Ja, pasta met pesto is lekker! Maar heb je ooit gedacht aan de combinatie van pasta met avocado? Perfect! Deze vegan avocado pasta is de perfecte bron van goede omega’s En hij is zo mooi groen! De saus is supercreamy… En met de juiste combinatie aan smaakmakers maak je tot een werkelijk geweldig pastagerecht. Oh, en had ik al gezegd dat het ook nog eens super simpel en snel is om te maken? Dus, het is bij ons zeker een nieuwe favoriet!
Wat heb je nodig? Een blender of keukenmachine is wel handig. Dan staat het gerecht echt binnen 15 minuten op tafel. Ik koos in dit recept uiteraard weer voor volkoren pasta, om een suikerpiek te voorkomen. Omdat er geen kaas in dit pastagerecht gebruikt wordt, is deze geschikt voor flexitariërs zoals ik, maar ook voor vegetariërs én vegans. Kom maar op Meatfree Monday!
Volkoren Avocado Pasta
voor 3-4 personen
- 240 gram volkoren (spelt-)pasta, bijvoorbeeld spaghetti
- 2 rijpe avocado’s
- een flinke hand verse basilicum
- 2 teentjes knoflook
- sap van een halve citroen
- 50-75 ml olijfolie, naar smaak
- wat versgemalen peper en (himalaya-)zout
- 600 gram cherrytomaatjes
- hand pijnboompitjes
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
Maak ondertussen de avocadosaus. Schep het vlees van twee avocado’s in de keukenmachine en voeg de basilicum, fijngehakte knoflook, sap van de citroen en peper en zout toe. Laat het geheel even draaien. Voeg dan langzaam de olijfolie toe, tot de saus een goede smeuïge maar stevige saus vormt. Vergeet niet even te proeven, om zo mogelijk nog wat extra zout of peper toe te voegen!
Snijd de tomaatjes in tweeën en rooster indien gewenst nog even de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Giet dan de pasta af en meng het met de avocadosaus, tomaatjes en pijnboompitjes. Serveer het gerecht zo snel mogelijk!
Buon appetito!