Dit is weer zo’n lekkere snelle maaltijdsalade, die je ook prima in je vakantiehuis of op de camping kunt maken. Daar houden we van! Met slechts één pannetje kook je namelijk de kikkererwtenpasta gaar, en de rest van de ingrediënten kun je gewoon rauw toevoegen. Dat betekent los van een beetje snijwerk, dat de maaltijd zo op tafel staat. En hij is lekker zomers, deze Mediterraanse kikkererwten pastasalade met o.a. courgette, zongedroogde tomaatjes en feta.
Je kunt groenten naar smaak gebruiken, eigenlijk. De feta en zongedroogde tomaatjes zorgen echt voor een flinke hoop smaak. Ik gebruikte zelf een courgette, die ik mooi in dunne plakjes sneed. Dat maakt ze extra lekker, als ze rauw zijn. Want van de grote harde brokken zijn dan niet fijn. Ik gebruikte hiervoor een handrasp, maar een kaasschaaf of foodprocessor krijgt het fijne schaafwerk ook gedaan.
Qua pasta koos ik voor een kikkererwtenpasta. Deze bevat net iets meer eiwitten dan een gewone volkoren pasta. Maar gebruik vooral de pasta die jij in de buitenlandse supermarkten kunt vinden, mocht je op reis gaan. Een whole-wheat pasta integral, of integrale, heeft natuurlijk de voorkeur, voor extra vezeltjes en minder suikerpiek! Maar een linzen- of kikkererwtenpasta is helemaal fijn voor de variatie!
Voor meer lekkere salades kijk je uiteraard hier.
Mediterraanse Kikkererwten Pastasalade met Courgette
voor 3 personen
- 225 gram kikkererwten pasta
- 1 hele courgette
- 300 g cherry tomaatjes
- 4 zongedroogde tomaten, uit olie (controleer de pot goed op toegevoegde suikers en koop een suikervrije variant)
- 2 teentjes knoflook
- een handje verse basilicum
- 5 el olijfolie, extra vergine
- 2 el citroensap
- versgemalen peper, en Keltisch zeezout
- 150 g feta
- optioneel: een handje pijnboompitten, geroosterd
Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Was de courgette, en rasp deze in dunne plakjes.
- Snijd de tomaatjes doormidden, de zongedroogde tomaatjes fijn, pers de knoflook uit en hak de basilicum fijn.
- Meng vervolgens de groenten met de pasta in een grote schaal met de olijfolie, citroensap, peper en zout.
- Strooi dan de feta erover.
- Rooster optioneel nog wat pijnboompitten in een koekenpan, en strooi deze over de salade
Serveer de salade lauwwarm of koud, net wat je lekker vindt. Ben je wel aan het werk (net als ik!)? Neem dan een eventueel restje van de salade mee naar je werk als lunch. Hij is ook een dag later namelijk ook nog erg lekker!