• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Bananenbrood met Wilde Perzik & Moerbeien

8 augustus 2017

bananenbrood met wilde perzik en moerbeien. Lekker zomers en zoet!

Ik kan er geen genoeg van krijgen: bananenbrood. Ik vind het nog steeds een fijn tussendoortje, en maak het daarom regelmatig. Mijn laatste creatie is dit bananenbrood met wilde perzik en moerbeien. Lekker zomers en zoet! Overigens zijn er helemaal geen vrije suikers toegevoegd aan dit brood en is het slechts gezoet met rijpe bananen, verse perziken en een handje moerbeien.

Suikervrij Bananenbrood met Wilde Perzik & Moerbeien

Uiteraard kun je die moerbeien ook weglaten of vervangen door bijvoorbeeld rozijntjes. Ik ben me ervan bewust dat het niet bij iedereen een geliefd besje is! Ik vind ze nog steeds heerlijk en heb ze altijd wel in huis. Mijn peuter eet ze ook graag uit het vuistje en ze maken alles gewoon lekker zachtzoet. πŸ™‚

Serveer dit bananenbrood als ontbijt met een klodder kokosyoghurt, of als traktatie bij een kop thee. Blije (suikervrije) visite, daar houden we van!

Suikervrij Bananenbrood met Wilde Perzik & Moerbeien

Bananenbrood met Wilde Perzik & Moerbeien

voor een kleine cakevorm

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 160 g volkoren speltmeel
  • 50 g amandelmeel
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 1 tl baking soda
  • rasp en sap van 1/2 limoen
  • snufje zout
  • 2 rijpe wilde perziken
  • een handje moerbeien

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Meng in een keukenmachine (of met de hand) de bananen en de eieren tot een glad mengsel
  3. Voeg dan het meel, vanille, baking soda, rasp en sap van 1/2 limoen en snufje zout toe. Meng tot een glad beslag.
  4. Schil de perziken, en snij ze in stukjes.
  5. Roer vervolgens de perziken, samen met de moerbeien, met de hand door het beslag.
  6. Schep het mengsel dan in een met bakpapier beklede bakvorm.
  7. Bak het bananenbrood in 30-35 minuten gaar en goudbruin. En laat het vervolgens eventjes kort afkoelen voor je het aansnijdt.

Ga jij aan de slag met dit bananenbrood? Laat me vooral weten wat je ervan vindt! Je kunt je ook aanmelden voor de Facebook Community en hier je eigen foto’s en receptjes delen in de groep. Zie ik je daar?

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Chocolate Swirl Bananenbrood met HazelnootmeelChocolate Swirl Bananenbrood met Hazelnootmeel Dadel Bananenbrood met Vanille SausDadel Bananenbrood met Vanille Saus Glutenvrije Cake met Avocado & RozijnenGlutenvrije Cake met Avocado & Rozijnen Zachte Banaan & Chocolade Repen met ChiazaadVegan Banaan & Chocolade Repen met Chiazaad

Categorie: Suikervrije Tussendoortjes Tags: amandelmeel, baking soda, banaan, bananenbrood, eieren, limoen, moerbeien, ontbijt, perziken, speltmeel, suikervrije tussendoortjes, traktatie, vanillepoeder, vrije suikers, wilde perzik

Vorig bericht: « Review: Eaternity, leuk vegan kookboek!
Volgend bericht: Halloumi met Linzen & Gegrilde Zomergroenten »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Anne zegt

    9 augustus 2017 om 1:49 pm

    Hoi! Kan ik het speltmeel ook vervangen door boekweitmeel? En de vanillepoeder door vanille extract (zo’n flesje, theelepeltje erin ofzo?) ?

    En vult volkoren speltmeel meer dan boekweitmeel? Super dat je deze site hebt, met al die lekkere suikervrije recepten! Nog maar net ontdekt maar ziet er allemaal erg goed uit!! πŸ™‚

    Hoor het graag! πŸ™‚

    • Mariella zegt

      9 november 2017 om 2:08 pm

      Op t moment zijn er geen lekkere wilde perziken meer. Kan ik deze vervangen door bijvoorbeeld peer?

      • Saskia zegt

        10 november 2017 om 2:02 pm

        Uiteraard! Dat klinkt als een supergoed idee πŸ™‚

  2. Anne zegt

    9 augustus 2017 om 1:53 pm

    Hoi! Kan ik het speltmeel ook vervangen door boekweitmeel? En de vanillepoeder door vanille extract? (1 theelepeltje dan ofzo?)

    Echt super leuk dat je deze site hebt met allemaal suikervrije recepten! Nog maar net ontdekt maar zie er allemaal erg goed uit!! πŸ™‚

    • Saskia zegt

      14 augustus 2017 om 9:25 am

      Ja, en ja. πŸ™‚ Ik zou dan 1/2 theelepeltje gebruiken qua vanille-extract.

  3. Janneke zegt

    18 augustus 2017 om 10:27 pm

    Vandaag gemaakt, hij is heerlijk Saskia!

    • Saskia zegt

      20 augustus 2017 om 3:44 pm

      Wat leuk, Janneke! πŸ™‚ Fijn om te horen!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia.Β Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze Γ©cht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact