• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Suikervrije Boekweit Muffins met Banaan

30 november 2013

Suikervrije Boekweit Muffins met Banaan

Jaaaa, ook overheerlijke suikervrije boekweit muffins zijn zeer eenvoudig te maken! Deze muffins zijn niet gemaakt van wit bloem, maar van boekweitmeel. Boekweit, iets wat vaak ten onrechte wordt gezien als een vergeten graan, is in werkelijkheid een kruidachtige plant. Als je er meel van koopt (je vindt het o.a. in de biologische winkel), lijkt het echter wel zeker op een graanproduct en je kunt het dan ook gebruiken in verschillende baksels.

Waarom kies ik voor boekweit? Allereerst bevat boekweit zeer veel eiwitten, waaronder de aminozuren lysine en arginine. Lysine helpt het lichaam bij het herstellen van weefsel en het aanmaken van antilichamen, hormonen en enzymen. Arginine versterkt vooral het afweersysteem, helpt bij het functioneren van spieren en is goed voor de vruchtbaarheid van de man. Daarnaast is boekweit glutenvrij en is het vanwege de grote hoeveelheid antioxidanten erg goed voor je bloedvaten.

Maar last, but not least, het is ook goed voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Van dit laatste word ik natuurlijk erg blij! Waar reguliere muffins je bloedsuiker ontzettend doen stijgen, doen deze boekweit muffins dat niet. Omdat ze suikervrij zijn, kun je er daarnaast van snoepen wanneer je wilt. Ik maak ze dit keer met dadels en banaan. Maar schroom niet om te kiezen voor ander (gedroogd) fruit. Mmm, alleen al de geur die je oven verspreid tijdens het bakken, daar de je het voor!

Suikervrije Boekweit Muffins

Suikervrije Boekweit Muffins met Banaan

voor 10-12 muffins

  • 150 gram boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 75 ml sojamelk
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel appel cider azijn
  • 2 bananen, geprakt
  • 4 Medjool dadels, in kleine stukjes
  • 3 eetlepels chiazaad of lijnzaad
  • snufje zout
  • flinke snuf kaneel

Verwarm de oven voor op 190 . Meng het boekweitmeel, chia- of lijnzaad, kaneel, baking soda en zout in een grote mengkom. Meng in een andere kom de sojamelk, eetlepel appel cider azijn, de twee eieren, de gehakte dadels en de 2 geprakte bananen.

Voed de inhoud van de twee kommen samen en schep het voorzichtig door. Schep het beslag vervolgens in je muffinvormpjes. Bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin. Laat de muffins voor je ze opeet een afkoelen op het rooster.

Je kunt deze boekweit muffins een aantal dagen bewaren in de koelkast, maar dan wel in een afgesloten container.

Follow on Bloglovin

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Havermout Muffins met Appel en KaneelHavermout Muffins met Appel en Kaneel Suikervrije Kokos & Pompoen MuffinsSuikervrije Kokos & Pompoen Muffins Muffins met Ananas, SuikervrijSuikervrije Muffins met Ananas Pompoenbrood Muffins: een mooie twist op bananenbrood!Pompoenbrood Muffins: een mooie twist op bananenbrood!

Categorie: Muffins, Suikervrije Tussendoortjes Tags: appel cider azijn, baking soda, boekweit muffins, boekweitmeel, eieren, kaneel, muffins met banaan, sojamelk

Vorig bericht: « Roerei met Feta & Verse Kruiden
Volgend bericht: Heerlijke Volkoren Pizza van Speltmeel »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Manon zegt

    18 maart 2014 om 2:18 pm

    Deze muffins ga ik zeker ook maken voor mijn kinderen! Voor mijzelf ben ik op zoek naar boekweitmuffins zonder fruit, omdat ik erg reageer op de suikers van dadels en banaan. Heb je enig idee hoe ik dat zou kunnen vervangen? Bedankt voor je super lekkere recepten!

  2. Gonnie zegt

    14 oktober 2014 om 1:30 pm

    Vandaag de cakes gebakken. Ik vind ze een beetje aan de droge kant.
    Moet er misschien wat meer melk bij of wat minder lang bakken?

    • Saskia zegt

      25 oktober 2014 om 11:21 am

      Je kan allebei proberen. De ideale baktijd verschilt per oven!

  3. Georgina zegt

    10 april 2017 om 11:36 am

    Dadels zijn erg slecht voor de bloedsuikerspiegel omdat deze meteen opgenomen worden en daardoor een piek veroorzaken. Boekweitmeel idd goed voor de bloedsuikerspiegel maar dadels absolutely niet!

    • Saskia zegt

      11 april 2017 om 12:15 pm

      Dat klopt, Georgina! Ik beschrijf hier (http://blijsuikervrij.nl/blog/tips-tricks/hoe-gezond-zijn-dadels/), waarom ik toch graag dadels gebruik. Ik vind zelf de smaak van stevia niet lekker in mijn baksels. Maar je kunt dit uiteraard zelf wel gebruiken, mocht je dat willen. 😉

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact