• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Volkoren Avocado Pasta

22 september 2014

Volkoren avocado pasta, vegan diner

Ja, pasta met pesto is lekker! Maar heb je ooit gedacht aan de combinatie van pasta met avocado? Perfect! Deze vegan avocado pasta is de perfecte bron van goede omega’s  En hij is zo mooi groen! De saus is supercreamy… En met de juiste combinatie aan smaakmakers maak je tot een werkelijk geweldig pastagerecht. Oh, en had ik al gezegd dat het ook nog eens super simpel en snel is om te maken? Dus, het is bij ons zeker een nieuwe favoriet!

Wat heb je nodig? Een blender of keukenmachine is wel handig. Dan staat het gerecht echt binnen 15 minuten op tafel. Ik koos in dit recept uiteraard weer voor volkoren pasta, om een suikerpiek te voorkomen. Omdat er geen kaas in dit pastagerecht gebruikt wordt, is deze geschikt voor flexitariërs zoals ik, maar ook voor vegetariërs én vegans. Kom maar op Meatfree Monday!

Volkoren Avocado Pasta

Volkoren Avocado Pasta

voor 3-4 personen

  • 240 gram volkoren (spelt-)pasta, bijvoorbeeld spaghetti
  • 2 rijpe avocado’s
  • een flinke hand verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van een halve citroen
  • 50-75 ml olijfolie, naar smaak
  • wat versgemalen peper en (himalaya-)zout
  • 600 gram cherrytomaatjes
  • hand pijnboompitjes

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

Maak ondertussen de avocadosaus. Schep het vlees van twee avocado’s in de keukenmachine en voeg de basilicum, fijngehakte knoflook, sap van de citroen en peper en zout toe. Laat het geheel even draaien. Voeg dan langzaam de olijfolie toe, tot de saus een goede smeuïge maar stevige saus vormt. Vergeet niet even te proeven, om zo mogelijk nog wat extra zout of peper toe te voegen!

Snijd de tomaatjes in tweeën en rooster indien gewenst nog even de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

Giet dan de pasta af en meng het met de avocadosaus, tomaatjes en pijnboompitjes. Serveer het gerecht zo snel mogelijk!

Buon appetito!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Biologische 5 Granen met Haricots Verts & Avocado Basilicum Saus5 Granen met Haricots Verts & Avocado Basilicum Saus Spelt Pasta met Bietjes, Kikkererwten & Tahin SausSpelt Pasta met Bietjes, Kikkererwten & Tahin Saus Eiwitrijke Risotto van Quinoa & Witte Bonen PureeEiwitrijke Risotto van Quinoa & Witte Bonen Puree Romige Vegan Risotto met Courgette en BasilicumsausRomige Vegan Risotto met Courgette en Basilicumsaus

Categorie: Hoofdgerechten, Vegan Tags: avocado, avocado pesto, avocado saus, basilicum, citroen, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, snelle maaltijd, tomaten, vegan, vegan pasta, volkoren pasta, zonder kaas

Vorig bericht: « Zomerse Nectarine Smoothie
Volgend bericht: Suikervrije Sesamzaad Repen met Vijgen »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact