• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Zoete aardappel uit de oven

2 oktober 2016

Zoete aardappel uit de oven

Hou jij ook van simpele, maar gezonde recepten? Dan is dit echt een winnaar! Weinig werk, maar toch erg lekker. De knaloranje zoete aardappel zit boordevol belangrijke voedingsstoffen. Ik gebruik hem dan ook veel in soepen, ovenschotels, stoofschotels en zoete recepten, zoals muffins. Maar simpelweg een zoete aardappel uit de oven is ook overheerlijk!

Je brengt hem erg eenvoudig op smaak, en lepelt hem dan gewoon uit de schil. Ben je benieuwd hoe ik hem het liefste bereid? Kijk dan mee naar mijn recept!

Zoete aardappel uit de oven

Zoete Aardappel uit de oven

per persoon

  • 1 grote zoete aardappel
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • een klein handje (voorgekookte) kikkererwten
  • een snuf komijn
  • een snuf (Himalaya-) zout en peper
  • olijfolie
  • een handje verse bieslook

Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de zoete aardappel, met schil, in de lengte doormidden en smeer hem met een kwastje in met olijfolie. Leg de helften dan met de schil naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif deze dan de oven in, en bak de zoete aardappel in 40 minuten gaar.

Haal na 40 minuten de zoete aardappel uit de oven, en draai ze voorzichtig om. Ze zijn heet, dus gebruik een vork en een ovenwant. Maak met de vork in het midden van de aardappelen een kuiltje, en vul deze met de geitenkaas en kikkererwten. Bestrooi de aardappelen dan met de komijn, zout en peper. Plaats de aardappelen nog 10 minuten in de oven, zodat de geitenkaas een beetje kan smelten.

Na 10 minuten kun je de zoete aardappel uit de oven halen en twee helften op een bordje leggen. Garneer met een handje verse bieslook.

Eet smakelijk!

Ik ben erg benieuwd hoe jij jou zoete aardappels het liefste eet! Heb je een favoriet recept? Ik hoor het graag! Laat vooral jouw reactie hieronder achter of vind me op Instagram!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Kruidige Quinoa met Zoete AardappelKruidige Quinoa met Zoete Aardappel Zoete Aardappel & Kikkererwten StoofZoete Aardappel & Aubergine Stoof Rozemarijn Kikkererwten Wraps met Zoete Aardappel SpreadRozemarijn Kikkererwten Wraps omers Stamppotje met KipgehaktballetjesZomers Stamppotje met Kipgehakt Balletjes

Categorie: Hoofdgerechten Tags: bieslook, geitenkaas, Gepofte Zoete Aardappel, gezond eten, kikkererwten, komijn, ovengerecht, snelle maaltijd, zoete aardappel, zoete aardappel uit de oven

Vorig bericht: « Chocolade & Frambozen Mug Cake
Volgend bericht: Groen sapje met witte druiven en romaine sla »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact