• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Pizza van Amandelmeel

30 september 2016

Pizza van Amandelmeel

Ik ben een enorme pizza-lover! Vandaar dat er weer eens geëxperimenteerd werd met een andere bodem. Ik maakte een koolhydraatarme pizza van amandelmeel. Ja, in essentie een pizzabodem van noten, dus. En die is helemaal niet zwaar op de maag, in tegenstelling tot wat je misschien zou denken! De pizza is lekker knapperig en de smaak van de amandelen voegt een extra dimensie toe.

Ik kreeg toevallig van mijn schoonmoeder een overheerlijk potje zelfgemaakte pesto, dus die gebruikten we dit keer als smaakmaker. Heerlijk! Verder belegden we de pizza met tomatensaus, mozzarella, courgette, paprika en een handje pijnboompitjes. Maar je belegt deze pizzabodem uiteraard eenvoudig met datgene waar jij trek in hebt! Denk ook eens aan wat tonijn en rucola, of geitenkaas met walnoten, een andere favoriet.

Heb je overigens wel zin in pizza, maar dan zonder notenmeel? Hier vind je nog meer ideeën.

Pizza van Amandelmeel

Pizza van Amandelmeel

  • 200 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel oregano
  • 2 eetlepels kokosolie of olijfolie

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng dan alle bovenstaande ingrediënten in een kom, en kneed het even tot een deegbal. Leg deze bal dan tussen twee velletjes bakpapier, en rol hem dun uit met een deegroller. Het deeg plakt, en daarom is een tweede bakpapiertje essentieel.

Als je het deeg hebt uitgerold tot een mooie dunne bodem, verwijder dan het bovenste bakpapiertje en schuif de bodem op een bakplaat. Bak pizzabodem 15 minuten, totdat deze bijna bruin kleurt. Neem dan de bakplaat uit de oven, en beleg de bodem met jouw favoriete pizzabeleg. Schuif de pizza vervolgens nog zo’n 10 minuten de oven in.

Eet smakelijk! 

Ga jij ook aan de slag met deze pizza van amandelmeel? Dan vind ik het leuk om jouw resultaat te zien! Je kunt mij taggen op instagram met @blijsuikervrij.nl, of gebruik #blijsuikervrij.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Pizzabodem van Aubergine & AmandelmeelPizzabodem van Aubergine & Amandelmeel Quinoa Pizza Bowls, gezonder dan gewone pizzaQuinoa Pizza Bowls Havermout Pizza met Paprika tapenadeHavermout Pizza met Paprika tapenade Courgette pizza van havermout met pesto (glutenvrij)Courgette pizza van havermout met pesto (glutenvrij)

Categorie: Hoofdgerechten Tags: amandelmeel, courgette, gemalen amandelen, koolhydraatarm, low-carb, mozzarella, paprika, pesto, pijnboompitten, pizza, pizza van amandelmeel, tomatensaus

Vorig bericht: « Review Heerlijk makkelijk
Volgend bericht: Chocolade & Frambozen Mug Cake »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Maartje zegt

    30 november 2018 om 10:13 am

    Voor hoeveel personen is dit recept?

  2. Anita zegt

    13 december 2018 om 6:32 pm

    Super lekker!! Bodem was lekker krokant. Ipv oregano met Italiaanse kruiden en knoflook gemaakt.

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact