• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Overheerlijk Banaan, Pistache & Perzik IJs

23 juni 2017

Overheerlijk Banaan, Pistache & Perzik IJs

De zonnestralen roepen: ijs, ijs, ijs! Op één of andere manier lijkt het wel alsof de ijscoman hier wel een paar keer per dag door de straten hobbelt in zijn kar vol koude verleidingen. En ja, soms kies ik voor een overheerlijke magnum of raket, maar op andere momenten heb ik zin in iets zonder melk en room of zo’n superzoet waterijsje. Dan maak ik  ijsjes van bevroren bananen. En dat, zonder ijsmachine! Mijn laatste creatie: Dit overheerlijke banaan, pistache & perzik ijs.

Maak een lekker kommetje vol voor jezelf, of deel het heel lief met je partner of peuter. Hier wordt je geheid blij van. Helemaal met deze tropische temperaturen!

Vaker zelf ijsjes maken van vers fruit? Kijk dan eens bij dit aardbeien ijs, acaï ijs, deze peanut butter nicecream of mango popsicles!

Suikervrij ijs, van Banaan, Perzik & Pistache

 Overheerlijk Banaan, Pistache & Perzik IJs

per persoon (voor 2,5 bolletje)

  • 1,5 rijpe banaan, ingevroren in stukjes
  • 1 rijpe perzik
  • 1 eetlepel pistache-noten
  • 2 blaadjes verse munt
  1. Zorg ervoor dat je 1,5 banaan per persoon in stukjes snijd en een nachtje in de vriezer plaatst.
  2. Schil de perzik en stop deze, samen met de bevroren banaan in de kom van de keukenmachine.
  3. Gebruik een S-mes om van het mengsel een romig ijsje te draaien. Let erop dat je niet te lang doordraait, want dan hou je een smoothie over.
  4. Plaats op het laatst nog even de nootjes erbij, en draai die even kort mee, zodat er stukjes zichtbaar blijven.
  5. Schep het mengsel in een tupperware doos, en plaats het nog 30-60 minuten in de vriezer.
  6. Als het hard genoeg is, gebruik dan een ijsschep om er mooie bolletjes van te scheppen.
  7. Garneer met verse munt en wat extra (fijngehakte) pistache nootjes.

Tip! Wil je dat je ijsje niet al te snel ontdooit? Plaats dan ook je kommetjes vooraf even een half uurtje in de vriezer.

Geniet van je lekkere ijsje én de fijne warme zomerdagen!

Liefs,

Saskia

 

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Suikervrij Ijs maken van Bevroren BananenSuikervrij Ijs maken van Bevroren Bananen Acai ijsje, Nicecream met AcaipoederAcai Ijsje Choco Chip Peanut Butter NicecreamChoco Chip Peanut Butter Nicecream Suikervrije Kersen & Rabarber Kruimeltaart (ook glutenvrij)Suikervrije Kersen & Rabarber Kruimeltaart (ook glutenvrij)

Categorie: Desserts, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: banaan, fruit ijs, ijs, ijsje, munt, nicecream, perzik, pistache, pistachenoten, suikervrij ijs, vegan

Vorig bericht: « Yoghurt Aardbeien Ontbijt Cake van Spelt & Havermout
Volgend bericht: Volkoren Spelt Pasta met Witte Asperges, Ei & Pecorino »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Netty zegt

    11 augustus 2018 om 3:58 pm

    Ik heb geen keukenmachine wel een mixer kan ik die ook gebruiken voor het ijs te maken.

    • Saskia zegt

      13 augustus 2018 om 12:53 pm

      Nee, helaas is die vaak niet sterk genoeg om de bevroren banaan mooi glad te maken!

  2. Martha zegt

    24 juni 2019 om 10:09 pm

    Wat voor munt gebruik je hier voor? Ik heb Marokkaanse munt in mijn tuin staan. Ik hoor het graag.

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact