• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Chocolade Truffels van Avocado & Dadels

11 maart 2017

Chocolade Truffels van Avocado & Dadels

Jullie zagen van de week al 10 lekkere recepten met deze groene vet-booster voorbij komen. En ik was zelf ook weer helemaal geïnspireerd door dit bericht. Ik besloot daarom nog twee avocado receptjes klaar te maken deze week en dit weekend komen deze voor jullie online. De eerste? Dat is die voor de zoete zaterdag! Deze overheerlijke chocolade truffels van avocado en dadels. 

Ik kocht een zak vol avocado’s bij de Albert Heijn. Ja, je kunt tegenwoordig een soort netje vol kopen. Één probleem. Alle avocado’s zijn tegelijkertijd rijp. Haha. Een overkill voorkom je door ze gewoon rijp in stukken te snijden en in te vriezen. Ja hoor, gelukkig kan je ze ook invriezen. Prima voor in de smoothies! Of je maakt gewoon heel veel truffels om uit te delen…

Dit recept lijkt ergens wel een variatie op deze chocolademousse die ik jaren terug al maakte. De chocolade truffels zijn zoet, sappig en veel te lekker. Gelukkig is het redelijk gezond snoepen. Je moet er vooral geen berg van opeten, want dan krijg je wel wat veel fruitsuikers uit de dadels binnen. Maar, dat weten jullie vaste lezers inmiddels echt wel. Ik ga er dan ook verder geen woorden aan vuil maken. Geniet vooral lekker mee dit weekend!
Suikervrije Chocolade Balletjes van Avocado en Dadels

Chocolade Truffels van Avocado & Dadels

voor ongeveer 15 truffels

  • 2 kleine avocado’s
  • 200 gram Medjool dadels, ontpit
  • 5 eetlepels kokosmeel
  • 35 gram rauwe cacaopoeder + extra om in te rollen
  • 2 eetlepels kokosolie (of roomboter)
  • een flinke snuf Himalaya zout

Week de dadels even kort in warm water. Laat ze dan goed uitlekken en meng ze met het vlees van de avocado’s en de andere ingrediënten in een foodprocessor. Laat het mengsel goed draaien tot het mooi glad is.

Plaats het mengsel dan even in de koelkast om op kort af te koelen en op te stijven. Na een half uurtje kun je er als het goed is balletjes van draaien. Plaats nog wat cacaopoeder op een schoteltje en rol de balletjes hier door heen. Plaats de truffels dan weer minimaal 2 uur in de koeling om op te stijven.

Bewaar de truffels, goed verpakt, maximaal 5 dagen in de koelkast. Alle lof als je ervan af kan blijven!

Jaaaa, dit zijn de lekkernijen waar we spontaan blij van worden. En dat is waar mijn website toch om draait. Dus, deel de blijheid en deel vooral lekker veel goede chocoladetruffels uit. Iedereen mag weten dat gezond snoepen ook kan… toch? Voor wie ga jij ze maken?

Dankjewel paleohacks.com, voor de inspiratie!
Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Kokos Cashewnoten Snack BalletjesKokos Cashewnoten Snack Balletjes Suikervrije bonbons met Dadels, Cacao & AmandelenSuikervrije Bonbons van Dadels, Amandelen & Cacao Cacao Truffels met Gepofte QuinoaCacao Truffels met Gepofte Quinoa Chiazaad Buddha Balletjes met ZonnebloempittenChiazaad Buddha Balletjes met Zonnebloempitten

Categorie: Bliss Balls, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: avocado truffels, bonbons, cacaopoeder, chocolade, chocolade truffels, dadels, kokosmeel, kokosolie, medjool, rauwe cacaopoeder, snoepen, vegan, zonder geraffineerde suikers, zout

Vorig bericht: « 10 X Lekkere recepten met avocado
Volgend bericht: Mexicaanse Paprika, Zwarte Bonen & Avocado Wrap »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Carolien - On a Healthy Adventure zegt

    12 maart 2017 om 10:34 am

    Hoe lekker zien deze er uit?! Die ga ik deze namiddag maken.

    • Saskia zegt

      13 maart 2017 om 2:51 pm

      Hahaha, thanks! En geniet ervan!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact