• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Spelt Spaghetti met Vegan Pompoensaus

6 november 2017

Spelt Spaghetti met Vegan Pompoensaus

Edelgist, dat zijn van die gedroogde vlokken die een beetje naar kaas smaken. In plantaardige recepten zweer ik erbij. Daarnaast zit het ook nog eens boordevol essentiële mineralen. Combineer die kaasachtige smaak met het zachte en romige van pompoen en cashews, en je krijgt een overheerlijk vegan pompoensaus. Perfect voor een lekkere smeuïge speltpasta. Beetje type pasta alfredo, maar dan helemaal plantaardig.

Want ja, ook voor de mensen die meer neigen naar een plantaardig eetpatroon maak ik tegenwoordig geschikte recepten. Ik geloof wat dat betreft ook in de kracht van de natuur! Mijn ondertitel is niet voor niets al jarenlang “powered by plants”. 😉

Spelt Spaghetti met Vegan Pompoensaus

voor 3 personen

  • 240 g volkoren spelt spaghetti
  • een handje verse boerenkool (optioneel)
  • 3 el amandelschaafsel

voor de romige pompoensaus

  • 240 g pompoenpuree (zie recept hier, je maakt het van ongeveer 1/2 flespompoen)
  • 150 g cashewnoten, minimaal 4 uur geweekt in kommetje water
  • 3 tl sojasaus
  • 2 el edelgist
  • snuf cayennepeper
  • sap van 1 citroen

Instructies

  1. Bereid de pompoenpuree volgens dit recept, als je dat niet al hebt gedaan.
  2. Kook de pasta beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste paar minuten de boerenkool toe, zodat deze ook eventjes kan meekoken en iets minder knapperig is.
  3. Maak dan de vegan pompoensaus. Meng de pompoenpuree met de cashewnoten, sojasaus, edelgist, cayenne en als laatste het sap van de citroen. Proef de saus, en voeg naar smaak wat zout of peper toe. Een scheutje water kan ook, als de saus niet vloeibaar genoeg is.
  4. Giet de pasta en boerenkool af, en meng met de pompoensaus.
  5. Garneer de pasta op je bord eventueel nog met wat amandelschaafsel.

Geniet ervan! En ga jij deze pasta maken, dan ben ik uiteraard benieuwd wat je ervan vind! Laat je het me weten, in de community, of via een reactie onder dit bericht?

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Lunch bowl met Pompoen, Parelgort en Gewokte SpinazieLunch bowl met Pompoen, Parelgort en Gewokte Spinazie Glutenvrije Quiche van KikkererwtenmeelGlutenvrije Quiche van Kikkererwtenmeel Kruidige Pilaf met Pompoen en BloemkoolKruidige Pilaf met Pompoen en Bloemkool Kikkererwten Curry met Pindakaas + Peutermaaltijd #8Kikkererwten Curry met Pindakaas + Peutermaaltijd #8

Categorie: Hoofdgerechten, Vegan Tags: alfredo, amandelschaafsel, avondmaaltijd, boerenkool, cashewnoten, cayennepeper, citroen, edelgist, pasta, plantaardig, pompoen, sojasaus, spaghetti, spelt, speltpasta, vegan, volkoren

Vorig bericht: « Vegan Brownies met Bramen & Kokosbloesemsuiker
Volgend bericht: Review Deliciously Ella met Vrienden + Vegan nieuws »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact