Rauwe snackreepjes! De winkels liggen er inmiddels vol mee. Voor 1,5 à 2 euro koop je reepjes van Nak’d, Primal Pantry, Raw Organic, Rude Health, Pulsin, Doctor’s Orders, Pulsin of Trek (…en ga zo maar door), die best lekker zijn en redelijk verantwoord. Maar wist je dat je die reepjes ook gewoon zelf kunt fabriceren? En dat is echt niet moeilijk! Deze brownie repen met hennepzaad bevatten ook nog eens extra veel eiwitten, dus zijn ze perfect voor na het sporten.
Ik maakte al eerder deze pecan reepjes met sinaasappel, deze met lekker veel kokosrasp… Ze zijn zo simpel, en blijven daarom favoriet in ons huis als tussendoortje. Helemaal omdat het weer wat anders is dan een handje noten of studentenhaver tussendoor. Eigenlijk heb je alleen een hele goede keukenmachine nodig, die de noten en dadels kan vermalen tot een mooie egale substantie. Daar vorm je dan met de hand reepjes van, in het formaat dat jij wenst.
Vaak zit er behalve fruit en noten niet heel veel meer in de repen. Maar soms kan wat extra eiwit een mooie toevoeging zijn aan je dagmenu. Maak dan eens repen met hennepzaad… Ze zijn erg lekker én verantwoord!
Rauwe Brownie Repen met Hennepzaad
Voor 4 grote of 8 kleine repen
- 100 gram gemengde noten (ongebrand en ongezouten
- 100 gram verse dadels (ontpit)
- 25 gram gepelde hennepzaadjes
- 1 el cacaopoeder
- ter garnering: cacao nibs, hennepzaadjes, of kokosrasp
Ik gebruik vrij sappige dadels in dit recept. Zijn die van jou juist erg droog? Laat ze dan even 10 minuten weken in een schaaltje water.
Meng dan alle ingrediënten op hoge snelheid in een foodprocessor. Is het mengsel te droog en vormt het geen bal in de machine? Voeg dan een klein scheutje water toe en laat de machine nog even draaien. Druk het mengsel vervolgens in een rechthoekig schaaltje. Zet eventjes in de koeling om op te stijven. Snijd ze dan op maat en garneer naar smaak.
Tip! Bewaar de overgebleven repen een week lang (goed luchtdicht verpakt) in de koelkast.
Maak jij ook zelf rauwe snackreepjes? Dan ben ik wel benieuwd naar jouw favoriete combi! Of is er een supermarktvariant die erg lekker is?
Dank je wel voor je inspiratie!
Ik heb op basis van dit recept wat geëxperimenteerd en deze varianten scoren hier in huis hoge ogen:
Ik gebruik 100 g amandelmeel en 25 g gemalen hennepzaad
100 g geweekte gedroogde vijgen (of abrikozen)
1 el cacao of 5 g anijszaad
en evt 1 of 2 el van het weekvocht
Ik liet mijn man net de variant met anijs proeven en hij vond het zelfs een beetje naar drop smaken. Echt een lekker en verantwoord snoepje!