• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Zoete Aardappel Stoofpot met Pinda’s & Boerenkool

24 oktober 2016

Zoete Aardappel Stoofpot met Pinda's & Boerenkool

Kom ik weer hoor, met die zoete aardappels! Én met pindakaas. Zijn jullie ze al zat? Ik ben er echt een fan van, en vandaar dat ik er recentelijk weer iets nieuws mee maakte. Mijn man kwam al even in de pan kijken… Wat moest het voor iets worden dit keer… soep? Nee. Een lekkere zoete aardappel stoofpot met pinda’s en boerenkool. Gewoon, omdat pinda’s lekker zijn en boerenkool alles gezond maakt. Of niet dan?

Van dit recept wordt ik in ieder geval erg blij als het ‘s avonds weer koud wordt, en je gewoon met een warme kom wilt dineren. Doe je de kaarsjes maar aan! Dit is inderdaad een kommetje waarmee je gewoon stiekem wel voor de tv kunt dineren… Want daar hebben we soms ook gewoon zin in, toch? Als mijn peuter op bed ligt, zetten we een foute Netflix komedie aan, en dan genieten we hier met volle teugen van! Deze zoete aardappel stoof is namelijk al goed genoeg van zichzelf.

En schrik niet door de lange lijst aan ingrediënten… Het recept is gelukkig geen hogere wiskunde!

Zoete Aardappel Stoofpot met Pinda's & Boerenkool

Zoete Aardappel Stoofpot met Pinda’s & Boerenkool

voor 3-4 personen

  • 2 grote zoete aardappels, in blokjes
  • een handje rode linzen (ongekookt)
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje gember, van 1,5 cm, fijngehakt
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels suikervrije pindakaas
  • 75 gram fijngesneden boerenkool
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • een snuf cayennepeper
  • 1 bos-uitje
  • een handje ongezouten pinda’s
  • 1 theelepel zoutarme bouillonpoeder (suikervrij, bijvoorbeeld van Rineke Dijkinga)

Verwarm de kokosolie in een ruime hapjespan of wok en voeg dan de rode ui toe. Als deze mooi glazig is geworden, voeg dan de knoflook, gember en specerijen toe en bak deze een paar minuutjes mee. Voeg dan de zoete aardappel en rode linzen toe en roer de tomatenpuree, theelepel bouillonpoeder en 350 ml water erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 30 minuten zacht doorkoken.

Voeg dan de pindakaas toe, en pureer het geheel eventjes kort met een staafmixer, zodat er nog wel wat stukjes aardappel zichtbaar blijven. Roer dan de boerenkool erdoor, en kook deze nog eventjes 5 minuten mee.

Serveer de zoete aardappel stoof met een in kleine ringetjes gehakt bosuitje en wat pinda’s!

Ga jij ook aan de slag met deze zoete aardappel stoofpot? Gewoon omdat het je gezond lijkt of omdat je ook graag dineert met pinda’s? Laat het me weten door een reactie achter te laten bij de comments. Of plaats jouw foto op social media met #blijsuikervrij!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Zoete Aardappel & Kikkererwten StoofZoete Aardappel & Aubergine Stoof Ananas Curry, Perfecte Peutermaaltijd #3Ananas Curry, Perfecte Peutermaaltijd #3 Biologische 5 Granen met Haricots Verts & Avocado Basilicum Saus5 Granen met Haricots Verts & Avocado Basilicum Saus Kikkererwten Curry met Pindakaas + Peutermaaltijd #8Kikkererwten Curry met Pindakaas + Peutermaaltijd #8

Categorie: Hoofdgerechten, Vegan Tags: aardappel stoofpot, boerenkool, cayennepeper, knoflook, komijnzaad, kurkuma, lente-ui, pinda's, pindakaas, rode ui, stoofpot, vegan, zoete aardappel, zoete aardappel stoofpot

Vorig bericht: « Muffins met Peer, Speculaas & Moerbeien
Volgend bericht: Snel gezonde falafel maken uit de oven »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Merel Teunis zegt

    24 oktober 2016 om 11:05 am

    Ik zag het recept al op Instagram voorbij komen, lijkt me heerlijk! Ik ben ook een hele grote sweet patato fan, dus wat mij betreft mag je deze recepten juist heel veel delen hoor haha

    Liefs, Merel

    • Saskia zegt

      24 oktober 2016 om 5:26 pm

      Fijn, Merel! I’ll keep them coming… 😉

  2. Sylvia zegt

    9 november 2016 om 4:42 pm

    Ik heb het gisteren gemaakt en het smaakte echt heerlijk! Had wel iets meer boerenkool erin gedaan.

    • Saskia zegt

      9 november 2016 om 7:30 pm

      Ha Sylvia, ja, er kan inderdaad ook meer boerenkool in. Goed om te horen dat het gesmaakt heeft! 🙂

  3. Femke zegt

    25 november 2016 om 7:42 pm

    Zaaaaalig! De puree- stamper werkte ook prima ipv met de staafmixer. Maar voor 3-4 personen zou dit voor ons te weinig zijn op basis van 2 zoete aardappelen. Dit was een portie voor 2. Deze komt vaker op tafel!

    • Saskia zegt

      27 november 2016 om 9:00 pm

      Ja, slim gedaan, Femke! De portie is inderdaad niet heel ruim. Ik vergeet altijd dat mijn kleintje nog geen volwassen portie opeet… 😉

  4. Esther Philips zegt

    27 november 2016 om 8:04 pm

    Zooo, wat is dit lekker! Zelfs zonder handje pinda’s.
    Ben zo blij met je blog vol recepten. Ieder weekend onder de pannen

    • Saskia zegt

      27 november 2016 om 8:59 pm

      Oh, wat leuk om te horen, Esther! 🙂

  5. Ingrid zegt

    5 februari 2017 om 11:27 pm

    Heb het nog niet klaargemaakt maar heb wel al alles in huis en het recept doorgekregen van mijn lieve overbuurvrouw.
    Moet de boerenkool zo rauw erin of niet eerst wat voorkomen… kan me namelijk niet voorstellen dat rauwe boerenkool met 5 min. meebakken voldoende is????
    Liefs

    • Saskia zegt

      6 februari 2017 om 8:39 am

      Hallo Ingrid, ja hoor, de boerenkool 5 minuten bakken of stomen is voldoende. Dan blijven alle vitamines ook goed behouden. Je kan er uiteraard ook zelf voor kiezen de boerenkool iets eerder toe te voegen, mocht je dat lekkerder vinden!

  6. Michelle zegt

    27 februari 2018 om 7:05 pm

    Op zoek naar een lekker, gezond en voedzaam recept met deze koude dagen, zag ik deze. Zeer geslaagd! Echt healthy comfortfood 🙂

    • Saskia zegt

      1 maart 2018 om 8:56 am

      Hahaha, mooi! Fijn om te horen, Michelle!

  7. Lise zegt

    18 december 2018 om 8:19 pm

    Hallo Saskia, vandaag heb ik de kikkererwten curry met pindakaas gemaakt voor mijn peutertje en het heeft haar (en mij) goed gesmaakt! Morgen wil ik dit gerechtje graag maken, maar ik wilde even weten hoeveel gram 2 grote zoete aardappels zijn. Ik ben trouwens een grote fan van je site en je gerechten en mijn peuter inmiddels ook! Bedankt hiervoor! 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact