Deze pakketjes met geroosterde bietjes zijn een ideaal bijgerecht. Erg feestelijk om te serveren! Serveer ze bijvoorbeeld met een mooie stukje vis. Ik maakte ze dit keer van rauwe bietjes, en dan moet je deze uiteraard nog even voorkoken. Maar met voorgekookte bietjes, staan ze binnen een half uurtje op tafel! De oven doet het meeste werk.
Ik kwam het recept tegen bij Landwinkel Nieuw Slagmaat. We waren in het weekend met onze zoon en mijn schoonouders naar de opening van het Slagmaatpad, een stukje klompenpad voor kinderen. Mijn zoon keek eerst met aandacht naar de voorstelling van de acrobaten en daarna was het tijd om 2 km te lopen… Gelukkig mocht hij voor een groot deel bij papa op de rug! En we mochten de koeien aaien. Ik vond ze zelf wat groot, maar mijn kleine man liet zich er gelukkig niet door weerhouden! Ach, en als we dan toch in de buurt waren, konden we ook wel meteen wat lekkere biologische groenten en fruit inslaan bij de winkel!
Ik hou wel van lokaal voedsel. Weten waar het vandaan komt, maar ook weten dat jouw voedsel niet ingevroren een enorme wereldreis heeft afgelegd, voor het op jouw bord beland. Toch fijn! En als zo’n Landwinkel dan ook nog fijne recepten deelt, wordt het koken met verse ingrediënten van het land wel heel gemakkelijk!
Voor meer van mijn favoriete recepten met bietjes, kijk je hier.
Pakketje met Geroosterde Bietjes
voor 4 pakketjes
- 500 gram bietjes
- 1 rode ui
- een handje verse tijm
- 1/2 eetlepel gemalen komijn
- 100 gram feta
- 4 eetlepels olijfolie
- zout en peper, naar smaak
Kook de bietjes in ongeveer een uur gaar. Verwarm dan de oven voor op 225 graden.
Laat de bietjes even afkoelen en schil ze. Snijd ze vervolgens in dobbelsteentjes en hak de ui fijn. Leg 4 vierkante stukken bakpapier op het aanrecht en verdeel hier de bietjes en ui over. Strooi de verse tijm, komijn, zout en peper erover. Verkruimel de feta en verdeel deze over de vier pakketjes. Tenslotte, druppel de olijfolie over de bietjes.
Vouw het bakpapier dan rond de bietjes omhoog en draai het aan de zijkanten als een toffee dicht. Zorg ervoor dat er aan de bovenkant een opening blijft.
Leg de pakketjes op de bakplaat en rooster de bietjes en ui in ongeveer 25 minuten gaar. Lekker met een vers stukje vis, of ouderwets en vega met aardappelen.
Hoe kwamen jouw pakketjes met geroosterde bietjes uit de oven? Ik ben benieuwd! Deel ze met #blijsuikervrij of tag mij @blijsuikervrij.nl!
ik heb ze gisteren gemaakt en we vonden het allebei heerlijk! En het ziet er inderdaad heel feestelijk uit. Zeker geschikt om bij een feestelijke maaltijd te serveren en heel gemakkelijk om voor te bereiden.
Leuk om te horen, Mabel! 🙂