• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Zomers Stamppotje met Kipgehakt Balletjes

5 september 2015

omers Stamppotje met Kipgehaktballetjes

Alhoewel alle geluiden rondom de Voedselzandloper wel weer een beetje de wereld uit zijn, blijven er nog veel mensen die proberen om minder koolhydraten, of specifieker, minder aardappelen te eten. Zelf ben ik nog steeds fan van de voedselzandloper-gerelateerde kookboeken. Puur, omdat ze ons uitdagen om een stuk meer groente te eten. Zoals bijvoorbeeld het eerste kookboek van Pauline Weuring van de mooie foodblog Uit Pauline’s Keuken.

Zomers Stamppotje met Kipgehakt BalletjesZij ontwikkelde bijvoorbeeld dit recept van zomerstamppot waar bloemkool de prominente plaats inneemt van de gele pieper. Dit maakt de het stamppotje lekker fris en licht op de maag. Perfect voor dit seizoen! Daarnaast zijn zelfgedraaide kipgehakt balletjes uiteraard ultiem genieten. Je bepaalt zelf welke specerijen je aan het gehakt toevoegt, en voorkomt zo de overdaad aan zout en e-nummers die de supermarkt aan de ballen toevoegt. Omdat rood vlees bewezen nadelige effecten heeft op de gezondheid, wordt er in dit recept expres gekozen voor kipgehakt.

Zomers Stamppotje met Kipgehakt Balletjes

voor 4 personen

  • 2 bloemkolen
  • 75 gram rucola
  • 80 gram zongedroogde tomaatjes
  • handje bieslook
  • versgemalen peper en zout

voor de kipgehakt balletjes

  • 350 gram kipgehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel chiliflakes
  • 1 theelepel oregano
  • zout

Begin met het draaien van de balletjes. Hak de knoflook fijn en voeg dit bij het gehakt. Voeg de komijn, de chili, de oregano en een snuf zout toe en meng het goed door elkaar.

Draai er gehaktballetjes van ter grootte van een golfbal. Bak de gehaktballetjes op een zacht vuur rondom bruin in wat olijfolie.

Snijd de bloemkool in stukjes en was deze. Kook de bloemkool in 8 minuten beetgaar in ruim water met een snufje zout. Giet de bloemkool af en stamp deze fijn met een stamper. (Omdat mijn stamppot nog wat korrelig bleef, gebruik ik in het vervolg een keukenmachine voor een gladder resultaat).

Snijd de rucola grof en meng door de stamppot. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng deze samen met de gehakte bieslook door de stamp. Breng het op smaak met wat peper en zout.

Serveer de stamppot samen met de gehaktballetjes. Eet smakelijk!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Havermout Pizza met Paprika tapenadeHavermout Pizza met Paprika tapenade Gezonde Kip KerrieGezonde Kip Kerrie Parelgort met Geroosterde Pompoen en BloemkoolParelgort met geroosterde Pompoen en Bloemkool Suikervrije Ovenschotel, Spicy Comfort FoodSuikervrije Ovenschotel +Perfecte Peutermaaltijd #2

Categorie: Hoofdgerechten Tags: bieslook, bloemkool, chiliflakes, kipgehakt, knoflook, komijn, oregano, rucola, zongedroogde tomaatjes

Vorig bericht: « Zomerse Kidneybonen Salade
Volgend bericht: Roze Havermout Ontbijt met Aardbei en Banaan »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact