• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Zelfgemaakte Burger van Zwarte Bonen

16 juni 2016

Zelfgemaakte Burger van Zwarte Bonen

Vorige maand was het internationale hamburger dag! Ja ja, dit recept is wat mosterd na de maaltijd.. Hoe dan ook inspireerde de dag mij om eens aan de slag te gaan met een gezonde, zelfgemaakte vegetarische hamburger: Deze burger van zwarte bonen! Ik maakte deze van onder andere zwarte bonen… een prima manier om eens wat minder vlees te eten! Maar, we zouden niet powered by plants zijn, als we er niet ook stiekem wat extra groente in zouden verstoppen…

De burgers uit de supermarkt zijn vaak al voorgekruid, en let’s be fair, ze zijn vaak erg zout. Maar geregeld zitten er ook kunstmatige smaakversterkers in of zelfs toegevoegde suiker. Als je hem zelf maakt, weet je wat erin gaat!  Maar waarom niet eens het vlees skippen, en gewoon kiezen voor een goede boon. Zwarte bonen zijn ook rijk in eiwit, en ze bevatten daarnaast ook nog eens ijzer en calcium. Een goede optie, als je er voor kiest minder dierlijke producten te nuttigen.

Zelfgemaakte Burger van Zwarte Bonen

Zelfgemaakte Burger van Zwarte Bonen

voor 4 stuks

  • 1 blik zwarte bonen
  • 50 gram havermout
  • 40 gram paprika
  • 30 gram wortel
  • een teentje knoflook
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel oregano
  • een snufje chilipoeder
  • peper en zout

Verwarm de oven vast voor op 180 graden. Hak dan de paprika en wortel grof, en meng vervolgens alle ingrediënten in een keukenmachine. Laat het mengsel even  10 minuten rusten, zodat de havermout het vocht van de groenten kan opnemen.

Verdeel het mengsel vervolgens in 4 hoopjes, en vorm hier, met natte handen (want dat voorkomt extra plakker), 4 burgers van van ongeveer 2 cm dik. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Zet de burgers gedurende 20 minuten in de oven, en draai ze dan voorzichtig om met een spatel. Bak ze nog 10-15 minuten aan de andere kant, tot ook het midden goed stevig is.

Serveertip: Lekker op een (suikervrij)  speltbroodje, met wat sla, tomaat en komkommer. Ik besmeerde het broodje ook met mijn favoriete suikervrije maionese, van Tons (Belze Maioneis). Je kunt deze eventueel ook zelf maken!

Ga je aan de slag met deze burger van zwarte bonen? Dan vind ik dat uiteraard leuk om te zien! Tag mij @blijsuikervrij.nl of gebruik #blijsuikervrij…

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Ananas Curry, Perfecte Peutermaaltijd #3Ananas Curry, Perfecte Peutermaaltijd #3 Kokos Soep met Citroengras, Gember & Rode peperKokos Soep met Citroengras, Gember & Rode peper Parelgort Risotto met Kastanje ChampignonsParelgort Risotto met Kastanje Champignons Kokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin DressingKokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin Dressing

Categorie: Hoofdgerechten, Vegan Tags: burger, chilipoeder, havermout, knoflook, komijn, paprika, paprikapoeder, vegan, vegetarische hamburger, wortel, zwarte bonen

Vorig bericht: « Lunch Salade van Peulvruchten
Volgend bericht: Zachte Abrikozen Koekjes »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Sytske zegt

    18 juni 2016 om 10:24 am

    Je hebt het over een blik zwarte bonen. Aangezien het ene blik niet dezelfde hoeveelheid bonen bevat als het andere blik vraag ik me af om hoeveel gram uitgelekte bonen het bij dit recept gaat.

    • Saskia zegt

      18 juni 2016 om 6:07 pm

      Oe, ik heb de bonen momenteel niet in huis, dus kan het even zo snel niet voor je nazoeken. Het was in ieder geval een blik van 400 gram. Ik schat dus dat het uitgelekt om 250-260 gram gaat!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact