Laat de zon maar schijnen! Met dit recept ben je er helemaal klaar voor, ook als het nog maar een lauwwarm lente-zonnetje is. Wat een lekker zonnig recept is dit. Ik werd er helemaal blij van. Het is een tropische, geroosterde, limoen kip, met geurende kokosrijst en een frisse mango avocado salsa. Die we overigens in hopen op ons bord schepten, om maar lekker veel vitamientjes toe te voegen aan het plaatje.
Deze moet echt op je maak-lijstje! Sowieso stond de kokosrijst al een tijdje op die van mij. Nadat ik talloze keren zag hoe Jamie Oliver z’n rijst lekker geurend maakte, wilde ik het ook proberen. Deze mango avocado salsa, is in tegenstelling tot deze mango & komkommer pickle, niet pittig, maar lekker friszoet. Dat mag ook wel een keertje!
Wij kozen overigens voor biologische kipdijbeenfilets van de natuurwinkel, want daar zit lekker veel smaak aan.
Tropische Limoen Kip met Kokosrijst & Mango Avocado Salsa
voor 3 personen
- 3 kleine biologische kipdijbeenfilets of kipfilets
- een kopje zilvervliesrijst
- een klein blikje kokosmelk à 200 ml
- 1 limoen
- een teen knoflook
voor de salsa
- 1 rijpe mango
- 1 rijpe avocado
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- optioneel: verse koriander
- een scheut olijfolie, peper en zout
Sla de kip een beetje plat met een pollepel. Leg de kipdijbeenfilets vervolgens in een diep bord en rasp de schil van de limoen erover. Voeg ook het sap van een halve limoen toe, en bewaar de andere helft voor de salsa. Pel het teentje knoflook en hak deze zeer fijn. Voeg de knoflook samen met een scheutje olijfolie toe aan de kip. Wentel de kip goed door de marinade en zet hem minimaal 15 minuten, maar liever langer, in de koelkast om te marineren.
Kook dan de zilvervliesrijst in een ruime pan met water, kokosmelk en een snuf zout. Vet een grillpan in met olijfolie en verwarm hem goed. Leg dan de kipdijbeenfilets erop. Bak ze aan beide zijden goed donker, en controleer de kip op gaarheid voor je hem van de grill verwijderd. Dek hem eventueel even af, als de kip van binnen nog niet gaar is.
Maak ondertussen ook de salsa, door de mango, avocado, paprika en rode ui klein te hakken. Voeg peper, zout, een scheutje olijfolie, het sap van de resterende halve limoen en eventueel wat verse kruiden toe.
Laat je me weten wat jij van deze tropische maaltijd met limoen kip vindt? Ik ben benieuwd!
Heel lekker, fris. Dit gerecht is ook lekker op barbecue, denk ik
Ja, dat denk ik zeker! Goed idee! 🙂