Gewoon een lekkere volkoren speltpasta, maar dan met een wel hele bijzondere pesto: een spinazie & zonnebloempitten pesto. Deze is erg smaakvol, maar wel een stukje goedkoper dan een pesto met pijnboompitten. Zo maken wij graag onze snelle doordeweekse maaltijden…
Dit zijn van die maaltijden die ik meestal niet op de foto zet, en die ook doorgaans niet op de website verschijnen: zo’n restjes-maaltijd, die ik spontaan maak met wat er nog in huis is. Maar hij was toch wel bijzonder lekker dit keer (misschien komt dat omdat ik zo’n pesto-fanaat ben?). Ik heb me recentelijk voorgenomen om ook veel meer van dit soort recepten met jullie te delen. Ik ben benieuwd of jullie ze ook waarderen…
Plus: peuters houden van pasta. Althans, die van mij dan. Dus dat maakt dat dit soort maaltijden bij ons thuis altijd populair zijn. En nee, ze zijn zeker niet koolhydraat-arm. Maar wij eten wel gewoon volkoren, “langzame” koolhydraten. Die heb je soms ook nodig voor een goede dosis energie!
Kijk hier voor meer lekkere pasta’s.
Pasta met Courgette, Spinazie Zonnebloempitten Pesto & Feta
voor 4 personen
- 300 gram volkoren (spelt) pasta
- 2 grote courgettes
- 150 gram goede feta
- een scheutje olijfolie, om in te bakken
voor de spinazie zonnebloempitten pesto
- 30 gram (baby) spinazie
- 30 gram Parmiggiano Reggiano (of Pecorino) (harde Italiaanse kaas)
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 1 flinke teen knoflook
- een snuf Himalaya zout
- Ongeveer 75 ml olijfolie extra vergine
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen of de verpakking. Hak de courgette in fijne blokjes. Verwarm dan een scheutje olijfolie in een pan, en bak hierin de courgette gaar.
Maak ondertussen de zonnebloempitten pesto. Schil het teentje knoflook en was de spinazie. Pureer dan alle ingrediënten in een keukenmachine of met een staafmixer tot een korrelige pesto. Voeg de olijfolie geleidelijk toe, totdat de pesto de gewenste structuur heeft. Wij vonden het wel lekker om de pesto een beetje grof te houden, maar je kunt het ook helemaal glad pureren.
Giet de pasta af, en meng deze met de courgette en de pesto. Garneer de pasta met feta.
Eet smakelijk allemaal!
Ik vond het een erg lekker en makkelijk recept. Ik heb bij de courgette nog wat champignons gebakken en de tofu weg gelaten. Pesto was echt heerlijk!
Tofu? Je bedoelt dat je de feta hebt weggelaten denk ik? 🙂 Fijn dat de pesto lekker was!