Ik kan er geen genoeg van krijgen: bananenbrood. Ik vind het nog steeds een fijn tussendoortje, en maak het daarom regelmatig. Mijn laatste creatie is dit bananenbrood met wilde perzik en moerbeien. Lekker zomers en zoet! Overigens zijn er helemaal geen vrije suikers toegevoegd aan dit brood en is het slechts gezoet met rijpe bananen, verse perziken en een handje moerbeien.
Uiteraard kun je die moerbeien ook weglaten of vervangen door bijvoorbeeld rozijntjes. Ik ben me ervan bewust dat het niet bij iedereen een geliefd besje is! Ik vind ze nog steeds heerlijk en heb ze altijd wel in huis. Mijn peuter eet ze ook graag uit het vuistje en ze maken alles gewoon lekker zachtzoet. π
Serveer dit bananenbrood als ontbijt met een klodder kokosyoghurt, of als traktatie bij een kop thee. Blije (suikervrije) visite, daar houden we van!
Bananenbrood met Wilde Perzik & Moerbeien
voor een kleine cakevorm
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 160 g volkoren speltmeel
- 50 g amandelmeel
- 1/2 tl vanillepoeder
- 1 tl baking soda
- rasp en sap van 1/2 limoen
- snufje zout
- 2 rijpe wilde perziken
- een handje moerbeien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Meng in een keukenmachine (of met de hand) de bananen en de eieren tot een glad mengsel
- Voeg dan het meel, vanille, baking soda, rasp en sap van 1/2 limoen en snufje zout toe. Meng tot een glad beslag.
- Schil de perziken, en snij ze in stukjes.
- Roer vervolgens de perziken, samen met de moerbeien, met de hand door het beslag.
- Schep het mengsel dan in een met bakpapier beklede bakvorm.
- Bak het bananenbrood in 30-35 minuten gaar en goudbruin. En laat het vervolgens eventjes kort afkoelen voor je het aansnijdt.
Ga jij aan de slag met dit bananenbrood? Laat me vooral weten wat je ervan vindt! Je kunt je ook aanmelden voor de Facebook Community en hier je eigen foto’s en receptjes delen in de groep. Zie ik je daar?
Liefs,
Saskia
Hoi! Kan ik het speltmeel ook vervangen door boekweitmeel? En de vanillepoeder door vanille extract (zo’n flesje, theelepeltje erin ofzo?) ?
En vult volkoren speltmeel meer dan boekweitmeel? Super dat je deze site hebt, met al die lekkere suikervrije recepten! Nog maar net ontdekt maar ziet er allemaal erg goed uit!! π
Hoor het graag! π
Op t moment zijn er geen lekkere wilde perziken meer. Kan ik deze vervangen door bijvoorbeeld peer?
Uiteraard! Dat klinkt als een supergoed idee π
Hoi! Kan ik het speltmeel ook vervangen door boekweitmeel? En de vanillepoeder door vanille extract? (1 theelepeltje dan ofzo?)
Echt super leuk dat je deze site hebt met allemaal suikervrije recepten! Nog maar net ontdekt maar zie er allemaal erg goed uit!! π
Ja, en ja. π Ik zou dan 1/2 theelepeltje gebruiken qua vanille-extract.
Vandaag gemaakt, hij is heerlijk Saskia!
Wat leuk, Janneke! π Fijn om te horen!