Wat we eten als ik een avondje écht geen zin heb om te koken? Ehm, pizza. 🙂 Maar dan wel volkoren speltpizza zonder rommel! En ja, daar gebruik ik dan gewoon deze voorverpakte spelt pizzabodems voor. Deze combinatie vol groen was afgelopen week écht smullen. Dus tijd voor een easy-peasy weekday recept: onze snelle speltpizza met groene asperges en geitenkaas!
Als ik wel zin heb om te koken, dan maak ik de bodem uiteraard wel zelf. Ik maak bijvoorbeeld deze van speltmeel, amandelmeel, of van rode linzen. Sterker nog, dan wil ik ook nog weleens zelf pesto maken. Maar nu was ik moe. Helemaal als ik er al een “kookdagje” op heb zitten, dan kan die perfecte avondmaaltijd me soms wel gestolen worden.
En als mijn man dan ook moe thuiskomt, kunnen we ons er nog net toe zetten om even een tweetal pizza’s te beleggen in plaats van take-out te bestellen. Zijn favoriet is met salami, mozzarella en paprika (met champignons, verse oregano en uiteraard tomatensaus). Maar bewerkt rood vlees probeer ik nog steeds zoveel mogelijk te vermijden. Deze met lekker veel groenten, is nog nét iets gezonder! En vegetarisch, uiteraard.
Snelle Speltpizza met Groene Asperges & Geitenkaas
- 1 volkoren spelt pizza bodem (van La Bio Idea, te verkrijgen bij de Ekoplaza, of hier.
- 1 theelepel olijfolie
- 5 eetlepels suikervrije pesto (zelf maken? hier vind je een basisversie, één budgetversie met spinazie, of met zonnebloempitten)
- een handje groene aspergetips
- ongeveer 5 kastanje champigons
- 2 eetlepels geitenkaas (ik gebruikte zachte geitenkaas in kleine bolletjes)
- een flinke hand verse rucola
Blancheer de asperges even 3 minuten in heet water en giet ze af. Smeer de pizzabodem dan in met een theelepeltje olijfolie en de pesto. Snijd de champignons fijn en verdeel ze samen met de asperges en geitenkaasbolletjes over de pizza. Bak de pizza af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Strooi dan de verse rucola er over.
Buon appetito! Geniet van je redelijk gezonde snelle hap. 🙂 Ik keur hem goed!
Toevallig heb ik deze spelt bodems ook nog op voorraad liggen, zo easy.
Ja fijn hè, soms moeten we het onszelf ook niet te moeilijk maken! 😉