Ik geef toe, het snijden van de pompoen blijft altijd een verschrikkelijk karwei, waarbij ik mezelf op een bepaalde manier altijd pijn doe. Maar als die klus eenmaal gedaan is, is deze pompoen curry zeer eenvoudig te bereiden. En een lekkere biologische pompoen, dat is toch één van de beste wintergroente die bestaat…
Rondom de jaarwisseling huurden we met vrienden een huisje in Zeeland. Op nieuwjaarsdag waren we lekker gaan uitwaaien aan zee en ‘s avonds maakte één van de meiden een geweldige pompoen curry! Een verwarmend winters recept, vegetarisch en kruidig. Het smaakte zo lekker, dat ik besloot van het recept een suikerdip-vrije variant te maken. Dus zeg maar dag tegen de witte rijst en de sambal uit pot met toegevoegde suiker. Hallo zilvervliesrijst en rode peper! Gelukkig smaakte het nog steeds even verrukkelijk.
Andere lekkere hoofdgerechten zonder pakjes, zakjes en suikerdipjes, vindt je hier.
Pompoen Curry met Kokosmelk
voor 2-3 personen
- 1 middelgrote pompoen
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 theelepels pittige kerriepoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 of een hele rode peper (naar smaak)
- 200 ml tomatensaus
- 2 verse tomaten
- 1 blik kokosmelk
- 6 Eieren
- twee eetlepels kokosolie (of olijfolie)
- 1 kopje zilvervliesrijst
- handje amandelschaafsel
Hak de ui, knoflook en rode peper fijn. Was de pompoen, hak deze doormidden en verwijder de zaadjes (gewassen kun je hem met schil gebruiken). Snijd de pompoen vervolgens in blokjes. Verwarm de kokosolie in een ruime hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper even aan. Voeg de pompoen toe en bak deze kort mee.
Hak dan de tomaten in blokjes en voeg deze samen met de kokosmelk, kruiden en tomatensaus toe aan de hapjespan.
Breng het geheel aan de kook en laat het met een deksel op de pan zachtjes doorsudderen. Roer het geheel af en toe door, zodat het niet aanbakt. Kook ondertussen de rijst en de eieren.
Serveer het gerecht in een diep bord, met rijst en de eieren in partjes gesneden. Wij maakten de fout voor een plat bord te kiezen, nooit weer! Garneer met wat amandelschaafsel of andere zonnebloempitjes. En eet smakelijk!