• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Romige ovenschotel met kip, perfecte peutermaaltijd #4

14 november 2016

Romige ovenschotel met kip, perfecte peutermaaltijd #4

Een lekkere romige ovenschotel met kip. Dat maakte ik vroeger ook wel, maar dan met allerlei pakjes en zakjes. Inmiddels heb ik wel door dat die niet per se noodzakelijk zijn. Dat we zonder de toegevoegde glucosestroop en maltodextrine kunnen. Dat zelf koken superlekker en gezond is. Vandaar dat ik weer een suikervrije ovenschotel met jullie deel. Een romige, ja ja, met een beetje crème fraiche, maar helemaal zonder toegevoegde rommel. Perfect ook weer voor de kieskeurige peuters, deze romige ovenschotel met kip, paprika en doperwtjes. Want, welke peuter houdt er nu niet van doperwtjes?

Vooruit, die van jou misschien? Maar de kleurrijke paprika biedt voldoende vrolijke keuze uit gezonde groenten. Laat ze maar lekker kiezen of de rode paprika lekkerder is dan de gele of de groene. Volop proeven kan in deze schotel. Daarnaast maakt de romige saus de schotel helemaal af. Lekker ook, met kleine stukjes biologische kip! Je kunt de schotel nog met wat rijst serveren, maar als jouw kindje gedurende de dag voldoende brood, havermout of andere koolhydraten heeft gegeten, is dat niet per se nodig.

Hier vind je meer van mijn recepten recepten voor baby’s en peuters!

Romige ovenschotel met kip, perfecte peutermaaltijd #4

Romige ovenschotel met kip, perfecte peutermaaltijd #4

voor 2 volwassenen en 2 kinderen

  • 4 biologische kipfilets
  • 3 paprika’s, in 3 kleuren
  • 2 handjes doperwten (bevroren)
  • 2 grote witte uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
  • 125 ml biologische crème fraîche
  • 75 gram geraspte geitenkaas
  • 1 theelepel suikervrije bouillonpoeder (bijvoorbeeld van Your Organic Nature)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 flinke snuf nootmuskaat
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de kipfilets in blokjes, en hak de ui en knoflook fijn en de paprika in blokjes. Fruit dan de ui aan in een diepe pan of wok, en voeg dan de kip toe. Als de kip rondom is dichtgeschroeid voeg de paprika en doperwtjes toe en bak nog even mee. Schep dit mengsel vast in een grote ovenschaal.

Doe dan de knoflook in de (vieze) wok, en fruit even kort aan. Roer de tomatenblokjes, crème fraiche, bouillonpoeder, Italiaanse kruiden, nootmuskaat en wat peper naar smaak erdoor, en laat de saus eventjes 5 minuten pruttelen. Schep het dan op het mengsel in de ovenschaal en schep het geheel even goed door elkaar.

Schuif dan de ovenschaal in de voorverwarmde oven, en laat het geheel in 15-20 minuten gaar worden. Strooi dan de geitenkaas eroverheen en zet de ovenschaal nog even onder de grill, zodat de kaas goed kan smelten.

Let op: Deze ovenschaal komt uiteraard gloeiend heet uit de oven. Laat het eten even goed afkoelen voor je het aan je peuter serveert. Eet smakelijk allemaal! En ga jij aan de slag met deze ovenschotel met kip? Laat dan vooral je reactie achter bij de comments of deel jouw foto’s op social media met #blijsuikervrij. Daar wordt ik altijd blij van!

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
195Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Makkelijke Mango Curry met Kip & DoperwtjesMakkelijke Mango Curry met Kip & Doperwtjes Stamppot van Kikkererwten en Broccoli, Perfecte peutermaaltijd #5Stamppot van Kikkererwten en Broccoli, Peutermaaltijd #5 Kikkererwten Curry met Pindakaas + Peutermaaltijd #8Kikkererwten Curry met Pindakaas + Peutermaaltijd #8 Zilvervliesrijst Salade met Ei (Perfecte Peutermaaltijd #7)Zilvervliesrijst Salade met Ei (Perfecte Peutermaaltijd #7)

Categorie: Baby & Peuter, Hoofdgerechten Tags: biologische kip, crème fraiche, doperwtjes, geitenkaas, italiaanse kruiden, kip, knoflook, ovenschotel, ovenschotel met kip, paprika's, peuterproof, peuters, romige kip, suikervrije ovenschotel, tomatenblokjes, uien

Vorig bericht: « Aankondiging Themaweken: Proefhelden!
Volgend bericht: Warme Chocolademelk met Dadels en Hazelnootmelk »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Sandra zegt

    14 november 2016 om 5:43 pm

    Oehh dat ziet er echt heerlijk uit zeg!

  2. sylvia zegt

    21 november 2016 om 4:39 pm

    Ik ga het zometeen klaarmaken voor mijn man, ons superkieskeurige peutermeisje en mijzelf.
    Ik laat je na het eten graag weten hoe het was…..
    Dus…..Wordt vervolgd

    • Saskia zegt

      22 november 2016 om 9:26 am

      Oh oh, spannend… En, durfde ze te proeven?

      • Sylvia zegt

        16 december 2016 om 12:26 pm

        Ze vondt het heerlijk! Vooral ook door de gesmolten kaas. Echt top!

        • Saskia zegt

          16 december 2016 om 2:52 pm

          Oh, wat goed! Leuk om te horen, Sylvia!

  3. Ilse zegt

    27 november 2016 om 6:03 pm

    Ik, mijn partner en de kids (1-4-6) hebben heerlijk gesmikkeld van dit recept. Ik heb de kip weggelaten, 1 paprika, wat extra erwten en een courgette toegevoegd. Een aanrader!!! Bedankt voor het delen 😀

  4. Ingrid zegt

    28 januari 2017 om 5:29 pm

    Ik heb een ‘peuter’ van 21 die niet van doperwtjes houdt Ook niet van kaas trouwens, maar ik denk dat ik dit toch eens ga maken.

    • Saskia zegt

      28 januari 2017 om 7:13 pm

      Hahaha, succes! Misschien krijg je hem dan toch nog eens aan de doperwtjes…

  5. Jacqueline zegt

    12 april 2017 om 6:25 pm

    Deze ovenschotel al een paar keer gemaakt, Heerlijk. Ik heb geen peuters maar twee tienerzonen en die smullen er ook van. De eerste keer met rijst, de 2e maal met speltpasta en vanavond heb ik blokjes zoete aardappel toegevoegd (voor dat je de paprika en erwten toevoegt). Echt een heerlijk recept.

    • Saskia zegt

      12 april 2017 om 8:15 pm

      Hahaha, mooi. Lekker voor heel jong, een beetje jong, ietsje ouder, en tja oud. 😉

  6. Zoë zegt

    25 juni 2017 om 4:04 pm

    Kun je dan het best de speltpasta van te voren koken voor het de oven in gaat?

    • Saskia zegt

      26 juni 2017 om 8:42 am

      Ha Zoë, ik heb de ovenschaal zelf nog niet met speltpasta gemaakt. Maar ik gok dat het beter is met voorgekookte pasta. Ik zou deze dan niet te ver doorkoken, anders wordt het wel erg zacht in de oven.

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact