• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Rauwe Brownie Repen met Hennepzaad

29 april 2017

Rauwe Brownie Repen met Hennepzaad

Rauwe snackreepjes! De winkels liggen er inmiddels vol mee. Voor 1,5 à 2 euro koop je reepjes van Nak’d, Primal Pantry, Raw Organic, Rude Health, Pulsin, Doctor’s Orders, Pulsin of Trek (…en ga zo maar door), die best lekker zijn en redelijk verantwoord. Maar wist je dat je die reepjes ook gewoon zelf kunt fabriceren? En dat is echt niet moeilijk! Deze brownie repen met hennepzaad bevatten ook nog eens extra veel eiwitten, dus zijn ze perfect voor na het sporten.

Ik maakte al eerder deze pecan reepjes met sinaasappel, deze met lekker veel kokosrasp… Ze zijn zo simpel, en blijven daarom favoriet in ons huis als tussendoortje. Helemaal omdat het weer wat anders is dan een handje noten of studentenhaver tussendoor. Eigenlijk heb je alleen een hele goede keukenmachine nodig, die de noten en dadels kan vermalen tot een mooie egale substantie. Daar vorm je dan met de hand reepjes van, in het formaat dat jij wenst.

Vaak zit er behalve fruit en noten niet heel veel meer in de repen. Maar soms kan wat extra eiwit een mooie toevoeging zijn aan je dagmenu. Maak dan eens repen met hennepzaad… Ze zijn erg lekker én verantwoord!

Zelf je eigen Nak'd of Primal Pantry repen maken

Rauwe Brownie Repen met Hennepzaad

Voor 4 grote of 8 kleine repen

  • 100 gram gemengde noten (ongebrand en ongezouten
  • 100 gram verse dadels (ontpit)
  • 25 gram gepelde hennepzaadjes
  • 1 el cacaopoeder
  • ter garnering: cacao nibs, hennepzaadjes, of kokosrasp

Ik gebruik vrij sappige dadels in dit recept. Zijn die van jou juist erg droog? Laat ze dan even 10 minuten weken in een schaaltje water.

Meng dan alle ingrediënten op hoge snelheid in een foodprocessor. Is het mengsel te droog en vormt het geen bal in de machine? Voeg dan een klein scheutje water toe en laat de machine nog even draaien. Druk het mengsel vervolgens in een rechthoekig schaaltje. Zet eventjes in de koeling om op te stijven. Snijd ze dan op maat en garneer naar smaak.

Tip! Bewaar de overgebleven repen een week lang (goed luchtdicht verpakt) in de koelkast.

Maak jij ook zelf rauwe snackreepjes? Dan ben ik wel benieuwd naar jouw favoriete combi! Of is er een supermarktvariant die erg lekker is? 

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Zachte Vijgen ReepjesFruitige Vijgen Reepjes Pecan Repen met Rozijnen, Sinaasappel en SpeculaasPecan Repen met Rozijnen, Sinaasappel & Speculaas Suikervrije mueslirepen met kokos en cacao, gezoet met abrikozenSuikervrije mueslirepen met Kokos en Cacao Gepofte Rijst & Pindakaas Repen voor na het sportenGepofte Rijst & Pindakaas Repen, voor na het Sporten!

Categorie: Repen, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: bars, brownie, eiwitten, gedroogd fruit, hennepzaad, hennepzaad bars, noten, rauwe snackbars, raw food, reepjes, repen, snackrepen, tussendoortje, vegan

Vorig bericht: « Glutenvrije & Suikervrije Worteltaart van Lupinemeel
Volgend bericht: Sla Wraps met Avocado, Aardbeien & Feta »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Ingrid zegt

    21 mei 2017 om 5:48 pm

    Dank je wel voor je inspiratie!

    Ik heb op basis van dit recept wat geëxperimenteerd en deze varianten scoren hier in huis hoge ogen:

    Ik gebruik 100 g amandelmeel en 25 g gemalen hennepzaad
    100 g geweekte gedroogde vijgen (of abrikozen)
    1 el cacao of 5 g anijszaad
    en evt 1 of 2 el van het weekvocht

    Ik liet mijn man net de variant met anijs proeven en hij vond het zelfs een beetje naar drop smaken. Echt een lekker en verantwoord snoepje!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact