• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Anne’s Healthy Snickers Repen met Pindakaas

2 juni 2017

Anne's Healthy Snickers Repen met Pindakaas

Vandaag deel ik een fijn recept van Anne van Healthy Food Love. Mochten jullie Anne nog niet kennen: Ik volg haar al een tijdje op Instagram, en zij maakt echt overheerlijke baksels en tussendoortjes! Speciaal voor Blij Suikervrij ontwikkelde zij deze Healthy Snickers Repen met pindakaas. Ze zijn gezoet met Medjoul dadels en bevatten een goede portie noten om de suikerpiek te temperen.

Anne: “Alle tussendoortjes voor naar mijn werk maak ik zelf en tegenwoordig wordt mij ook vaak door naaste familieleden gevraagd om voor hun een lekker tussendoortje te maken. Zo komen er veel verschillende recepten en creaties voorbij op het aanrecht bij healthyfoodlove! De snicker snack is gemaakt op basis van Medjoul dadels en gepofte bruine rijst (100% natuurlijk en zonder toegevoegde suikers).”

Gezonde Snickers, Suikervrije Snickers, gezoet met Medjoul dadels

Anne’s Healthy Snickers Repen met Pindakaas

 voor ongeveer 6 repen

  • 10 grote Medjoul dadels
  • 3 eetlepels pindakaas (100 % pinda)
  • 50 gram gepofte rijst
  • 65 gram >85% pure chocolade (of gebruik deze zelfgemaakte chocolade zonde geraffineerde suikers)
  • handje walnoten

Zo maak je de repen

  1. Beleg een cakevorm met bakpapier.
  2. Week de dadels in heet water.
  3. Mix de dadels met een klein beetje van het water samen met de pindakaas tot een stevige massa.
  4. Voeg de rijst toe en roer dit voorzichtig door het dadelmengsel (blijft het iets te stevig, voeg dan nog wat van het week water toe).
  5. Duw het dadel rijst mengsel goed aan in de cakevorm en zet dit vast in de koelkast.
  6. Smelt de chocolade au-bain-marie en laat het daarna een beetje afkoelen.
  7. Giet de chocolade over de dadel rijst laag en hak de walnoten in kleine stukjes.
  8. Sprenkel de walnotenstukjes over het geheel en laat de reep opstijven in de koelkast of diepvries.
  9. Goed stevig? Hak de plak in mooie repen en geniet!

Ga jij ook aan de slag met deze lekkere healthy snickers repen van Anne? Dan vinden wij het leuk als jij je foto deelt op social media en mij en Anne tagt in jouw post! Laat ons vooral weten of ze in de smaak vallen. En willen jullie meer recepten van Anne? Neem dan vooral even een kijkje op haar website.

Voor meer lekkere zelfgemaakte reepjes zonder geraffineerde suikers kijk je hier. 🙂

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Gepofte Rijst & Pindakaas Repen voor na het sportenGepofte Rijst & Pindakaas Repen, voor na het Sporten! Mueslirepen met Abrikozen & SinaasappelMueslirepen met Abrikozen & Sinaasappel Havermout Repen met Banaan, Noten & ZadenHavermout Repen met Banaan, Noten & Zaden Zachte Banaan & Chocolade Repen met ChiazaadVegan Banaan & Chocolade Repen met Chiazaad

Categorie: Repen, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: chocolade, dadels, gastblog, gepofte rijst, healthy snickers, medjool dadels, pindakaas, repen zelfgemaakte repen, snack, snicker, snickers, suikervrije snickers, tussendoortje, vegan, zoetigheid

Vorig bericht: « Spinazie, Broccoli & Pesto Soep met Feta
Volgend bericht: Koolhydraatarme Bagels met Courgette & Kokosmeel »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Pas zegt

    2 juni 2017 om 8:37 am

    Ik heb geen gepofte rijst msar wel quinoa. Ga dat eens proberen. Heb er nu al zin in…

    • Anne zegt

      3 juni 2017 om 7:09 pm

      Leuk, ik ben heel benieuwd hoe ze smaken met gepofte quinoa Pas!

  2. amina zegt

    15 april 2018 om 10:00 am

    Hoe lang kan je deze bewaren?

    • Saskia zegt

      16 april 2018 om 8:26 am

      Een kleine week, goed luchtdicht verpakt in de koeling! 🙂 Hahaha, goed bezig, Amina!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact