• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Spelt Pasta met Courgette & Zonnebloempitten Pesto

2 mei 2017

Pasta met Courgette & Zonnebloempitten Pesto

Gewoon een lekkere volkoren speltpasta, maar dan met een wel hele bijzondere pesto: een spinazie & zonnebloempitten pesto. Deze is erg smaakvol, maar wel een stukje goedkoper dan een pesto met pijnboompitten. Zo maken wij graag onze snelle doordeweekse maaltijden… 

Dit zijn van die maaltijden die ik meestal niet op de foto zet, en die ook doorgaans niet op de website verschijnen: zo’n restjes-maaltijd, die ik spontaan maak met wat er nog in huis is. Maar hij was toch wel bijzonder lekker dit keer (misschien komt dat omdat ik zo’n pesto-fanaat ben?). Ik heb me recentelijk voorgenomen om ook veel meer van dit soort recepten met jullie te delen. Ik ben benieuwd of jullie ze ook waarderen…

Plus: peuters houden van pasta. Althans, die van mij dan. Dus dat maakt dat dit soort maaltijden bij ons thuis altijd populair zijn. En nee, ze zijn zeker niet koolhydraat-arm. Maar wij eten wel gewoon volkoren, “langzame” koolhydraten. Die heb je soms ook nodig voor een goede dosis energie!

Kijk hier voor meer lekkere pasta’s.

Pasta met Courgette & Spinazie Zonnebloempitten Pesto, en Feta

Pasta met Courgette, Spinazie Zonnebloempitten Pesto & Feta

voor 4 personen

  • 300 gram volkoren (spelt) pasta
  • 2 grote courgettes
  • 150 gram goede feta
  • een scheutje olijfolie, om in te bakken

voor de spinazie zonnebloempitten pesto

  • 30 gram (baby) spinazie
  • 30 gram Parmiggiano Reggiano (of Pecorino) (harde Italiaanse kaas)
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 1 flinke teen knoflook
  • een snuf Himalaya zout
  • Ongeveer 75 ml olijfolie extra vergine

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen of de verpakking. Hak de courgette in fijne blokjes. Verwarm dan een scheutje olijfolie in een pan, en bak hierin de courgette gaar.

Maak ondertussen de zonnebloempitten pesto. Schil het teentje knoflook en was de spinazie. Pureer dan alle ingrediënten in een keukenmachine of met een staafmixer tot een korrelige pesto. Voeg de olijfolie geleidelijk toe, totdat de pesto de gewenste structuur heeft. Wij vonden het wel lekker om de pesto een beetje grof te houden, maar je kunt het ook helemaal glad pureren.

Giet de pasta af, en meng deze met de courgette en de pesto. Garneer de pasta met feta.

Eet smakelijk allemaal!

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Speltpasta met Geroosterde TomaatjesSpeltpasta met Geroosterde Tomaatjes Mediterraanse Kikkererwten Pasta Salade met CourgetteMediterraanse Kikkererwten Pastasalade met Courgette Volkoren Spelt Pasta met Witte Asperges, Ei & PecorinoVolkoren Spelt Pasta met Witte Asperges, Ei & Pecorino Spinazie flensjes gevuld met lauwwarme tuinbonen saladeSpinazie flensjes gevuld met lauwwarme tuinbonen salade

Categorie: Hoofdgerechten Tags: courgette, feta, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, parmiggiano reggiano, pasta, spelt pasta, speltpasta, spinazie, volkoren pasta, zonnebloempitten

Vorig bericht: « Sla Wraps met Avocado, Aardbeien & Feta
Volgend bericht: Wraps van Kikkererwtenmeel, ideaal om mee te nemen »

Lees Interacties

Beluister de Blij Dieetvrij podcast

Reacties

  1. lydia zegt

    27 juni 2017 om 3:19 pm

    Ik vond het een erg lekker en makkelijk recept. Ik heb bij de courgette nog wat champignons gebakken en de tofu weg gelaten. Pesto was echt heerlijk!

    • Saskia zegt

      27 juni 2017 om 3:42 pm

      Tofu? Je bedoelt dat je de feta hebt weggelaten denk ik? 🙂 Fijn dat de pesto lekker was!

Primaire Sidebar

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Download de gratis masterclass

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2021 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact
Blij Suikervrij maakt gebruik van suikervrije cookies! vertel me meer.