Vandaag deel ik een fijn recept van Anne van Healthy Food Love. Mochten jullie Anne nog niet kennen: Ik volg haar al een tijdje op Instagram, en zij maakt echt overheerlijke baksels en tussendoortjes! Speciaal voor Blij Suikervrij ontwikkelde zij deze Healthy Snickers Repen met pindakaas. Ze zijn gezoet met Medjoul dadels en bevatten een goede portie noten om de suikerpiek te temperen.
Anne: “Alle tussendoortjes voor naar mijn werk maak ik zelf en tegenwoordig wordt mij ook vaak door naaste familieleden gevraagd om voor hun een lekker tussendoortje te maken. Zo komen er veel verschillende recepten en creaties voorbij op het aanrecht bij healthyfoodlove! De snicker snack is gemaakt op basis van Medjoul dadels en gepofte bruine rijst (100% natuurlijk en zonder toegevoegde suikers).”
Anne’s Healthy Snickers Repen met Pindakaas
voor ongeveer 6 repen
- 10 grote Medjoul dadels
- 3 eetlepels pindakaas (100 % pinda)
- 50 gram gepofte rijst
- 65 gram >85% pure chocolade (of gebruik deze zelfgemaakte chocolade zonde geraffineerde suikers)
- handje walnoten
Zo maak je de repen
- Beleg een cakevorm met bakpapier.
- Week de dadels in heet water.
- Mix de dadels met een klein beetje van het water samen met de pindakaas tot een stevige massa.
- Voeg de rijst toe en roer dit voorzichtig door het dadelmengsel (blijft het iets te stevig, voeg dan nog wat van het week water toe).
- Duw het dadel rijst mengsel goed aan in de cakevorm en zet dit vast in de koelkast.
- Smelt de chocolade au-bain-marie en laat het daarna een beetje afkoelen.
- Giet de chocolade over de dadel rijst laag en hak de walnoten in kleine stukjes.
- Sprenkel de walnotenstukjes over het geheel en laat de reep opstijven in de koelkast of diepvries.
- Goed stevig? Hak de plak in mooie repen en geniet!
Ga jij ook aan de slag met deze lekkere healthy snickers repen van Anne? Dan vinden wij het leuk als jij je foto deelt op social media en mij en Anne tagt in jouw post! Laat ons vooral weten of ze in de smaak vallen. En willen jullie meer recepten van Anne? Neem dan vooral even een kijkje op haar website.
Voor meer lekkere zelfgemaakte reepjes zonder geraffineerde suikers kijk je hier. 🙂
Ik heb geen gepofte rijst msar wel quinoa. Ga dat eens proberen. Heb er nu al zin in…
Leuk, ik ben heel benieuwd hoe ze smaken met gepofte quinoa Pas!
Hoe lang kan je deze bewaren?
Een kleine week, goed luchtdicht verpakt in de koeling! 🙂 Hahaha, goed bezig, Amina!