Ook in de zomer kun je lekker warm en kruidig eten. Ik vind deze sperziebonen curry daar een mooi voorbeeld van. Knapperige verse sperzieboontjes smaken overheerlijk gecombineerd met de curry madras. Ik maak er zelf eigenlijk nooit meer bruine rijst meer bij, maar verstop altijd een flinke hoop groenten en kikkererwten in de maaltijd zelf. Dan wordt het een redelijk makkelijk éénpansgerecht, waarvan je geheid gaat smullen!
Over de jaren heen ga je toch wat standaard gerecht ontwikkelen: ze zeggen dat een huishouden vaak maar draait op een favoriete set van zo’n 7 gerechten, die worden afgewisseld. Naast recepten met pesto, schotels met bonen en zelfgemaakte pizza’s, zijn curry’s bij ons ook favoriet. Je kan er eigenlijk van alles in stoppen. In de winter gebruiken we al snel linzen en zoete aardappel, of we maken een variant met pompoen of ananas. Die laatste is favoriet bij onze peuter. Logisch, want dat smaakt natuurlijk lekker zoet….
Zomerse Sperziebonen Curry met Kikkererwten
voor 3 personen
- 1 el kokosolie of olijfolie
- 1 witte ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 el curry madras (ik gebruikte de kruidenmix van Jonnie Boer)
- 600 g sperziebonen, in stukjes gesneden
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1/2 courgette
- 1 blik tomatenblokjes à 400 g
- 1 blikje kokosmelk à 200 g
- 400 g kikkererwten, voorgekookt
- 2 handjes cashewnoten
- optioneel: lente-ui of verse koriander/peterselie en chiliflakes, ter garnering
Instructies
- Verwarm de olie in een zeer ruime diepe koekenpan of wok. Hak de ui fijn en voeg toe aan de pan. Laat deze ongeveer 5 minuutjes stoven en roer continu door.
- Hak ondertussen de knoflook fijn en voeg deze toe aan de pan samen met de kruiden. Bak even een paar minuten mee.
- Voeg dan de sperziebonen, paprika en courgette toe en roer even goed door.
- Doe de tomatenblokjes en kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Laat even goed pruttelen totdat de sperziebonen en andere groenten beetgaar zijn.
- Roer dan de kikkererwten erdoor en laat deze nog even warm worden.
- Serveer de sperziebonen curry in diepe bordjes en garneer deze met in ringetjes gesneden lente-ui of met verse koriander of peterselie. Wij strooien er voor wat extra pit vaak nog wat chiliflakes over.
Geniet van je lekkere hoofdmaaltijd vol groenten! 🙂
Liefs,
Saskia
Heerlijk! Vandaag gegeten!
Leuk om te horen!!
Het tweede recept van jou wat ik gemaakt heb. Het was weer een heerlijk recept, bedankt!
Geen dank! 🙂