• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Zomerse Sperziebonen Curry met Kikkererwten

28 augustus 2017

Zomerse Sperziebonen Curry met Kikkererwten

Ook in de zomer kun je lekker warm en kruidig eten. Ik vind deze sperziebonen curry daar een mooi voorbeeld van. Knapperige verse sperzieboontjes smaken overheerlijk gecombineerd met de curry madras. Ik maak er zelf eigenlijk nooit meer bruine rijst meer bij, maar verstop altijd een flinke hoop groenten en kikkererwten in de maaltijd zelf. Dan wordt het een redelijk makkelijk éénpansgerecht, waarvan je geheid gaat smullen!

Over de jaren heen ga je toch wat standaard gerecht ontwikkelen: ze zeggen dat een huishouden vaak maar draait op een favoriete set van zo’n 7 gerechten, die worden afgewisseld. Naast recepten met pesto, schotels met bonen en zelfgemaakte pizza’s, zijn curry’s bij ons ook favoriet. Je kan er eigenlijk van alles in stoppen. In de winter gebruiken we al snel linzen en zoete aardappel, of we maken een variant met pompoen of ananas. Die laatste is favoriet bij onze peuter. Logisch, want dat smaakt natuurlijk lekker zoet….

Zomerse Sperziebonen Curry met Kikkererwten

Zomerse Sperziebonen Curry met Kikkererwten

voor 3 personen

  • 1 el kokosolie of olijfolie
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el curry madras (ik gebruikte de kruidenmix van Jonnie Boer)
  • 600 g sperziebonen, in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1/2 courgette
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 g
  • 1 blikje kokosmelk à 200 g
  • 400 g kikkererwten, voorgekookt
  • 2 handjes cashewnoten
  • optioneel: lente-ui of verse koriander/peterselie en chiliflakes, ter garnering

Instructies

  1. Verwarm de olie in een zeer ruime diepe koekenpan of wok. Hak de ui fijn en voeg toe aan de pan. Laat deze ongeveer 5 minuutjes stoven en roer continu door.
  2. Hak ondertussen de knoflook fijn en voeg deze toe aan de pan samen met de kruiden. Bak even een paar minuten mee.
  3. Voeg dan de sperziebonen, paprika en courgette toe en roer even goed door.
  4. Doe de tomatenblokjes en kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Laat even goed pruttelen totdat de sperziebonen en andere groenten beetgaar zijn.
  5. Roer dan de kikkererwten erdoor en laat deze nog even warm worden.
  6. Serveer de sperziebonen curry in diepe bordjes en garneer deze met in ringetjes gesneden lente-ui of met verse koriander of peterselie. Wij strooien er voor wat extra pit vaak nog wat chiliflakes over.

Geniet van je lekkere hoofdmaaltijd vol groenten! 🙂 

Liefs,

Saskia

 

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Romige Vegan Risotto met Courgette en BasilicumsausRomige Vegan Risotto met Courgette en Basilicumsaus Kikkererwten Curry met Pindakaas + Peutermaaltijd #8Kikkererwten Curry met Pindakaas + Peutermaaltijd #8 Zoete Aardappel & Kikkererwten StoofZoete Aardappel & Aubergine Stoof Ananas Curry, Perfecte Peutermaaltijd #3Ananas Curry, Perfecte Peutermaaltijd #3

Categorie: Hoofdgerechten, Vegan Tags: cashewnoten, courgette, curry, curry madras, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, paprika, plantaardig, sperziebonen, tomatenblokjes, ui, vegan, witte ui

Vorig bericht: « Banaan Granola met Havermout & Quinoa Vlokken
Volgend bericht: 10 lekkere recepten voor suikervrije taart! »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. J zegt

    4 mei 2018 om 5:50 pm

    Heerlijk! Vandaag gegeten!

    • Saskia zegt

      7 mei 2018 om 7:45 pm

      Leuk om te horen!!

  2. Angela zegt

    30 september 2018 om 5:59 pm

    Het tweede recept van jou wat ik gemaakt heb. Het was weer een heerlijk recept, bedankt!

    • Saskia zegt

      5 oktober 2018 om 9:55 am

      Geen dank! 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact