Hou jij ook van simpele, maar gezonde recepten? Dan is dit echt een winnaar! Weinig werk, maar toch erg lekker. De knaloranje zoete aardappel zit boordevol belangrijke voedingsstoffen. Ik gebruik hem dan ook veel in soepen, ovenschotels, stoofschotels en zoete recepten, zoals muffins. Maar simpelweg een zoete aardappel uit de oven is ook overheerlijk!
Je brengt hem erg eenvoudig op smaak, en lepelt hem dan gewoon uit de schil. Ben je benieuwd hoe ik hem het liefste bereid? Kijk dan mee naar mijn recept!
Zoete Aardappel uit de oven
per persoon
- 1 grote zoete aardappel
- 50 gram zachte geitenkaas
- een klein handje (voorgekookte) kikkererwten
- een snuf komijn
- een snuf (Himalaya-) zout en peper
- olijfolie
- een handje verse bieslook
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de zoete aardappel, met schil, in de lengte doormidden en smeer hem met een kwastje in met olijfolie. Leg de helften dan met de schil naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif deze dan de oven in, en bak de zoete aardappel in 40 minuten gaar.
Haal na 40 minuten de zoete aardappel uit de oven, en draai ze voorzichtig om. Ze zijn heet, dus gebruik een vork en een ovenwant. Maak met de vork in het midden van de aardappelen een kuiltje, en vul deze met de geitenkaas en kikkererwten. Bestrooi de aardappelen dan met de komijn, zout en peper. Plaats de aardappelen nog 10 minuten in de oven, zodat de geitenkaas een beetje kan smelten.
Na 10 minuten kun je de zoete aardappel uit de oven halen en twee helften op een bordje leggen. Garneer met een handje verse bieslook.
Eet smakelijk!
Ik ben erg benieuwd hoe jij jou zoete aardappels het liefste eet! Heb je een favoriet recept? Ik hoor het graag! Laat vooral jouw reactie hieronder achter of vind me op Instagram!