Als je mij vraagt naar de snelle maaltijd die ik doorgaans maak op een doordeweekse avond, dan is het er vaak één met een Aziatisch tintje. We zijn fan van snelle gerechten met bruine rijstnoedels, soba noedels of gewoon simpele zilvervliesrijst. Tegenwoordig breng ik mijn groenten en kip steeds vaker op smaak met miso. Als je misopasta eenmaal op voorraad hebt om er soep van te maken, is het een simpele smaakmaker om ook je wok gerechten mee op te vrolijken! Hoe is dat doe? Dat zie je in dit super simpele gerecht voor roerbakgroenten met kip en miso saus!
Ja, voorruit. Heel veel pakjes en zakjes komen er bij mij niet in. Maar heel soms koop ik nog weleens een flinke zak voorgesneden roerbakgroenten. Gewoon, omdat het lekker makkelijk is. Ik heb ook al ontdekt hoe ik snel groenten kan fijnmalen in mijn foodprocessor, maar voor een écht snelle hap, zet ik dat ding niet eens aan. Dan koop ik gewoon een goede zak groenten. Zoals deze met o.a. lekker veel broccoli, wortel en rode ui.
Snelle Roerbakgroenten met Kip & Miso Saus
voor 2 personen
- 400 gram Aziatische roerbakgroenten of wokgroenten
- 250 gram biologische kipfilet, in blokjes gesneden
- één kopje zilvervliesrijst
- kokosolie, raapzaadolie of olijfolie om in te bakken
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel misopasta (ik gebruik momenteel deze)
- een flinke scheut sojasaus (o.a. die van Kikkoman is suikervrij)
- een eetlepel sesamolie
- twee eetlepels zwart sesamzaad (maar wit mag ook)
- een handje verse peterselie
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak ondertussen de knoflook fijn. Verwarm wat kokosolie of olijfolie in een wok en voeg de knoflook toe. Voeg dan de kipfilet toe aan de pan en schroei deze dicht. Blijf goed roeren zodat de knoflook niet verbrand.
Voeg dan de wokgroenten toe en laat deze even meestoven. Blijf continu roeren. Als de groenten bijna gaar zijn, draai het vuur laag en voeg dan de sojasaus en misopasta toe aan de pan. Roer goed door zodat de miso goed verspreid is. Zet het vuur dan uit en breng het wokgerecht verder op smaa met sesamolie, verse peterselie en (zwart) sesamzaad.
Serveer de wokgroenten en kip samen met de rijst. Garneer eventueel nog met een takje peterselie. En genieten maar!
Hoe gebruik jij miso het liefste? Hier vind je nog een lekkere miso-soep en een hartig ontbijtje met miso, voor de liefhebbers!
Peterselie vergeten maar wat mij en mijn man betreft: voor herhaling vatbaar. Heerlijk recept
Fijn, Jenny! 🙂 Wij maken het ook regelmatig. Lekker simpel en snel!