• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Cacao Cookie Dough van Kikkererwten & Dadels

21 oktober 2017

Cacao Cookie Dough van Kikkererwten & Dadels

Dat idee dat je van kikkererwten alleen maar hummus kunt maken, is gelukkig allang achterhaald. Tegenwoordig maken we van deze prachtige peulvruchten ook gewoon brownies en koekjes, of wat dacht je van zoete chocolade hummus? De perfecte vervanger van chocoladepasta, als je het mij vraagt. Nou, er is inmiddels ook een new-kid-on-the-block: cookie dough van kikkererwten! Durf jij het aan?Het is eigenlijk ontzettend makkelijk te maken, en zeker weten lekker vullend. Het voldoet een goede dosis zoete trek. Ik maak hem het liefste met wat cacaopoeder, maar dat komt omdat ik zo’n chocoholic ben… 😉 Rauwe cacaopoeder zit bomvol magnesium, en geeft je een goede boost energie. Uiteraard kun je de cacao ook weglaten, voor een meer naturel versie.

Cacao Cookie Dough van Kikkererwten & Dadels

Cacao Cookie Dough van Kikkererwten & Dadels

voor 2 a 3 personen

  • 120 g kikkererwten, voorgekookt uit pot
  • 60 g verse dadels, pit verwijderd
  • 5 el havermout
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 2 tl rauwe cacaopoeder
  • snuf zout
  • 40 ml amandelmelk, of iets meer
  • optioneel: cacao nibs of pure chocolate chips
  • voor de echt zoetekauwen: 2 el yaconsiroop of ahornsiroop

Instructies

  1. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
  2. Meng ze in een keukenmachine met de dadels, havermout, vanille, cacao en snuf zout. Voeg amandelmelk toe, tot je de juiste substantie hebt: romig, maar toch stevig.
  3. Proef het cookie dough, en voeg optioneel een lepel yaconsiroop of ahornsiroop toe.
  4. Schep met de hand de cacao nibs erdoor.
  5. Verdeel het cookie dough met een ijsschep over de kommetjes, en enjoy!

Ik ben benieuwd of jullie aan de slag gaan met het cookie dough!

Zoet?

Ben jij op zoek naar meer lekkere zoete recepten, glutenvrij en zonder geraffineerde suikers? Dan kun je nu al mijn boek Zoet! voorbestellen. Als je het boek bij de uitgever besteld voor 22 november 2017, dan krijg je 5 euro korting. Het boek kost dan maar 15 euro ipv 20 euro.

Klik hier om het boek te bestellen.

Ben je benieuwd over wat er zoal in het boek staat? Lees dan vooral even dit berichtje. Ik kan nog steeds niet geloven dat het boek er eindelijk gaat komen! 🙂

Liefs,

Saskia

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Overheerlijke Rauwe Brownies, Vegan en GlutenvrijOverheerlijke Rauwe Brownies, Vegan en Glutenvrij Dubbele Cacao Koekjes met Aardbeien Cashew CreamDubbele Cacao Koekjes met Aardbeien Cashew Cream Suikervrije Chocoladekoeken van Amandelmeel, helemaal veganSuikervrije Chocoladekoeken van Amandelmeel Suikervrije Kersen & Rabarber Kruimeltaart (ook glutenvrij)Suikervrije Kersen & Rabarber Kruimeltaart (ook glutenvrij)

Categorie: Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: cacao, cacao nibs, cacaopoeder, chocolade, cookie dough, dadels, glutenvrij, havermout, kikkererwten, kookboek, plantaarig, vegan, yaconsiroop, zoet

Vorig bericht: « Achter de schermen bij het kookboek Zoet!
Volgend bericht: Gezonde Pompoen Hummus met Komijnzaad »

Lees Interacties

Beluister de Blij Dieetvrij podcast

Reacties

  1. Kath zegt

    22 oktober 2017 om 9:49 pm

    Hoi Saskia,

    Vandaag gemaakt voor bij de brunch 😉
    Is supergoed gelukt met vijf grote medjoel dadels, de cacao nibs en zonder de extra zoetigheid.

    Ik heb alles een halve minuut in een high-power blender gemixed voor een goede structuur.
    Mijn resultaat zag er wel iets donkerder uit dan dat van jou op de foto. (of het is de belichting van je foto)
    Ik ga ‘m zeker nog vaker maken omdat ie zo snel klaar en super gezond is.

    De zoete chocolade hummus die ik gisteren in de koeling heb gezet was nog goed smeerbaar vanmiddag 🙂

    • Saskia zegt

      23 oktober 2017 om 12:25 pm

      Goed bezig, Kath! Echt superleuk om te horen dat je aan de slag bent gegaan met de recepten! 🙂

  2. Monico zegt

    5 mei 2018 om 2:58 pm

    Dit is zo lekker! Je moet de ingrediënten wel goed mixen want ik ging het te snel proeven en het smaakte verschrikkelijk. Was zo verbaasd dat het niet lekker was aangezien alle recepten van je website tot nu toe heerlijk gelukt is. Dus lekker lang in de keukenmachine voor een overheerlijke tussendoortje, toetje of wanneer dan ook 😉 super bedankt voor het recept!

  3. Nienke / Drumles Den Haag zegt

    9 juni 2018 om 9:47 pm

    Lekker! Ga het morgen voor de tweede keer maken 🙂 Wel zonder havermout en amandelmelk gedaan vorige keer, werkte prima 🙂

  4. Tiny zegt

    24 augustus 2018 om 12:31 pm

    Vanmorgen al bliss balls kokos cashewnoten gemaakt en ik had nog wat kokos/hennepzaad mengsel over.
    Voor onder de middag nu deze cookie dough gemaakt (drie keer de ingrediënten gecheckt of het écht wel gezond was) en na één portie van 100 gram zit ik gewoon vol.
    Omdat ik het alleen eet heb ik nog één portie weggezet voor morgen en het restant door het laatste kokos/hennepzaad gerold. Nu heb ik extra balls,en geen restjes over
    Ik ben helemaal gelukkig dank je wel.

Primaire Sidebar

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Download de gratis masterclass

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2021 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact
Blij Suikervrij maakt gebruik van suikervrije cookies! vertel me meer.