5. Voeg de paprika en doperwtjes toe, samen met de melk. Laat het geheel ongeveer 10 minuutjes stoven, tot de groenten en de kip gaar zijn.
  6. Pureer de mango fijn en roer deze als laatste door de pan.
  7. Serveer met verse kruiden naar smaak en de quinoa.

Geniet ervan!

Liefs,

Saskia

Deze makkelijke curry is één van mijn zomerse favorieten en daarom onderdeel van mijn Eat Fresh! Bundel. Lees er hier meer over!

Eat Fresh Banner, glutenvrij recepten, voor de zomer, zonder geraffineerde suikers

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
329Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Ananas Curry, Perfecte Peutermaaltijd #3Ananas Curry, Perfecte Peutermaaltijd #3 Linzen & Veggies met Zelfgemaakte PindasausLinzen & Veggies met Zelfgemaakte Pindasaus Romige ovenschotel met kip, perfecte peutermaaltijd #4Romige ovenschotel met kip, perfecte peutermaaltijd #4 Kikkererwten Curry met Pindakaas + Peutermaaltijd #8Kikkererwten Curry met Pindakaas + Peutermaaltijd #8

Categorie: Baby & Peuter, Hoofdgerechten Tags: bloedsuikerspiegel, curry, doperwtjes, fruit, kerriepoeder, kip, knoflook, mango, milde kerriepoeder, paprika, rode ui

Vorig bericht: « Frisse Pompoensoep met Cannelini bonen
Volgend bericht: 10 x een gezonde vervanger van suiker op een rij »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Arrianne zegt

    29 januari 2018 om 7:17 pm

    Het was hier echt een succes! Zelfs mn zoontje van 17 maanden zat er van te smullen. Dit wordt een blijver!

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      30 januari 2018 om 8:27 am

      Yes! Goed om te horen, Arrianne! 🙂

      Beantwoorden
  2. Nieke zegt

    30 januari 2018 om 9:42 am

    Hoi Saskia, is het curry of kerriepoeder? Inmiddels heb ik al veel kruiden in de kast staan maar currypoeder nog niet.. kan ik het ook vervangen door kerriepoeder?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      30 januari 2018 om 10:42 am

      Hallo Nienke! Ik gebruikte milde currypoeder. Dit is een mengsel van deze kruiden: Geelwortel, koriander, gember, kaneel, fenegriek, uienstukjes, zwarte peper, karwijzaad, kruidnagel en nootmuskaat.

      Beantwoorden
  3. Nieke zegt

    2 februari 2018 om 8:54 am

    Hoi Saskia,

    Bedankt voor je reactie! Ook hier vonden de kinderen en mijn man het lekker!

    Vriendelijke groetjes,
    Nieke

    Beantwoorden
  4. Marian zegt

    20 augustus 2018 om 5:47 pm

    Heel erg lekker en vooral vertassend door de mango! Ook hier wordt dit recept opgenomen in het leeker-eten-boek!

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      21 augustus 2018 om 9:18 am

      Wat leuk! 🙂

      Beantwoorden
  5. ELISABETH zegt

    13 mei 2019 om 7:55 am

    Is het kerriepoeder of curry.
    Wat is het verschil?
    Groetjes Ellen

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      15 mei 2019 om 8:59 am

      Geen idee, maar dat weet Google je vast te vertellen! Ik gebruik meestal de Curry Madras van Jonnie de Boer! 😉

      Beantwoorden
  6. Will zegt

    26 januari 2022 om 3:19 pm

    Bij punt 3 staat kerriepoeder. Ik ga verwacht dat dit curry poeder moet zijn?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact