Dat idee dat je van kikkererwten alleen maar hummus kunt maken, is gelukkig allang achterhaald. Tegenwoordig maken we van deze prachtige peulvruchten ook gewoon brownies en koekjes, of wat dacht je van zoete chocolade hummus? De perfecte vervanger van chocoladepasta, als je het mij vraagt. Nou, er is inmiddels ook een new-kid-on-the-block: cookie dough van kikkererwten! Durf jij het aan?Het is eigenlijk ontzettend makkelijk te maken, en zeker weten lekker vullend. Het voldoet een goede dosis zoete trek. Ik maak hem het liefste met wat cacaopoeder, maar dat komt omdat ik zo’n chocoholic ben… 😉 Rauwe cacaopoeder zit bomvol magnesium, en geeft je een goede boost energie. Uiteraard kun je de cacao ook weglaten, voor een meer naturel versie.
Cacao Cookie Dough van Kikkererwten & Dadels
voor 2 a 3 personen
- 120 g kikkererwten, voorgekookt uit pot
- 60 g verse dadels, pit verwijderd
- 5 el havermout
- 1/2 tl vanillepoeder
- 2 tl rauwe cacaopoeder
- snuf zout
- 40 ml amandelmelk, of iets meer
- optioneel: cacao nibs of pure chocolate chips
- voor de echt zoetekauwen: 2 el yaconsiroop of ahornsiroop
Instructies
- Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
- Meng ze in een keukenmachine met de dadels, havermout, vanille, cacao en snuf zout. Voeg amandelmelk toe, tot je de juiste substantie hebt: romig, maar toch stevig.
- Proef het cookie dough, en voeg optioneel een lepel yaconsiroop of ahornsiroop toe.
- Schep met de hand de cacao nibs erdoor.
- Verdeel het cookie dough met een ijsschep over de kommetjes, en enjoy!
Ik ben benieuwd of jullie aan de slag gaan met het cookie dough!
Zoet?
Ben jij op zoek naar meer lekkere zoete recepten, glutenvrij en zonder geraffineerde suikers? Dan kun je nu al mijn boek Zoet! voorbestellen. Als je het boek bij de uitgever besteld voor 22 november 2017, dan krijg je 5 euro korting. Het boek kost dan maar 15 euro ipv 20 euro.
Klik hier om het boek te bestellen.
Ben je benieuwd over wat er zoal in het boek staat? Lees dan vooral even dit berichtje. Ik kan nog steeds niet geloven dat het boek er eindelijk gaat komen! 🙂
Liefs,
Saskia
Hoi Saskia,
Vandaag gemaakt voor bij de brunch 😉
Is supergoed gelukt met vijf grote medjoel dadels, de cacao nibs en zonder de extra zoetigheid.
Ik heb alles een halve minuut in een high-power blender gemixed voor een goede structuur.
Mijn resultaat zag er wel iets donkerder uit dan dat van jou op de foto. (of het is de belichting van je foto)
Ik ga ‘m zeker nog vaker maken omdat ie zo snel klaar en super gezond is.
De zoete chocolade hummus die ik gisteren in de koeling heb gezet was nog goed smeerbaar vanmiddag 🙂
Goed bezig, Kath! Echt superleuk om te horen dat je aan de slag bent gegaan met de recepten! 🙂
Dit is zo lekker! Je moet de ingrediënten wel goed mixen want ik ging het te snel proeven en het smaakte verschrikkelijk. Was zo verbaasd dat het niet lekker was aangezien alle recepten van je website tot nu toe heerlijk gelukt is. Dus lekker lang in de keukenmachine voor een overheerlijke tussendoortje, toetje of wanneer dan ook 😉 super bedankt voor het recept!
Lekker! Ga het morgen voor de tweede keer maken 🙂 Wel zonder havermout en amandelmelk gedaan vorige keer, werkte prima 🙂
Vanmorgen al bliss balls kokos cashewnoten gemaakt en ik had nog wat kokos/hennepzaad mengsel over.
Voor onder de middag nu deze cookie dough gemaakt (drie keer de ingrediënten gecheckt of het écht wel gezond was) en na één portie van 100 gram zit ik gewoon vol.
Omdat ik het alleen eet heb ik nog één portie weggezet voor morgen en het restant door het laatste kokos/hennepzaad gerold. Nu heb ik extra balls,en geen restjes over
Ik ben helemaal gelukkig dank je wel.