• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Spruitjes en Druiven Galette (Kerst Voorgerecht #1)

12 december 2016

Spruitjes en Druiven Galette (Kerst Voorgerecht #1)

Spruitjes en druiven een gekke combinatie? Echt niet! Op deze prachtige galette combineert het zoet van de druifjes prachtig met het bittertje van de spruit. Met wat geitenkaas, hazelnootjes en balsamico azijn maak je een mooi feestelijk voorgerechtje wat bijvoorbeeld op de kersttafel niet misstaat! (Ja, nog maar twee weekjes!) En dit gerecht kun je ook gewoon nu al kan maken, hoor. Je kunt iets lekkers maar beter ruim van tevoren voorproeven, vinden jullie ook niet?

Ben jij al langzaam plannen aan het maken voor de feestdagen met familie en vrienden? Wij nog niet, hoor. Maar ieder jaar komt het toch weer goed. Dan schuiven we aan tafel bij de ouders, broers, zussen en schoonouders, en plannen we dinertjes met vrienden. Fijn. Een glaasje goede rode wijn erbij, en ik ben gelukkig.

Maar ik ben natuurlijk wel al druk met het eten. Want alhoewel ik goed ben in curry’s en ovenschotels, is dat niet bepaald feestelijk om te serveren tijdens het kerstdiner. Daarnaast wil ik jullie trouwe volgers uiteraard ook verblijden met een paar fijne suikervrije kerstrecepten van mijn hand. Hopelijk gaat deze ook bij jullie in de smaak vallen. Ik ben er in ieder geval over uit: honing over de spruitjestaart is écht niet nodig als je wat zoete rode druifjes toevoegt in de mix. En die spruitjes? Die eet iedereen op, als je ze zo serveert!

Feestelijk voorgerecht met spruitjes, druiven, hazelnoten en geitenkaas

Spruitjes en Druiven Galette met Geitenkaas & Balsamico

voor 4 personen

voor de bodem

  • 100 gram volkoren speltmeel
  • 100 gram volle kwark
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 snuf Himalaya zout

voor de topping

  • 1 kleine rode ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 170 gram spruitjes (ik gebruikte paarse spruiten, maar groen kan ook)
  •  rode druiven
  • handje hazelnoten
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels goede balsamico azijn (ik gebruikte il Gran Moro)

Meng de ingrediënten voor de bodem goed en kneed het tot een deegje. Leg het dan heel even afgedekt in de koeling.

Verwarm de oven dan voor op 200 graden, Maak ondertussen de ingrediënten voor de vulling. Hak de ui fijn. Verwijder de harde onderkanten van de spruitjes en hak ze dan met een scherp mes in kleine schijfjes (of gebruik een mandoline). Was de druiven en halveer deze in de lengte. Hak als laatste de hazelnoten grof.

Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de rode ui glazig. Voeg dan de spruitjes toe, en bak deze zo’n 7 minuutjes mee, totdat ze licht bruin kleuren. Roer dan de druiven, noten en 1 eetlepel balsamico azijn erdoor. En zet deze vulling even apart om af te koelen.

Haal de deegbal uit de koeling en rol deze mooi dun uit tot een lange rechthoekige plak. Ik bakte de galette in een langwerpige broodvorm, maar je kunt het deeg ook direct op een bakpapiertje leggen. Verdeel dan de vulling erover en druk deze zachtjes aan. Verbrokkel en verdeel de geitenkaas erover.

Bak de galette dan af in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten. Je kunt de galette direct uit de oven serveren, of hem serveren op kamertemperatuur. Serveer hem met wat extra balsamico azijn.

Wanneer maak jij deze kerstproof spruitjes en druiven galette? Ik ben benieuwd! Laat je jouw reactie achter bij de comments, of gebruik #blijsuikervrij op social media. Dan kan ik ook jouw foto’s terugvinden. Eet smakelijk! Op een prachtige decembermaand vol lekker én gezond eten!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Bloemkoolpuree met Geschaafde Spruitjes & HazelnotenBloemkoolpuree met Geschaafde Spruitjes & Hazelnoten Havermout Pizza met Paprika tapenadeHavermout Pizza met Paprika tapenade Suikervrije Marinades voor de BBQSuikervrije marinades voor groenten, kip & garnaaltjes van de BBQ Quinoa Pizza Bowls, gezonder dan gewone pizzaQuinoa Pizza Bowls

Categorie: Feestinspiratie, Hoofdgerechten Tags: galette, geitenkaas, gezond, hazelnoten, kerst, kwark, rode druiven, rode ui, spruitjes, suikervrij, volkoren bodem, voorgerecht

Vorig bericht: « Fruitige Quinoa en Ananas Salade met Kip & Pecannoten
Volgend bericht: Gezonde Havermout & Kurkuma Repen »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact