• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Spelt Pasta met Bietjes, Kikkererwten & Tahin Saus

26 april 2016

Spelt Pasta met Bietjes, Kikkererwten & Tahin Saus

Deze pasta met bietjes is echt even anders dan anders. Geen good old-fashioned pasta met tomatensaus of pesto. Een kleurrijk recept met een overheerlijke zelfgemaakte romige saus van tahin. Een recept om creatief koken te inspireren en dat ook nog eens geheel veganistisch. Door weer gebruik te maken van volkoren pasta, of volkoren spelt pasta, eet je extra vezels. Hierdoor voel je je niet alleen langer vol, je voorkomt ook een suikerdip na de maaltijd. Een fijne bijkomstigheid!

Als je er een snelle avondmaaltijd van wilt maken, kun je voor dit recept gekookte bietjes gebruiken. Het lijken misschien veel ingrediënten, maar geloof me, het staat dan allemaal binnen 20 minuten op tafel. Als je iets langer de tijd hebt kun je ook rauwe bietjes schillen, in blokjes hakken, en ze vervolgens met een scheutje olijfolie een half uurtje roosteren in de oven. De rest van het recept is dan identiek.

Spelt Pasta met Bietjes, Kikkererwten & Tahin Saus

Spelt Pasta met Bietjes, Kikkererwten & Tahin Saus

voor 4 personen

  • 250 gram volkoren spelt pasta
  • 500 gram voorgekookte bietjes
  • 1 blik kikkererwten
  • een flinke hand verse peterselie
  • een flinke hand geroosterde pijnboompitjes
  • naar smaak, gedroogde chili flakes
  • 2 eetlepels olijfolie

voor de romige tahin saus

  • 4 eetlepels tahin
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een halve citroen
  • een klein handje verse peterselie
  • een snuf cayennepeper
  • een scheutje water (ongeveer 100 ml)
  • versgemalen (himalaya) zout en peper naar smaak
  • optioneel: een eetlepel rijststroop of een paar druppeltjes stevia

Snijd de voorgekookte bietjes in blokjes en verwarm ze even kort in een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie. Rooster eventueel ook de pijnboompitjes in een droge pan.

Zet dan een pan met kokend water op het vuur en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de tahin saus door alle ingrediënten goed te mengen in een kleine keukenmachine, blender, of met een staafmixer.

Spoel de kikkererwten goed af, en meng deze met de gekookte pasta, bietjes, de peterselie, pijnboompitjes en naar smaak wat chiliflakes. Sprenkel flink wat van de tahin saus over de pasta.

Genieten maar!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Volkoren avocado pasta, vegan dinerVolkoren Avocado Pasta Eiwitrijke Risotto van Quinoa & Witte Bonen PureeEiwitrijke Risotto van Quinoa & Witte Bonen Puree Kokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin DressingKokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin Dressing Zoete Aardappel & Kikkererwten StoofZoete Aardappel & Aubergine Stoof

Categorie: Hoofdgerechten, Vegan Tags: bietjes, cayennepeper, citroen, kikkererwten, knoflook, olijfolie, peterselie, rijststroop, spelt pasta, stevia, tahin, vegan

Vorig bericht: « Havermout Pizza met Paprika tapenade
Volgend bericht: Muffins met Zoete Aardappel »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact