Ik ben een enorme pizza-lover! Vandaar dat er weer eens geëxperimenteerd werd met een andere bodem. Ik maakte een koolhydraatarme pizza van amandelmeel. Ja, in essentie een pizzabodem van noten, dus. En die is helemaal niet zwaar op de maag, in tegenstelling tot wat je misschien zou denken! De pizza is lekker knapperig en de smaak van de amandelen voegt een extra dimensie toe.
Ik kreeg toevallig van mijn schoonmoeder een overheerlijk potje zelfgemaakte pesto, dus die gebruikten we dit keer als smaakmaker. Heerlijk! Verder belegden we de pizza met tomatensaus, mozzarella, courgette, paprika en een handje pijnboompitjes. Maar je belegt deze pizzabodem uiteraard eenvoudig met datgene waar jij trek in hebt! Denk ook eens aan wat tonijn en rucola, of geitenkaas met walnoten, een andere favoriet.
Heb je overigens wel zin in pizza, maar dan zonder notenmeel? Hier vind je nog meer ideeën.
Pizza van Amandelmeel
- 200 gram amandelmeel
- 2 eieren
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel oregano
- 2 eetlepels kokosolie of olijfolie
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng dan alle bovenstaande ingrediënten in een kom, en kneed het even tot een deegbal. Leg deze bal dan tussen twee velletjes bakpapier, en rol hem dun uit met een deegroller. Het deeg plakt, en daarom is een tweede bakpapiertje essentieel.
Als je het deeg hebt uitgerold tot een mooie dunne bodem, verwijder dan het bovenste bakpapiertje en schuif de bodem op een bakplaat. Bak pizzabodem 15 minuten, totdat deze bijna bruin kleurt. Neem dan de bakplaat uit de oven, en beleg de bodem met jouw favoriete pizzabeleg. Schuif de pizza vervolgens nog zo’n 10 minuten de oven in.
Eet smakelijk!
Ga jij ook aan de slag met deze pizza van amandelmeel? Dan vind ik het leuk om jouw resultaat te zien! Je kunt mij taggen op instagram met @blijsuikervrij.nl, of gebruik #blijsuikervrij.
Voor hoeveel personen is dit recept?
Super lekker!! Bodem was lekker krokant. Ipv oregano met Italiaanse kruiden en knoflook gemaakt.