Geen haute cuisine, maar gewoon een lekkere makkelijke maaltijd vandaag. Een quinoa kip pesto die je zo in een handomdraai in elkaar zet. Helemaal als je al wat voorgekookte quinoa in je koelkast hebt staan. Ik ben steeds meer van het voorbereiden, wat betekent dat ik meteen een heel pakje quinoa kook, als ik dan toch aan de kook ga. De rest bewaar ik voor een maaltijd later in de week. Makkelijk. Dan hoef je voor deze maaltijd alleen nog maar wat groenten te stomen of blancheren en de kip te bakken. Ideaal voor een snelle gezonde hap!
Meal prepping is hip en ik ben er wel van. Vroeger leefde ik echt bij de dag, en ging ik ook bijna iedere dag wel boodschappen halen. Nu ik een zoontje heb, gaat dat niet altijd meer. Dan wil je soms weleens iets anders doen dan alweer langs de supermarkt, en wil je ‘s avonds genieten van quality time met je kindje in plaats van uren in de keuken staan. Daarom staat mijn koelkast ook steeds vaker vol met voorgekookte granen, met restjes van de dagen ervoor en een hoop ingrediënten die makkelijk en snel zijn in gebruik.
Zoals een goede pesto, die alles lekker maakt. Even zoeken naar een suikervrije variant is wel aan te bevelen. Er kan veel zooi in verstopt zitten. Bij de reguliere AH koop je een lekkere veganistische pesto van Terrasana, maar ook bij de natuurwinkels hebben ze goede meukvrije pesto’s. Ik gebruikte er nu eentje van de Ekoplaza. Zelf maken kan natuurlijk ook, maar mijn basilicumplantje wil in de winter maar niet floreren!
Quinoa Kip & Pesto met Groene Groenten
voor 4 personen
- 300 gram quinoa (ongekookt gewicht)
- 200 gram biologische kipfilet
- 1 zakje peultjes
- 1 broccoli
- suikervrij pesto, naar smaak
- snuf Himalaya zout
- 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
- extra ter garnering: een handje pijnboompitjes
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vergeet deze niet goed af te spoelen voor het koken en voeg tijdens het koken een snuf Himalaya zout toe aan de pan.
Snijd ondertussen de kip in kleine blokjes. Verwarm een eetlepel olie naar wens in de pan en bak hierin de kipblokjes goudbruin.
Verwijder te topjes van de peultjes en hak de broccoli in roosjes. Stoom de groenten gaar in een stoommandje of kook deze in een klein laagje water. Giet de pan af als de groenten beetgaar zijn.
Meng dan de quinoa met de kip, groenten en pesto naar smaak, en serveer de maaltijd met een handje pijnboompitjes. Eet smakelijk!
Vind jij quinoa en pesto ook zo’n heerlijke combinatie? Maak dan ook eens deze quinoa met zalm en pesto! Ik ben benieuwd wat je van dit recept voor quinoa kip pesto vindt. Laat je weer je reactie achter bij de comments of op social media?
Ideaal voor een snelle maaltijd!
Niet blind vertrouwen op biologisch en veganistisch als zijnde niet-meuk. Ook die bedrijven hebben handige verkooptrukjes en proberen winst te maken. En er zijn genoeg meuk dingen die in een product mogen zitten terwijl de stempel “biologisch” er wel op mag. Mijn tip: eet gevarieerd en vermijdt “light” producten! Lekker recept hoor!