• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Quiche van Kastanjemeel met Pompoen en Feta

10 november 2016

Quiche van Kastanjemeel met Pompoen en Feta

Dit is pas herfst: een prachtige oranje pompoenquiche, met boerenkool en feta. Deze quiche doet mij denken aan de mooie oranje herfstbladeren in het bos! Ik maakte deze quiche van kastanjemeel, waardoor hij ook nog eens een lekkere subtiele notensmaak kreeg. Hij is heerlijk als hoofdgerecht of als bijgerecht. Ik bracht de quiche de volgende dag ook nog mee naar mijn werk en hij was koud nog steeds heerlijk. Een prima gezonde lunch voor onderweg, dus!

Ik weet het nog goed. Toen ik nog in het Italiaanse Turijn woonde verschenen ze iedere winter weer op straat: de straatverkopers die kastanjes roosterden. De geur verspreidde zich daar door de statige winkelstraten en maakte dat je spontaan zin kreeg in Kerst. Althans, ik dan! Nou hou ik verder ook absoluut niet van de koude dagen. Alleen de feestdagen zijn leuk. Die brengen de familie bij elkaar, en geven je een excuus om wekenlang kerstmuziek te draaien! Of gezellig samen te dineren…

Voor een lekkere eiwitrijke quiche met kwarkbodem, kijk vooral even hier!

Quiche van Kastanjemeel met Pompoen en Feta

Quiche van Kastanjemeel met Pompoen en Feta

Ingrediënten

  • 75 gram kastanjemeel
  • 150 gram speltbloem
  • 90 gram kokosolie (en twee eetlepels om in te vetten en in te bakken)
  • 3 eetlepels chiazaad
  • 1 rode ui
  • 1 kleine flespompoen (ongeveer 700-750 gram aan blokjes pompoen)
  • twee handjes verse boerenkool
  • 4 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • een snuf kaneel en zout en peper

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak dan het quichedeeg: meng het speltbloem met het kastanjemeel, chiazaad en een snufje zout. Kneed de kokosolie erdoor (je kan deze even kort smelten, of maak het vloeibaar met warme handen.) Voeg nog een scheutje water toe (max 100 ml) en kneed het geheel tot een mooi deegbol. Verpak het even in wat folie en laat het een half uurtje rusten.

Schil ondertussen de pompoen en hak deze in kleine blokjes. Snijd de rode ui fijn. Verwarm wat kokosolie in een hapjespan, en fruit hierin de ui. Als deze mooi glazig is, roer dan de blokjes pompoen en een snufje kaneel erdoor en bak deze even een 10 minuten mee. Roer als laatste de boerenkool erdoor en laat deze nog even kort meebakken, zodat hij iets zachter wordt. Zet het vuur dan uit.

Vet dan een quichevorm in met wat kokosolie. Haal de deegbal uit het folie, en rol het uit tot een grote lap. Bestrooi het deeg als het erg plakt nog even met wat speltbloem, dan maakt het uitrollen makkelijker. Leg de lap dan in de quichevorm en verdeel het deeg goed over de bodem en de opstaande randjes. Prik nog even wat gaatjes in het deeg met een vork.

Schep dan het pompoenmengsel op het deeg. Klop de eieren los met de amandelmelk en een beetje zout en peper. Verdeel dit over het pompoenmengsel. Strooi de feta eroverheen en plaats de quichevorm dan in de oven. Bak de quiche van kastanjemeel in ongeveer 30-35 minuten goudbruin.

Wanneer ga jij genieten van een stukje van deze quiche van kastanjemeel met pompoen? Ik ben benieuwd! Laat vooral jouw vragen en opmerkingen achter bij de comments of deel jouw foto op social media met #blijsuikervrij. Daar wordt ik altijd weer blij van!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Glutenvrije Quiche van KikkererwtenmeelGlutenvrije Quiche van Kikkererwtenmeel Zuurkooltaart met Zoete Aardappel On the GoZuurkooltaart met Zoete Aardappel On the Go Quinoa Quiche met Prei & Feta van CLFQuinoa Quiche met Prei & Feta van Chicks Love Food Volkoren speltmeel quiche met boerenkool & artisjokkenVolkoren speltmeel quiche met boerenkool & artisjokken

Categorie: Hoofdgerechten, Suikervrij Lunchen Tags: boerenkool, chiazaad, ei, feta, kastanjemeel, pompoen, quiche van kastanjemeel, speltbloem

Vorig bericht: « Feestelijk Suikervrij Chocolade Toetje met Crunch
Volgend bericht: Bloemkoolsoep met Pittige Mosterd »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Janneke zegt

    11 november 2016 om 12:29 pm

    Hoi,
    Wanneer komt de kaneel er bij?

    • Saskia zegt

      11 november 2016 om 1:58 pm

      Hallo Janneke! Goede vraag, ik zal het even toevoegen. Dit doe ik erbij als ik de pompoen in de pan doe! 😉

  2. Judith Worms zegt

    19 januari 2017 om 4:07 pm

    Eerst een compliment voor je leuke site!
    Kan het ook met spinazie?, ik heb geen boerenkool in huis, wel spinazie in de diepvries

    • Saskia zegt

      19 januari 2017 om 4:18 pm

      Ja hoor, dat kan. Ik zou de diepvriesspinazie wel eerst heel goed laten ontdooien, anders wordt de taart heel waterig. 😉

  3. naridahoekstra zegt

    16 januari 2018 om 5:35 pm

    Hopelijk staat mijn reactie nu niet dubbel. Zie m er niet tussen staan dus voor de zekerheid opnieuw:

    Kan dit recept ook een avond van tevoren gemaakt worden? Dat het alleen nog in de oven hoeft? Er komen donderdag drie vriendinnen eten maar ik ben pas laat thuis uit werk, dus zoek een lekker recept dat zo klaar is.

    En met wat kan ik t kastanjemeel t beste vervangen? Ik heb amandel-, boekweit-, volkoren spelt- en teffmeel in huis.

    Oké en nog ééntje dan 😉 : Hoe groot is je quichevorm?

    Ik hoor t graag, alvast Bedankt!

    • Saskia zegt

      16 januari 2018 om 6:07 pm

      Hallo Narida! Ja hoor, je kunt het recept ook een avond van tevoren maken. Ik zou hem dan ook al bijna helemaal afbakken en hem dan op de avond zelf nogmaals kort in de oven zetten om lekker warm te worden en goed goudbruin te kleuren. Je kunt in plaats van kastanjemeel ook amandelmeel gebruiken.
      Mijn taartvorm had een diameter van 26 cm! Bak ze! 🙂

      • Narida zegt

        17 januari 2018 om 2:02 pm

        Ah super, dank je wel! 😀

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact