• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Pasta Bolognese van Linzen

20 juli 2016

Pasta Bolognese van Linzen

Stel je voor: Al het comfort van een échte pasta Bolognese, maar dan zonder het gehakt… Klinkt alsof er iets essentieels mist, toch? Maar dat je dat gehakt goed kunt vervangen door donkergroene linzen, bleek al wel eerder in mijn suikervrije ovenschotel. En bewerkt vlees wordt inmiddels afgeraden, helaas. Zelfs door het Voedingscentrum. Dus, geef het een kans, deze pasta bolognese van linzen, en je zult positief verrast worden!

Ik baseerde het recept op een recept wat ik vroeger geregeld maakte. Namelijk een ouderwets goede pasta bolognese mét gehakt. Het enige wat eigenlijk anders is, is dat het vlees nu geen hoofdrol meer speelt. Deze rol is ingenomen door een stel kleine groene wondertjes. De truc is om de saus lang genoeg te laten pruttelen. Dan worden de linzen goed zacht, en kunnen ze prima de structuur van gehakt nabootsen.

Pasta Bolognese van Linzen

Pasta Bolognese van Linzen

voor 4 – 6 personen

  • 4 grote wortels
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 blikje dubbelgeconcentreerde tomatenpuree
  • 400 gram speltpasta
  • 350 gram groene linzen
  • 1 flinke theelepel oregano
  • 1 flinke theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • zout en peper
  • 250 ml water
  • scheutje olijfolie
  • optioneel: Pecorino of Parmezaanse kaas (vervang door edelgistvlokken voor een vegan versie), en wat verse oregano

Begin met het fijnhakken van ui, knoflook en de wortel en bleekselderij. Die laatste twee rasp ik ook weleens grof in de keukenmachine, dat scheelt het fijne snijwerk.

Verwarm dan een scheutje olijfolie in een grote diepe koekenpan of wok. Voeg de knoflook en ui toe, en laat ze even glazig worden in de pan. Voeg dan de wortel en bleekselderij toe. Bak even kort aan. Voeg dan de tomatenblokjes, puree, de linzen, kruiden en 250 ml water toe. Roer het geheel goed door en laat het dan 45 minuten pruttelen op zacht tot middelhoog vuur. Roer regelmatig even in de pan. (mocht het onverhoopt te droog worden omdat het vuur ietsje te hoog staat, voeg dan nog een klein scheutje extra water toe).

Kook dan de speltpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer deze door de saus. Bestrooi de pasta naar smaak met wat kaas/edelgistvlokken of verse oregano.

Buon appetito! Delen van deze bolognese van linzen = lief! Laat jouw pastafoto achter met #blijsuikervrij of tag mij @blijsuikervrij.nl

 

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Volkoren Lasagne met Spinazie en RicottaVolkoren Lasagne met Spinazie en Ricotta Gezonde Lasagne met Gegrilde GroentenGezonde Lasagne met Gegrilde Groenten Suikervrije Ovenschotel, Spicy Comfort FoodSuikervrije Ovenschotel +Perfecte Peutermaaltijd #2 Italiaanse Groentetaart met RijstbodemItaliaanse Groentetaart met Rijstbodem

Categorie: Hoofdgerechten Tags: bleekselderij, bolognese van linzen, gehakt vervangen door linzen, groene linzen, italiaanse kruiden, knoflook, oregano, pasta bolognese, speltpasta, tomatenblokjes, tomatenpuree, ui, wortels

Vorig bericht: « Salade met Makreel en Gestoomde Groenten
Volgend bericht: Cacao Pecannoten Koekjes »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Nienke zegt

    9 augustus 2016 om 6:42 pm

    Heel erg lekker recept. Bij de eerste keer 45 minuten aangehouden maar de groentes waren nog te knapperig voor mijn zoontje. Volgende keer zal ik het langer koken maar wel erg lekker.

    • Saskia zegt

      11 augustus 2016 om 2:46 pm

      Hallo Nienke, wat leuk om te horen dat je ermee aan de slag bent gegaan én dat je het nog een keer gaat maken! De kooktijd van de groenten ligt een beetje aan hoe fijn je ze snijd. Hopelijk heeft je zoontje er desondanks van gesmult! 😉

  2. Marielle zegt

    29 september 2017 om 1:07 pm

    Hee, ik heb linzen uit blik. Moet ik dan evengoed 45 minuten koken en 250 ml water toevoegen?
    Groetjes, Marielle

    • Saskia zegt

      3 oktober 2017 om 9:23 pm

      Nee, voorgekookte linzen uit blik hoeven inderdaad niet meer mee te koken, die kun je gewoon op het laatste toevoegen. 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact