• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Suikervrije Ovenschotel +Perfecte Peutermaaltijd #2

23 mei 2016

Suikervrije Ovenschotel, Spicy Comfort Food

Deze suikervrije ovenschotel is zo simpel. Je hoeft slechts alle ingrediënten in de ovenschaal hoeft te doen en de oven doet de rest. Door er (geiten)kaas overheen te smelten, creëer je true comfort food. De spicy tacokruiden mix je eenvoudig zelf, en komen dus niet uit een pakje of zakje vol zout, e-nummers en suiker. De donkere linzen bootsen de structuur van gehakt na, en zo is het geheel een vegetarisch Mexicaans feestje op je bord!

Dat suikervrij eten niet heel ingewikkeld hoeft te zijn, bewijst dit recept maar weer. Helemaal als je visite verwacht, is het ideaal om deze suikervrije ovenschotel al van tevoren klaar te zetten. Als je voor de visite een drankje inschenkt, schuif je hem gewoon de oven in. Ideaal. Ook voor de kinderen is dit een fijne maaltijd! Als ze wat ouder zijn, kun je ze ook zelf hun toppings laten kiezen: wat zure room of yohurt, guacemole…. Je kunt ook creatief zijn met de groentes die je in dit recept gebruikt: de ene keer gebruik ik wortel en bleekselderij, en de andere keer een grote zoete aardappel. Smaakt allemaal even lekker!

Oh jee, en ik gebruik weer cups (kopjes) in dit gerecht. Het is zo makkelijk om niets alles af te moeten wegen! Wil je weten hoe dat werkt? Kijk vooral even hier.

PS. Deze suikervrije ovenschotel is fijne peutermaaltijd #2…. Zie hier peutermaaltijd #1!

Perfecte Vegetarische Maaltijd voor Peuters

Suikervrije Ovenschotel, Spicy Comfort Food

voor 4-6 personen

  • 3 kleuren paprika’s
  • 1 zoete aardappel of twee wortels
  • optioneel, een stengel bleekselderij
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 3/4 cup, of kopje groene linzen
  • 3/4 cup, of kopje zilvervliesrijst
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 3 cups, of kopjes heet water of bouillon (ik gebruik de suikervrije en zoutarme bouillonpoeder van Your Organic Nature)
  • een zakje geraspte oude kaas, of geitenkaas
  • zelfgemaakte tacokruiden mix (lichtelijk geïnspireerd op Culy):
    • 1,5 theelepel paprikapoeder (evt. smoked paprika)
    • 3 theelepels gemalen komijn
    • 1 theelepel cayennepeper
    • 1,5 theelepel oregano
    • snufje rode chiliflakes
    • 1 theelepel gemalen(Himalaya) zout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de groenten in blokjes, de ui en knoflook fijn. Meng alle ingrediënten behalve de kaas in een grote ovenschaal. Schep even goed om en schuif dan de ovenschaal in het midden van de oven. Zet een timer op 30 minuten, haal de schaal dan even uit de oven om het geheel om te scheppen en de helft van de kaas erdoor te roeren.

Zet de ovenschaal dan nog een half uur in de oven en controleer vervolgens of alles gaar is, door even de rijst te proeven en in de groenten te prikken. Verdeel dan de rest van de kaas over de schotel en zet hem nog even in de oven om de kaas te smelten.

Enjoy! Ik vind het uiteraard leuk om te zien wanneer jullie aan de slag gaan met dit recept. Deel jouw eindresultaat vooral via social media met #blijsuikervrij, of tag mij @blijsuikervrij.nl !

Follow my blog with Bloglovin

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Ananas Curry, Perfecte Peutermaaltijd #3Ananas Curry, Perfecte Peutermaaltijd #3 Default ThumbnailPerfecte Peutermaaltijd #1: Kleurrijke groenten & Bonen Adukibonen Chili met Zoete AardappelAdukibonen Chili met Zoete Aardappel Biologische 5 Granen met Haricots Verts & Avocado Basilicum Saus5 Granen met Haricots Verts & Avocado Basilicum Saus

Categorie: Baby & Peuter, Hoofdgerechten Tags: bleekselderij, cayenne, chili flakes, knoflook, komijn, linzen, oregano, paprika, paprikapoeder, ui, wortel, zilvervliesrijst, zoete aardappel

Vorig bericht: « Lentegroen Nectarine Sapje
Volgend bericht: Suikervrij Eetdagboek #1 »

Lees Interacties

Beluister de Blij Dieetvrij podcast

Reacties

  1. Carla zegt

    30 mei 2016 om 12:23 pm

    Wat lijkt dit weer een lekker recept! Hoe kom je toch aan die heerlijke ideeen!
    Morgen staat hij op de planning om klaar te maken. Dank je wel!

    • Saskia zegt

      1 juni 2016 om 12:00 pm

      Geen dank! Wij maken hem zelf ook regelmatig! Lekker én makkelijk. 😉
      Mijn ideeën komen uit een hele hoop kookboeken en van Pinterest… Met wat creativiteit daar dan een nieuwe draai aan geven, dat vind ik wel leuk om te doen!

  2. Wilma zegt

    4 juni 2016 om 8:20 pm

    Wow, wat een smaakexplosie, een heerlijke overschotel!

    • Saskia zegt

      5 juni 2016 om 12:13 pm

      🙂

  3. Barbra zegt

    8 juni 2016 om 9:35 pm

    Wel lekker maar een “brandende” vraag;
    Als er een theelepel cayennepeper in zit (echt best wel heet dus) hoe kan het dan in vredesnaam de perfecte peuter maaltijd zijn?

    • Saskia zegt

      9 juni 2016 om 8:53 am

      Hahaha, goede opmerking… De cayenne is uiteraard optioneel, vergeten te vermelden! 😉 Mijn peuter houdt wel van pittig eten, maar dat verschilt uiteraard per kind! Ligt er vaak aan wat ze gewend zijn. Je kunt het gewoon weglaten als jouw kinderen niet van pittig houden. Groetjes!

  4. Barbra Oliemans zegt

    12 juni 2016 om 8:48 pm

    Hihihihihih. Nou geen kinderen maar zelf en manlief zijn niet zo gewend aan heet (beetje afhankelijk van wat voor soort “heet” 😉

  5. Marthe zegt

    30 augustus 2016 om 7:38 pm

    Mijn man houdt niet van linzen, niet van paprika en niet van zilvervliesrijst, maar …. Hij heeft hiervan gesmuld! Ik trouwens ook, maar dat is minder verrassend. De zoet aardappels in dit gerecht zijn fantastisch!

    • Saskia zegt

      30 augustus 2016 om 10:16 pm

      Wat goed! 🙂

  6. Nicolette zegt

    20 september 2016 om 10:22 pm

    Hi Saskia gaat de rijst ongekookt in de ovenschotel?? Groetjes nicolette

    • Saskia zegt

      21 september 2016 om 1:35 pm

      Hallo Nicolette, dat klopt!

  7. Jeroen zegt

    30 september 2016 om 10:13 am

    Hoi Saskia, moet ik de linzen van te voren laten weken in water of kunnen ze meteen uit de verpakking de oven in? Groetjes, Jeroen

    • Saskia zegt

      30 september 2016 om 12:27 pm

      Hallo Jeroen, ze kunnen zo uit de verpakking de oven in! Kookze!

  8. Angelique zegt

    21 november 2018 om 2:09 pm

    Heerlijke ovenschotel. Dank je wel voir het delen.

    • Saskia zegt

      28 november 2018 om 2:42 pm

      Geen dank, Angelique! Leuk om te horen!

Primaire Sidebar

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Download de gratis masterclass

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2021 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact
Blij Suikervrij maakt gebruik van suikervrije cookies! vertel me meer.