• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Spelt Couscous met Geroosterde Paprika

3 augustus 2016

Spelt Couscous met Geroosterde Paprika

Deze spelt couscous komt uit een kookboek van Mieke Kosters. Het is een kleurrijke couscous, kruidig en verrassend! Je grilt de paprika’s heel makkelijk zelf, in een paar minuten. Dat maakt dat het een lekkere snelle avondmaaltijd is. Oh ja, als je een beetje goed bent in granaatappel-pitjes uit de granaatappel slaan!

Ik leende dit boek in de bieb en merkte al snel dat het boek net iets anders is opgezet dan ik gewend ben. Dit boek draait namelijk vooral om calorieën. In het boek van XL naar S, worden bij elk gerecht de calorieën weergegeven. Het idee is dat je bewust kiest: heb je al een zoet (XL) receptje tussendoor gegeten, dan kies je bijvoorbeeld voor een iets lichtere (S) maaltijd. Op zich leuk in de opzet! Ik tel zelf geen calorieën, dus voor mij is het iets minder relevant. Ik weet wel dat sommige mensen het nog steeds fijn vinden om inzicht in de voedingswaardes te hebben, al is het maar puur om niet per ongeluk wat teveel te eten… De recepten zijn relatief snel en simpel, voor als je niet teveel poespas wil. Toch zou ik hier en daar nog wel iets veranderen aan de gerechten…

Ingrediëntenswap…

Ik verving de couscous in het recept voor volkoren spelt couscous, dit omdat hier wat meer vezels inzitten. Ook werkte ik met verse biologische kipfilet in plaats van voorverpakte gerookte kipfilet. In gerookte kipfilet kunnen namelijk flink wat ongewenste ingrediënten zitten. Als voorbeeld de gerookte kip van de AH:

In­gre­di­ën­ten: 98% kip­fi­let, zout, ge­droog­de glu­co­se­stroop, dex­tro­se, sui­ker, gist­ex­tract, rook, con­ser­veer­mid­del (E250)). Best veel suiker dus! In drie vormen ook.

Wij vonden trouwens achteraf dat de couscous ook nog wel wat groen kon gebruiken, dus wat verse kruiden zoals peterselie, zouden een goede finishing touch zijn in dit gerecht!

 

Spelt Couscous met Geroosterde Paprika

Spelt Couscous met Geroosterde Paprika

voor 4 personen

  • 240 gram volkoren spelt couscous
  • 6 paprika’s naar keuze
  • 1 theelepel olijfolie
  • 4 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 250 gram biologische kipfilet, in blokjes
  • 4 theelepels ras-el-hanout
  • naar smaak, (himalaya) zout en peper
  • granaatappel-pitjes (1 bakje, of van 1 granaatappel)
  • optioneel: een handje verse peterselie

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd dan de paprika’s in repen en leg deze op de bakplaat. Gril de paprika’s dan onder een hete grill in circa 5 minuten tot ze zacht zijn. Laat de paprika even kort afkoelen en snijd deze dan in blokjes.

Verwarm de olijfolie in een grote pan op laag vuur en fruit de sjalotjes tot ze glazig zijn. Voeg dan ook de knoflook  en ras-el-hanout toe, en fruit 1 minuutje mee. Doe dan de kipblokjes in de pan en bak deze goed gaar. Roer als laatste de spelt couscous en paprika erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper, en serveer met de granaatappel-pitjes en optioneel een handje verse peterselie.

Tip van Mieke: maar het recept calorierijker door er wat geroosterde blanke amandelen aan toe te voegen!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Winterse Rijst SaladeWinterse Rijst Salade Havermout Pizza met Paprika tapenadeHavermout Pizza met Paprika tapenade Gepocheerde Kip Salade met Gegrilde GroentenGepocheerde Kip Salade met Gegrilde Groenten Makkelijke Mango Curry met Kip & DoperwtjesMakkelijke Mango Curry met Kip & Doperwtjes

Categorie: Hoofdgerechten Tags: granaatappel, kip, knoflook, olijfolie, paprika, ras-el-hanout, sjalotten, spelt couscous

Vorig bericht: « Suikervrije Pruimencake
Volgend bericht: Bijenpollen Bites »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK zegt

    4 augustus 2016 om 9:00 am

    Lijkt me erg lekker! Dit staat deze week bij mij op het menu!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact