• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Blog
  • Shop
  • Kookboek Zoet
  • Over mij
  • Contact
  • Gratis

Zoete Aardappel & Aubergine Stoof

25 maart 2016 13 Comments

Zoete Aardappel & Kikkererwten Stoof

Voor dit recept moet je even tijd maken. Maar dan eet je er met je gezin ook nog dagenlang van. Zelfs onze jongen van bijna 1,5 heeft zitten smullen! Het recept is warm en kruidig en perfect voor de (hopelijk) laatste koude dagen van het voorjaar. De zoete aardappel geeft samen met de aubergine en spinazie mooi kleur aan het gerecht. En als je écht goed wilt eten, dan moet je ook alle kleuren van de regenboog eten ( en nee, niet in snoepjes vol synthetische kleurstoffen natuurlijk, maar in pure natuurlijke producten!).

Ik heb het afgelopen jaar gemerkt hoe belangrijk het is om je maaltijden te plannen. Als je niet plant wat je eet, dan eet je uiteindelijk slechter dan je van plan bent (wij meestal wel!). Dan heb je opeens geen boodschappen in huis, dus bestel je toch maar wat take-out. Of je hebt geen kookinspiratie, dus je flanst last-minute iets ongezonds in elkaar. Los van het maken van een weekplanning, zweer ik sinds kort ook bij het regelmatig koken van meer eten dan nodig. De restjes die overblijven vormen een perfecte peutermaaltijd, als je even geen tijd hebt om vroeg te koken. Of, ze zorgen voor een maaltijd op die avond waarop je echt geen zin hebt om uitgebreid in de pannen te roeren.

Kruidige Zoete Aardappel & Aubergine Stoof

voor 6-8 personen

  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 aubergines
  • 2 grote zoete aardappels
  • een zak spinazie à 300 gram
  • 1 pot kikkererwten (400 gram)
  • een scheut olijfolie
  •  4 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blikje kokosmelk (zoek vooral naar een merk zonder e-nummers, etc. Ik gebruik meestal blikjes van BioToday, of van de natuurwinkel)
  • 4 eetlepels appel cider azijn
  • 4 theelepels kurkuma
  • 4 theelepels komijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 4 teentjes knoflook
  • optioneel, een handje verse koriander, om te garneren
  • als bijgerecht: gekookte zilvervliesrijst of quinoa

Schil de zoete aardappelen en hak deze in kleine blokjes. Stoom ze gedurende 15 minuten (bijvoorbeeld in een pan met een stoommandje), of kook ze in een klein laagje water. Hak ondertussen de aubergines in kleine blokjes.

Warm een scheut olijfolie op in een grote stoofpan, en voeg de tomatenpuree, appel cider azijn, knoflook, kruiden en een snuf zout toe. Wacht een paar minuutjes tot het een beetje borrelt. Voeg dan de kokosmelk, tomatenblokjes, aubergine en zoete aardappel toe aan de pan en roer goed door.

Laat het geheel gedurende 45 doorkoken op een laag vuurtje, en voeg dat de kikkererwten en spinazie toe.  Als de spinazie geslonken is en de kikkererwten goed warm, dan is het gerecht klaar.

Serveer met zilvervliesrijst of quinoa, en garneer eventueel met een handje vers gehakte koriander.

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Zomerse Sperziebonen Curry met KikkererwtenZomerse Sperziebonen Curry met Kikkererwten Romige Vegan Risotto met Courgette en BasilicumsausRomige Vegan Risotto met Courgette en Basilicumsaus Kikkererwten Curry met Pindakaas + Peutermaaltijd #8Kikkererwten Curry met Pindakaas + Peutermaaltijd #8 Gekruide broccoli rijst met falafel (vegan)Gekruide broccoli rijst met falafel (vegan)

Filed Under: Hoofdgerechten, Vegan Tagged With: appel cider azijn, aubergine, cayenne, kikkererwten, knoflook, komijn, kurkuma, spinazie, tomatenblokjes, tomatenpuree, vegan, zilvervliesrijst, zoete aardappel

Previous Post: « Recepten voor een gezonde paasbrunch!
Next Post: Sapje van Bietjes, Wortel en Appel (Miracle Juice!) »

Reader Interactions

Masterclass Af van Eetbuien

Download de GRATIS Masterclass!

Download nu! 

Comments

  1. Carmen says

    25 maart 2016 at 1:00 pm

    Dit ga ik binnenkort eens proberen. Met 45 doorkomen bedoel je 45 minuten?

    Beantwoorden
    • Saskia says

      25 maart 2016 at 2:19 pm

      Ja, het duurt even voordat de aubergine goed gaar is, dus het geheel moet zo’n 45 minuten doorpruttelen. Ik ben benieuwd hoe het je smaakt!

      Beantwoorden
      • Carmen says

        30 maart 2016 at 8:55 am

        Het was erg lekker! Bedankt

        Beantwoorden
        • Saskia says

          30 maart 2016 at 9:34 am

          Mooi! 🙂

          Beantwoorden
  2. Laura says

    25 maart 2016 at 4:59 pm

    De kokosmelk noem je wel in de beschrijving, maar staat niet in de ingrediëntenlijst. Hoort er wel bij denk ik?
    Lijkt me een lekker recept, ga het eens uitproberen!

    Beantwoorden
    • Saskia says

      25 maart 2016 at 7:57 pm

      Oh, hartelijk dank voor de oplettendheid! Ik zal hem even toevoegen… 😉

      Beantwoorden
  3. Nella says

    26 maart 2016 at 4:47 pm

    Ziet er lekker uit!!
    Wat kan ik gebruiken als alternatief voor kokosmelk? Ik kan niet over kokosproducten.

    Beantwoorden
    • Saskia says

      30 maart 2016 at 8:18 am

      Je zou een andere notenmelk kunnen gebruiken, zoals (ongezoete) amandelmelk. Het beïnvloed uiteraard wel de smaak iets!

      Beantwoorden
  4. Petra says

    26 maart 2016 at 8:04 pm

    Dat was een smakelijke verrassing! Toevallig had ik alle ingrediënten in huis en omdat ik niet goed wist wat ik met de aubergine zou doen was dit recept welkom. Ik heb de zoete aard. Niet eerst gekookt en gelijk met de aubergineblokjes gegaard. Alles was helemaal gaar in 30 minuten.

    Beantwoorden
    • Saskia says

      30 maart 2016 at 8:17 am

      Super!

      Beantwoorden
  5. Janneke says

    30 oktober 2016 at 5:53 pm

    Hallo Saskia,

    Gebruik je blikjes kokosmelk van 200 of 400 ml?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Saskia says

      30 oktober 2016 at 8:57 pm

      Hallo Janneke, van 200 ml!

      Beantwoorden
      • Janneke says

        3 november 2016 at 5:48 pm

        Ik had er al 400 ml in gedaan maar was nog steeds erg lekker 🙂

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, kookboekauteur en mindset coach. Ik help zelfbewuste vrouwen breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Lees verder

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Makkelijk zoeken

  • Baby & Peuter
  • Blog
    • Eetdagboeken & Voorbeeldmenu's
    • Reviews
    • Tips & Tricks
  • Brood & Crackers
  • Desserts
  • Feestinspiratie
  • Gezonde Salades
  • Hoofdgerechten
  • Soepen
  • Suikervrij drinken
  • Suikervrij Lunchen
  • Suikervrij Ontbijten
    • Gebakken Havermout
    • Pannenkoeken
  • Suikervrije Tussendoortjes
    • Bliss Balls
    • Cake & Bananenbrood
    • Koekjes
    • Muffins
    • Repen
  • Vegan

Footer

  • Kookboek Blij Suikervrij Zoet!
  • E-kookboek Eat Fresh!
  • E-kookboek Winterfeest!
  • Blij Dieetvrij Club

Blij Suikervrij op Facebook

Facebook
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volg mij via Instagram

Copyright © 2019 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact

Gratis Masterclass!


"Af van eetbuien &
emotie eten"

Ontvang de link naar de masterclass vol waardevolle tips direct in jouw inbox.

x
Blij Suikervrij maakt gebruik van suikervrije cookies! vertel me meer.