• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Perfecte Quinoa met Zalm en Pesto

18 mei 2016

Perfecte Quinoa met Zalm en Pesto

Deze maaltijd is supersnel. Hij ontstond in onze keuken bij toeval, omdat we wat verse zalm over hadden. En die kun je maar beter zo vers mogelijk eten! Deze quinoa met zalm combineerden we met zelfgemaakte pesto en verse spinazie, en zo ontstond een zalig dinerrecept. Eentje om zeker weer eens op te zoeken, als een snelle maaltijd een must is, maar je dan wel voor een healthy option wilt gaan.

Inmiddels hebben mensen óf quinoa toegevoegd aan hun normale eetpatroon, óf ze zijn het “superfood” allang weer vergeten. Want wat was het plots een hype, een tijdje geleden. Wij eten het nog steeds regelmatig en inmiddels heb ik ook de kunst van het quinoa-koken ontdekt. Als je met voorgekookte quinoa werkt, staat het snel op tafel en smaakt het altijd heerlijk. Gebruik je echter ongekookte quinoazaadjes, dan moet je ze eerst grondig afspoelen met lauwwarm water, en dan zeker niet te kort koken. Anders wordt de quinoa bitter, en smaakt hij niet goed!

Ik dit recept kun je met beiden werken, maar wij kozen nu (vanwege de snelheid) voor de voorgekookte variant. (Je kunt bijvoorbeeld de quinoa van Nature Crops proberen, ook te koop bij de uitgebreidere supermarkten, als Jumbo, Plus en Albert Heijn). Combineer de voorgekookte quinoa met zalm, spinazie en zelfgemaakte pesto, en het lijkt plots op een bord pasta of risotto. Italian style, zeg maar, vol goede eiwitten en vetten.

Perfecte Quinoa met Zalm en Pesto

Perfecte Quinoa met Zalm en Pesto

voor 2 personen

  • 160 gram (voorgekookte) quinoa
  • 300 gram verse spinazie
  • 100 gram verse zalm
  • olijfolie
  • zelfgemaakte pesto, een paar eetlepels naar smaak, het recept vind je hier.
  • Parmezaanse kaas en pijnboompitjes, om te garneren

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bij voorgekookte quinoa giet je kokend water over de quinoa, en laat je deze vervolgens even wellen.

Snijd de zalm in kleine blokjes. Doe een scheutje olijfolie in een wok, en bak de zalm even kort aan. Voeg dan handje voor handje de spinazie toe, zodat deze in de pan kan slinken. Draai het vuur dan uit.

Meng de quinoa met de zalm en spinazie en voeg naar smaak een paar eetlepels zelfgemaakte pesto toe. Schep op de borden, en maak het bord af met wat Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Smullen!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Cashewnoten Pesto met SpinazieCashewnoten Pesto met Spinazie Quinoa Kip & Pesto met Groene GroentenMakkelijke Quinoa Kip & Pesto met Groene groenten Courgette pizza van havermout met pesto (glutenvrij)Courgette pizza van havermout met pesto (glutenvrij) Bonen salade met Vegan Pesto & Volkoren Spelt CroutonsBonen salade met Vegan Pesto & Volkoren Spelt Croutons

Categorie: Hoofdgerechten Tags: parmezaanse kaas, pesto, pijnboompitjes, quinoa, spinazie, zalm

Vorig bericht: « Snelle Pittige Kippensoep met Parelgort
Volgend bericht: Frisse Limoen Taart »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Christien Janson zegt

    11 december 2016 om 6:25 pm

    Heerlijk! De pesto werkt hier geweldig bij. Ik deed nog een beetje cottage cheese bij de spinazie voor een beetje ‘a la creme’ effect.

    • Saskia zegt

      12 december 2016 om 12:51 pm

      Dat klinkt ook lekker, Christien, goed idee!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact