• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Snelle Speltpizza met Groene Asperges & Geitenkaas

8 juni 2017

Snelle Speltpizza met Groene Asperges & Geitenkaas

Wat we eten als ik een avondje écht geen zin heb om te koken? Ehm, pizza. 🙂 Maar dan wel volkoren speltpizza zonder rommel! En ja, daar gebruik ik dan gewoon deze voorverpakte spelt pizzabodems voor. Deze combinatie vol groen was afgelopen week écht smullen. Dus tijd voor een easy-peasy weekday recept: onze snelle speltpizza met groene asperges en geitenkaas!

Als ik wel zin heb om te koken, dan maak ik de bodem uiteraard wel zelf. Ik maak bijvoorbeeld deze van speltmeel, amandelmeel, of van rode linzen. Sterker nog, dan wil ik ook nog weleens zelf pesto maken. Maar nu was ik moe. Helemaal als ik er al een “kookdagje” op heb zitten, dan kan die perfecte avondmaaltijd me soms wel gestolen worden.

En als mijn man dan ook moe thuiskomt, kunnen we ons er nog net toe zetten om even een tweetal pizza’s te beleggen in plaats van take-out te bestellen. Zijn favoriet is met salami, mozzarella en paprika (met champignons, verse oregano en uiteraard tomatensaus). Maar bewerkt rood vlees probeer ik nog steeds zoveel mogelijk te vermijden. Deze met lekker veel groenten, is nog nét iets gezonder! En vegetarisch, uiteraard.

Snelle Speltpizza met Groene Asperges & Geitenkaas

  • 1 volkoren spelt pizza bodem (van La Bio Idea, te verkrijgen bij de Ekoplaza, of hier.
  • 1 theelepel olijfolie
  • 5 eetlepels suikervrije pesto (zelf maken? hier vind je een basisversie, één budgetversie met spinazie, of met zonnebloempitten)
  • een handje groene aspergetips
  • ongeveer 5 kastanje champigons
  • 2 eetlepels geitenkaas (ik gebruikte zachte geitenkaas in kleine bolletjes)
  • een flinke hand verse rucola

Blancheer de asperges even 3 minuten in heet water en giet ze af. Smeer de pizzabodem dan in met een theelepeltje olijfolie en de pesto. Snijd de champignons fijn en verdeel ze samen met de asperges en geitenkaasbolletjes over de pizza. Bak de pizza af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Strooi dan de verse rucola er over.

Buon appetito! Geniet van je redelijk gezonde snelle hap. 🙂 Ik keur hem goed!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Bruine Rijst Pasta SaladeBruine Rijst Pasta Salade Kikkererwtenpasta met Gegrilde Groene AspergesKikkererwtenpasta met Gegrilde Groene Asperges Hartige Taart met Spinazie & Kastanje Champignons, Zelf een bodem van speltmeel makenHartige Taart met Spinazie & Kastanje Champignons Courgette pizza van havermout met pesto (glutenvrij)Courgette pizza van havermout met pesto (glutenvrij)

Categorie: Hoofdgerechten Tags: bodems, champignons, geitenkaas, geitenkaas bolletjes, groene asperges, groente pizza, pesto, pizza met groene asperges, rucola, speltpizza, voorverpakte pizzabodems, zelf beleggen

Vorig bericht: « Verse Kersen & Rabarber Compote zonder Suiker
Volgend bericht: Suikervrije Kersen & Rabarber Kruimeltaart (ook glutenvrij) »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Wietske zegt

    10 juni 2017 om 9:33 pm

    Toevallig heb ik deze spelt bodems ook nog op voorraad liggen, zo easy.

    • Saskia zegt

      12 juni 2017 om 7:52 am

      Ja fijn hè, soms moeten we het onszelf ook niet te moeilijk maken! 😉

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact