• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Tamari rijst met gegrilde venkel, paprika en tempeh

6 augustus 2018 2 Reacties

Tamari rijst met gegrilde venkel, paprika en tempeh

Ik schreef recentelijk nog op de Facebook community dat mijn lichaam de laatste tijd zoveel zin had in rijst. Rijstsalades, dan wel, in de zomerhitte. Ik luister maar al te graag naar wat mijn lichaam me te vertellen heeft. Ik probeerde dan ook deze heerlijke tamari rijst. Een receptje geïnspireerd op Deliciously Ella. Een lekkere vegan maaltijd, dus, voor de liefhebbers!

Alhoewel het recept zelf niet erg ingewikkeld hebt, vraagt het wel om een aantal bijzondere ingrediënten. Allereerst even tamari. Dit is een vrij sterke, glutenvrije, sojasaus. Mocht je dit niet willen inslaan, kun je uiteraard ook gewone sojasaus gebruiken. (En lees je etiketten, weet dan dat die van Kikkoman, met de rode dop, helemaal zonder toevoegingen is.) Ik gebruikte zelf tamari van Terrasana, die ik kocht bij de natuurwinkel.

Ook de tempeh (gemaakt van gefermenteerde sojabonen), kocht ik trouwens bij de natuurwinkel.  Maar je vind het tegenwoordig in de meeste uitgebreidere supermarkten.

Tamari rijst met gegrilde venkel, paprika en tempeh

Bereidingstijd: 30 min.

Benodigdheden: oven

voor 2 à 3 personen

  • 1 grote venkelknol
  • 2 rode paprika’s
  • 1 el olijfolie
  • snufje zout
  • 4 teentjes knoflook
  • 120 g zilvervliesrijst (ik gebruikte een variant die in 8 min gaar is)
  • 1 el appel cider azijn
  • 1 el tamari
  • 1 rijpe avocado
  • 2 el sesamzaad

extra, voor de dressing

  • 3 el olijfolie
  • 2 tl appel cider azijn
  • 1 tl tamari

voor de tempeh

  • 200 g tempeh
  • 2 lente-uitjes
  • 2 tl kokosolie
  • 1 tl appel cider azijn
  • 1 tl tamari
  • 2 el groene pesto
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de venkel in lange plakken (verwijder de harde kern), en de paprika’s in grove stukken. Leg de groenten op een bakplaat, besprenkel met de olijfolie en een snuf zout. Bak de groenten ongeveer 15-20 minuten tot de randjes goed bruin worden.
  3. Doe de laatste 10 minuten de knoflooktenen (in de schil) erbij. Die gebruik je later voor de dressing.
  4. Kook de rijst beetgaar in een pan ruim water met de appel azijn en tamari.
  5. Snijd de tempeh in dobbelsteentjes en de lente ui in plakjes.
  6. Verhit de kokosolie in een koekenpan. Voeg de lente uitjes, azijn, tamari en tempeh toe. Bak de tempeh 10 minuten op hoog vuur, totdat deze goed bruin kleurt en krokant is.
  7. Meng de tempeh vervolgens met de groene pesto.
  8. Giet de rijst af, hak de gegrile groenten en de avocado in kleine stukken, en meng alles in een ruime kom.
  9. Maak de dressing door de knoflooktenen voorzichtig uit het velletje te halen en deze fijn te prakken in een kommetje. Voeg de overige ingrediënten voor de dressing toe, en roer de dressing goed door.
  10. Besprenkel de rijst, groenten en tempeh met de dressing en bestrooi het geheel met de sesamzaadjes.

Uiteraard maakt Ella de pesto zelf, en zij voegt trouwens ook nog een hand verse koriander toe. Mocht je het lekker vinden! 😉  Het originele recepten voor deze tamari rijst met gegrilde groenten én de tempeh vind je in Deliciously Ella met vrienden.

Meer vegan recepten vind je hier.

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Veggie Bowl met Gemarineerde Tempeh & PindasausVeggie Bowl met Gemarineerde Tempeh & Pindasaus Kokos Soep met Citroengras, Gember & Rode peperKokos Soep met Citroengras, Gember & Rode peper Ananas Curry, Perfecte Peutermaaltijd #3Ananas Curry, Perfecte Peutermaaltijd #3 Mexicaanse Paprika, Zwarte Bonen & Avocado WrapMexicaanse Paprika, Zwarte Bonen & Avocado Wrap

Categorie: Hoofdgerechten, Vegan Tags: appel cider azijn, avocado, deliciously ella, groene pesto, kokosolie, koriander, lente-ui, paprika, pesto, sesamzaad, tamari, tempeh, vegan, venkel, zilvervliesrijst

Vorig bericht: « Sanne’s rijke notenbrood met gedroogd fruit
Volgend bericht: Havermout muffins met appelpuree en speculaaskruiden »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Jaimy's Kitchen zegt

    27 augustus 2018 om 4:33 pm

    Klinkt als een onwijs lekker recept Saskia!

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      10 september 2018 om 9:25 am

      Thanks, Jaimy! 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact