• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Pompoen Curry met Kokosmelk en Gekookte Eieren

29 januari 2014

Pompoen Curry met Kokosmelk en Gekookte eieren

Ik geef toe, het snijden van de pompoen blijft altijd een verschrikkelijk karwei, waarbij ik mezelf op een bepaalde manier altijd pijn doe. Maar als die klus eenmaal gedaan is, is deze pompoen curry zeer eenvoudig te bereiden. En een lekkere biologische pompoen, dat is toch één van de beste wintergroente die bestaat…

Rondom de jaarwisseling huurden we met vrienden een huisje in Zeeland. Op nieuwjaarsdag waren we lekker gaan uitwaaien aan zee en ‘s avonds maakte één van de meiden een geweldige pompoen curry! Een verwarmend winters recept, vegetarisch en kruidig. Het smaakte zo lekker, dat ik besloot van het recept een suikerdip-vrije variant te maken. Dus zeg maar dag tegen de witte rijst en de sambal uit pot met toegevoegde suiker. Hallo zilvervliesrijst en rode peper! Gelukkig smaakte het nog steeds even verrukkelijk.

Andere lekkere hoofdgerechten zonder pakjes, zakjes en suikerdipjes, vindt je hier.

Pompoen Curry met Kokosmelk

voor 2-3 personen

  • 1 middelgrote pompoen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 theelepels pittige kerriepoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 of een hele rode peper (naar smaak)
  • 200 ml tomatensaus
  • 2 verse tomaten
  • 1 blik kokosmelk
  • 6 Eieren
  • twee eetlepels kokosolie (of olijfolie)
  • 1 kopje zilvervliesrijst
  • handje amandelschaafsel

Hak de ui, knoflook en rode peper fijn. Was de pompoen, hak deze doormidden en verwijder de zaadjes (gewassen kun je hem met schil gebruiken). Snijd de pompoen vervolgens in blokjes. Verwarm de kokosolie in een ruime hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper even aan. Voeg de pompoen toe en bak deze kort mee.

Hak dan de tomaten in blokjes en voeg deze samen met de kokosmelk, kruiden en tomatensaus toe aan de hapjespan.

Breng het geheel aan de kook en laat het met een deksel op de pan zachtjes doorsudderen. Roer het geheel af en toe door, zodat het niet aanbakt. Kook ondertussen de rijst en de eieren.

Serveer het gerecht in een diep bord, met rijst en de eieren in partjes gesneden. Wij maakten de fout voor een plat bord te kiezen, nooit weer! Garneer met wat amandelschaafsel of andere zonnebloempitjes. En eet smakelijk!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Ananas Curry, Perfecte Peutermaaltijd #3Ananas Curry, Perfecte Peutermaaltijd #3 Tropische Limoen Kip met Kokosrijst & Mango Avocado SalsaTropische Limoen Kip met Kokosrijst & Mango Avocado Salsa Default ThumbnailBonenschotel met Feta en Avocado Italiaanse Groentetaart met RijstbodemItaliaanse Groentetaart met Rijstbodem

Categorie: Hoofdgerechten Tags: amandelen, curry met kokosmelk, eieren, kaneel, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, pompoen, pompoen curry, rode ui, tomaten, tomatensaus, zilvervliesrijst

Vorig bericht: « Havermout met Frambozen en Kokos
Volgend bericht: Gebakken Havermout met Appel en Kaneel »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact