• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Volkoren Spelt Pasta met Witte Asperges, Ei & Pecorino

24 juni 2017

Volkoren Spelt Pasta met Witte Asperges, Ei & Pecorino

Op de valreep. Want het einde van het asperge-seizoen is helaas in zicht! Maar dit lekkere makkelijke asperge-receptje wilde ik jullie niet onthouden… Dus kun je ze nog ergens vinden? Haal lekker snel nog wat witte asperges in huis voor deze overheerlijke volkoren pasta met witte asperges, ei en pecorino!

Dit recept is lekker smeuïg, maar toch bevat het geen room. De eitjes zorgen voor voldoende smeuïgheid, net zoals in een traditionele pasta Carbonara. Mijn man kwam ook de keuken binnen lopen en vroeg waar de spekjes waren, haha. Nope. Die zitten er niet in! Het is een vegetarische maaltijd. Hij is ook lactosevrij overigens, want ik gebruikte en harde Italiaanse schapenkaas (Pecorino). Die lijkt een beetje op de Parmezaanse kaas. Dus mocht je geen Pecorino kunnen gebruiken, dan is Parmiggiano ook lekker! 😉

Pasta Carbonara, maar dan zonder spek, zonder room. Met witte asperges, ei en Pecorino kaas.

Volkoren Spelt Pasta met Witte Asperges, Ei & Pecorino

bereidingstijd: 30 minuten

voor 3 personen

  • 225 g volkoren speltpasta (ik kocht deze bij de natuurwinkel)
  • 600 g witte asperges
  • 2 eieren, m
  • een flinke snuf Himalaya zout en versgemalen peper
  • 100 g kikkererwten, voorgekookt
  • 2 handen verse spinazie
  • 5 eetlepels versgeraspte Pecorino (kaas)

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil de asperges en snijd aan de onderkant het harde stukje eraf. Hak ze in stukjes
  3. Kook de asperges gaar in ongeveer 4 minuten.
  4. Kluts de eieren los in een kommetje en hak de spinazie grof.
  5. Giet de pasta af, maar vang een klein beetje kookvocht op.
  6. Roer meteen de rauwe eieren en 3 eetlepels Pecorino door de pasta, nu deze nog gloeiend heet is. Blijf goed roeren en voeg een beetje kookvocht toe, zodat je een mooie romige saus krijgt (en het ei geen omelet wordt ;)).
  7. Voeg een flinke snuf versgemalen Himalaya zout en peper toe, en roer de kikkererwten en spinazie door de pasta. De spinazie zal automatisch nog een beetje slinken door de warmte.
  8. Voeg als laatste de asperges toe.
  9. Serveer met de overgebleven Pecorino.

Buon appetito a tutti! 🙂 Eet smakelijk allemaal. 

Laten jullie me weten of het nog gelukt is deze pasta in dít asperge-seizoen te maken? Ik ben benieuwd!

Liever asperges zonder pasta (lees: iets minder koolhydraten?). Maak dan ook eens dit recept van asperges met wilde zalm & een sinaasappel dressing!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Pasta met Courgette & Zonnebloempitten PestoSpelt Pasta met Courgette & Zonnebloempitten Pesto Volkoren Spelt Pasta met Makreel, Rucola & BroccoliVolkoren Spelt Pasta met Makreel, Rucola & Broccoli Gegrilde Witte Asperges met Wilde Zalm, Ei & SinaasappelGegrilde Witte Asperges met Wilde Zalm, Ei & Sinaasappel Courgette pizza van havermout met pesto (glutenvrij)Courgette pizza van havermout met pesto (glutenvrij)

Categorie: Hoofdgerechten Tags: anders, asperges, carbonara, ei, kikkererwten, pasta, pecorino, speltpasta, spinazie, volkoren pasta, witte asperges, witte goud

Vorig bericht: « Overheerlijk Banaan, Pistache & Perzik IJs
Volgend bericht: Veggie Bowl met Gemarineerde Tempeh & Pindasaus »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact